برای بالا بردن تاب آوری باید سرزندگی را در مدارس ارتقا دهیم

5c373840c622c_5c373840c622e
وزیر آموزش و پرورش گفت: برای اینکه تاب‌آوری دانش‌آموزان را در شرایط سخت بالا ببریم، باید سرزندگی و نشاط را که عامل مهمی در برنامه‌های آموزشی و پرورشی در نظام آموزش عمومی است، ارتقا دهیم.

 سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در مجمع عمومی سالیانه فدراسیون ورزش دانش‌آموزی با اشاره به دستاوردهای ورزش دانش‌آموزی، اظهار کرد: باهمت همکارانم در وزارت آموزش‌ و پرورش و همراهی وزارت ورزش و جوانان، فدراسیون ورزش دانش‌آموزی با تلاش‌های صورت گرفته، توانسته است سیر تکامل خودش را طی کند و دستاوردهای خوبی داشته باشد.

وی افزود: وقتی صحبت از آموزش عمومی و مدرسه می‌شود، منظور محلی است که دانش‌آموزان در آن زندگی کردن را تمرین کنند که چگونه در زندگی فردا در موقعیت‌های مختلف اقدام کنند و امروز تعریفی که از مدرسه می‌شود، چنین مکانی است.

وزیر آموزش‌ و پرورش با اشاره به تعریف مدرسه در سند تحول بنیادین، خاطرنشان کرد: مدرسه مکانی است که در آن باید امکانات و تجهیزات و نیروی انسانی در این راستا شکل بگیرد که دانش‌آموزان زندگی کردن را تمرین کنند و البته در حال حاضر مدارس با وضعیت مطلوب فاصله‌ دارند و یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌ها در مدرسه، بحث نشاط و سرزندگی و امید به آینده است و خستگی و کسالت، اصلی‌ترین دشمن نشاط در دانش‌آموزان است.

بطحایی تصریح کرد: برای اینکه تاب‌آوری دانش‌آموزان را در شرایط سخت بالا ببریم، باید سرزندگی و نشاط را که عامل مهمی در برنامه‌های آموزشی و پرورشی در نظام آموزش عمومی است، ارتقا دهیم.

وی با بیان اینکه اصلی‌ترین مؤلفه نشاط و سرزندگی در مدارس تربیت‌بدنی است، گفت: جای تأسف است که در اخبار می‌خوانیم و مشاهده می‌کنیم که نوجوانی درگیر آسیب‌های اجتماعی می‌شود و برای پیشگیری از این حوادث باید در مدارس توجه زیادی به مؤلفه‌های نشاط که ورزش است، بشود و البته اینها در آموزه‌های تربیت اسلامی ما وجود دارد اما به‌طور مطلوب پرداخته نمی‌شود.

وزیر آموزش‌ و پرورش در ادامه افزود: رنگ لباس‌های دانش‌آموزان در مدارس به‌گونه‌ای تعبیه شود که نشاط را به مدارس بیاورد چراکه روانشناسی رنگ‌ها بر اثربخشی یادگیری تأثیر می‌گذارد و اینها حلقه‌های مفقوده‌ای است که به دلیل غفلت از آنها اثر بخشی در برنامه‌های آموزشی و پرورشی کم شده است.

بطحایی عنوان کرد: رویکرد آموزش‌ و پرورش، توسعه و ترویج مؤلفه‌های مؤثر نشاط و شادابی از جمله ورزش است و خوشبختانه با تلاش همکاران در سال‌های اخیر، فرصت تربیت‌بدنی در مدارس فراهم‌ شده است و با وجود همراهی وزارت ورزش باز هم نیاز است تا همکاری‌ها با آموزش‌ و پرورش بیشتر باشد تا ورزش دانش‌آموزی توسعه پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه یکی از مأموریت‌ها در آموزش‌ و پرورش، ورزش قهرمانی و کشف استعدادهاست، اظهار کرد: آنچه برای ما در کنار ورزش قهرمانی بسیار اهمیت دارد، ورزش همگانی است و از منظر تربیتی باید نگاه به فدراسیون ورزش دانش‌آموزی با دیگر فدراسیون‌ها متفاوت باشد.

وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: برای ما مهم است که دانش‌آموزانی که دارای استعدادهای ورزشی برتر هستند با نام‌آوران ورزشی در اردوهایی شرکت کنند و از اخلاق و رفتار آنان الگوبرداری کنند و ان‌شاءالله بتوانیم بیش از گذشته در زمینه ورزش همگانی و قهرمانی مؤثر باشیم، همچنان که رتبه ایران در المپیک جوانان از رتبه ۲۶ در سال ۲۰۱۰ به رتبه ۷ در سال ۲۰۱۴ ارتقا پیداکرده است.

وی گفت: با توجه به سیاست دولت در چابک‌سازی سازمانی به آموزش‌ و پرورش اجازه داده شد که معاونت تربیت‌بدنی و سلامت هم چنان به‌عنوان یک معاونت باقی بماند و ادغامی در این شاخه از آموزش ‌و پرورش شکل نگیرد.

برچسب ها:

اجتماعی