طلاق عاطفی مقدمه‌ای بر طلاق قانونی است

5c37b785b9ccb_5c37b785b9ccc
یک روانشناس گفت: کم نیستند همسرانی که بنا به دلایلی ترجیح می‌دهند اسماً زن و شوهر باشند، ولی رسما از یکدیگر جدا زندگی می کنند.

سمیرا اسماعیلی درباره ی مراحل طلاق عاطفی اظهار کرد: این روزها در بسیاری از موارد پدیده طلاق ناشی از مسائلی است که یک یا دو دهه قبل حتی باور کردن آن نیز امکان پذیر نبود؛ تنوع طلبی، خیانت، دروغگویی و بسیاری از مسائل دیگر منشاء و مبداء تعداد قابل ملاحظه ای از طلاق ها شده است. اما کم نیستند خانواده هایی که قبل از طلاق قانونی، رویه طلاق عاطفی را در پیش می گیرند.

وی در ادامه بیان کرد: بسیاری از دانشمندان، طلاق عاطفی را مقدمه‌ای بر طلاق قانونی می‌دانند، خاتمه دادن به ازدواج به این سادگی نیست و هر فردی از مراحلی عبور می‌کند تا سرانجام به طلاق قانونی برسد. از شروع طلاق عاطفی تا رسیدن به طلاق قانونی ۵ مرحله مجزا وجود دارد؛ این ۵ مرحله معمولا ۳ سال طول می‌کشد، ولی ممکن است مدت آن در عده‌ای کمتر و در عده‌ای دیگر بیشتر باشد. این مراحل دارای ترتیب خاصی هستند و زوج‌ها به ترتیب از آن‌ها عبور می‌کنند تا به طلاق قانونی برسند.

مراحل طلاق عاطفی

این روانشناس با اشاره به مراحل طلاق عاطفی مطرح کرد: در مرحله اول، فرد به سرزنش طرف مقابل خود می پردازد؛ شروع کننده تمرکز خود را متوجه همسر می‌کند و او را در تمام اتفاق های گذشته، حال و آینده مقصر می داند. در این مرحله فرد دارای یک تصویر بد و نامناسب نسبت به خود است و ممکن است به راحتی آسیب ببیند.

اسماعیلی افزود: مرحله ی بعد سوگواری است، در این مرحله غم و اندوه فراوان بر شروع کننده مستولی می شود. به هر اظهار نظری واکنش تند نشان می دهد و به شدت در افکار و احساسات خود غوطه ور می شود. تمرکز حواس خوبی ندارد، به گونه ای که در انجام کارهای روزمره اش با مشکلاتی مواجه خواهد شد. در این مرحله اگر زوج دارای فرزند باشند، به تدریج در انجام مسئولیت هایشان سستی به خرج می دهند و ممکن است یکی از والدین دست روی بچه بگذارد تا شاید همسر از دست داده را دوباره صاحب شود.

وی عنوان کرد: از خصوصیات بارز مرحله سوم خشم است، در این مرحله شروع کننده خود را محق می داند که عصبانی شود و همسرش باید تاوان اعمالش را پس دهد. حتی گاهی بی دلیل نسبت به فرزندان خود حساسیت های بی مورد دارد و به آنها پرخاش و توهین می کند ولی با این حال در پشت این چهره، ترس های بسیاری نهفته است؛ چگونه می توانم تنها زندگی کنم؟ توانایی گذران زندگی را دارم؟ می توانم از خودم حمایت کنم؟ آیا موفق به پیدا کردن شخص دیگری خواهم شد؟

بیشتر بخوانید: عواملی که باعث طلاق عاطفی بین زوجین می‌شود 

اسماعیلی با اشاره به تنهایی در افراد گفت: بسیاری از افراد بعد از دوران بلوغ، احساس می‌کنند تنها هستند، به تدریج شروع کننده شخصیت خود را طوری تطابق می دهد که دیگر نیازی به همسر ندارد، مرد یا زن سعی می‌کنند به خود اطمینان پیدا کنند و تصمیم نهایی را بگیرند.

وی با اشاره به آخرین مرحله از فرایند طلاق قانونی تصریح کرد: ورود مجدد به زندگی آخرین مرحله از فرایند طلاق قانونی است، مرد یا زن احساس می کند که دوباره کنترل بیشتری بر زندگی خود دارند در این مرحله فرد می تواند برنامه ریزی دراز مدت انجام دهد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی