هفته خوب فضایی برای ایران

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، محققان دانش فضایی کشورمان هفته گذشته دستاوردها و فناوری‌های خود را در پژوهشگاه فضایی به نمایش گذاشتند تا بار دیگر مردم ایران از توانمندی محققان کشور اطلاع یافته و احساس غرور و افتخار کنند.

در این نمایشگاه پانل خورشیدی و عایق‌های حرارتی چند لایه فضایی ارائه شد، عایق‌های حرارتی چند لایه فضایی جزو سیستم‌های کنترل حرارتی غیرفعال است که با کنترل ضریب نشر مؤثر دمای داخلی ماهواره را تنظیم می‌کند.

ساختارهای ساندویچی لانه زنبوری طرح دیگری بود که در غرفه پژوهشگاه فضایی ارائه شد.

ساختارهای ساندویچی لانه زنبوری از یک هسته با سلول‌های شش ضلعی توخالی و دو لایه نازک محصور کننده این هسته تشکیل شده‌اند. چنین ساختاری دارای نسبت استحکام به وزن بالا و جذب انرژی ضربه بالا مطلوب است. این ساختار در بدنه سازه ماهواره و همچنین به عنوان نگهدارنده سلول‌های خورشیدی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مکانیزم محرک آرایه‌های خورشیدی نیز از سوی محققان تبریزی در این غرفه ارائه شد. این مکانیزم محرکه برای نگهداری آرایه‌های خورشیدی، چرخش آرایه‌‌های خورشیدی در هر جهت و انتقال توان و سیگنال بین آرایه‌های خورشیدی و ماهواره به کار برده می‌شود.

مکانیزم بازکننده پنل خورشیدی نیز از دیگر طرح‌هایی بود که در این غرفه عرضه شد.

محققان ایرانی همچنین مکانیزم بازکننده آنتن، عملگر مغناطیسی، پین پولر، چرخ عکس‌العملی و سامانه بالن مقید مخابراتی بام یک و دو را در این نمایشگاه ارائه دادند.

آنتن ارسال تله‌متری ماهواره در باند ایکس، تقویت کننده توان، سامانه رادار هواشناسی پالس داکلری از دیگر طرح‌هایی بود که از سوی محققان فضایی کشورمان در این نمایشگاه ارائه شد.

* ایران رتبه نخست فناوری آب در آسیای غربی را کسب کرد

براساس رتبه‌بندی سایمگو، ایران در سال 2017 به مقام نخست تولیدات علمی در رشته فناوری آب در سطح کشورهای آسیای غربی رسید.

* اسامی واحدهای تولید فناوری‌اطلاعات ابلاغ شد

سید محمد صاحبکار رئیس مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری گفت: با همکاری دفتر توسعه و کاربرد فناوری اطلاعات وزارت صنعت، معدن و تجارت، فهرست اطلاعات واحدهای تولید فناوری اطلاعات جهت بهره مندی از معافیت مالیات بر درآمد حاصل از فروش محصولات تولیدی موضوع بند (د) ماده ۱۳۲ قانون مالیات های مستقیم طی نامه ای به وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی ارسال شد و بر این اساس بخشنامه معاونت مالیاتهای مستقیم سازمان امور مالیاتی در اوایل دی ماه سال جاری به ادارات کل امور مالیاتی کل کشور  ابلاغ شد.

* دبیر و اعضای شورای راهبردی فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی منصوب شدند

محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با صدور احکامی جداگانه، دبیر و اعضای شورای راهبردی فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی را منصوب کرد.

طی احکام صادره از سوی دانشگاه آزاد اسلامی، مسعود همتی به عنوان عضو و دبیر شورای راهبردی فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی منصوب شد.

همچنین  بهروز طهماسب کاظمی (مشاور ریاست و رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی)،  مرتضی موسی خانی (رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قزوین)، رضا مسعودی (سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات)، سیدمجید موسوی (مشاور ریاست و رئیس مرکز حراست دانشگاه آزاد اسلامی)، بیژن رنجبر (معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی)، مجید مشکینی (معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی) و  علیرضا رهایی (معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی) به عنوان اعضای شورای راهبردی فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی منصوب شدند.

* دانش‌آموخته صنعتی شریف موفق به کسب «مدال ۲۰۱۹ جامعه زلزله‌شناسی آمریکا» شد

یوسف بزرگ‌نیا، دانش آموخته دانشکده مهندسی مکانیک این دانشگاه و استاد ایرانی دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس به عنوان برنده مدال «بروس بولت» در سال ۲۰۱۹ انتخاب شد.

این نشان علمی توسط کنسرسیوم سیستم‌های رصد جنبش‌های قوی (COSMOS)، موسسه تحقیقات مهندسی زلزله (EERI) و جامعه زلزله‌شناسی آمریکا به این استاد نام‌آور مهندسی عمران و محیط زیست که کمک‌های شایانی در زمینه مدل‌های حرکتی زمین‌لرزه، تجزیه و تحلیل خطر لرزه و ساختار مهندسی زلزله کرده تعلق گرفته است.

این مدال، اوایل مارس در نشست سالانه موسسه تحقیقات مهندسی زلزله در ونکوور کانادا به وی اعطا می‌شود.

* تفاهم‌نامه حمایت از ایجاد شتاب‌دهنده‌ها در حوزه فناوری‌های صنایع خودرو امضا شد

 تفاهم نامه حمایت از ایجاد شتاب‌دهنده‌ها و مراکز نوآوری در حوزه فناوری‌های وابسته به صنایع خودرو به امضای سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و هاشم یکه‌زارع مدیر عامل گروه صنعتی ایران خودرو رسید تا با حمایت های مختلف این دو نهاد، یک شتاب دهنده تخصصی در صنعت خودرو ایجاد شده و شرکت های دانش بنیان به این عرصه ورود جدی پیدا کنند.

در این تفاهم نامه مقرر شد که مراکز نوآوری با ماموریت هایی مانند «ترویج، اطلاع رسانی و همگام کردن صنایع و شرکت های مختلف منتفع برای بهبود و افزایش کیفیت خدمات و محصولات در حوزه صنایع خودرو و تجهیزات خودرو، پیشبرد اهداف تحقیقاتی و ارائه طرح های عملیاتی برای به کارگیری فناوری های مرز دانش و روز جهانی در حوزه خودرو»، « حمایت از شتاب دهنده های تخصصی برای جذب، تیم سازی و توانمندسازی نوآوران و کارآفرینان این حوزه» و « شبکه‌سازی، بازاریابی و سرمایه گذاری بر روی تیم ها و هسته های فناور» تاسیس شود.

انتهای پیام/