به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سلمان اسدی جلودار گندمکار نمونه کشوری از استان اردبیل امسال توانست با برداشت 5 تن در هکتار گندم دیم ،بیش از 2.5 برابر میانگین کشوری برداشت کند و نام خود را در فهرست کشاورزان نمونه کشور ثبت کند که هفته گذشته توسط حجتی وزیر جهاد کشاورزی قدردانی و تقدیر شد.
اسدی فوقلیسانس اقتصاد 44 ساله و کارمند است. وی دارای سه فرزند است و در بخش جعفرآباد منطقه مغان زندگی و کشاورزی میکند.
وی از دلایل موفقیتش در کشاورزی میگوید که آمادهسازی مناسب زمین زراعی، انجام عملیات خاکورزی و تمهیدات لازم برای حفظ بقایای سال گذشته از آن جمله است که توانسته حتی به رغم بارندگیهای اندک عملکرد خود را به 2.5 برابر میانگین کشوری برساند که کار فوقالعادهای است.
اسدی جلودار میگوید از بذر رقم خرم استفاده کرده و کوددهی را در زمان مناسب انجام داده و با علفهای هرز هم به طور کامل مبارزه کرده که توانسته در شرایط دیم به عنوان گندمکار نمونه شناخته شود.
این گندمکار نمونه منطقه مغان در پاسخ به اینکه آنهایی که میگویند شرایط سخت است و نمیتوان تولید را به پیش برد، گفت: نمیتوانم حرفهای این دسته آدمها را قبول کنم، معتقدم هر زمان تلاش و فعالیت کنیم و کارهای خود را درست انجام دهیم و از علم و تکنولوژی برای افزایش تولید استفاده کنیم، شرایط سخت و تحریمها هیچ تأثیری نخواهد داشت.
وی در پاسخ به اینکه انتظار شما از دولت چیست، گفت: شاید نظر من متفاوت باشد، برخی سیاه و سفید میبینند، اما من معتقدم دولت تلاش میکند تا جامعه را به پیش ببرد، اما در هر دولتی ممکن است کاستی باشد که این ماهیت کار است. باید دقت کنیم این اشکالات را برطرف کنیم تا به رکوردهای بهتری در تولید برسیم.
از کشاورز نمونه درباره قیمت تضمینی 1600 تومانی گندم سؤال شد، گفت: البته میشد با توجه به تورم و بالا بودن قیمت نهادهها و ماشینآلات که هزینهها را بالا برده قیمت بیشتری را تصویب کنند و معتقدم در شرایط فعلی، قیمت گندم باید حد اقل 2 هزار تومان باشد.
وی ادامه داد: پیشبینی میشود که با توجه به نرخ پایین خرید تضمینی گندم تولید در سال آینده کاهش یابد.
این کشاورز نمونه در پاسخ به اینکه توصیه شما به تولیدکنندگان و کشاورزان چیست، گفت: توصیه میکنم که کار کشاورزی را به عنوان یک کار علمی در نظر بگیرند و از انجام کار کشاورزی تفننی که تنها اوقات آنها را پر کند، بپرهیزند. امروزه کشاورزی در جهان با تکنولوژی بسیار بالا انجام میشود، چرا که معتقدند باید امنیت غذایی کشورشان به هر طریقی باید تأمین شود. دوران کشاورزی سنتی گذشته است که چند کیسه گندم بپاشند، بذر بپاشند و نیاز سالانه خانوارشان را تأمین کنند. در حال حاضر هر کشاورزی باید مسئول تأمین غذای چند صد یا چند هزار خانوار باشد.
وی ادامه داد: برای موفقیت در کار کشاورزی باید تمام اصول و تکنولوژیهای روز را استفاده کنند، مهمتر از همه اینها، بذر مناسب بکارند و به توصیههای مروجان کشاورزی هم گوش فرا دهند، البته بخش ترویج کشاورزی هم باید تعامل بیشتری با کشاورزان داشته باشد و جدیدترین اطلاعات علمی را در اختیار آنها قرار دهد.
انتهای پیام/ب