به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، کامبیز عباسی در حاشیه سومین نمایشگاه کشاورزی، ماشینآلات، نهادهها و سیستمهای نوین آبیاری که در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد، گفت: کشور در حال حاضر ۹۰ تا ۹۵ درصد در حوزه تأمین ادوات و تجهیزات کشاورزی خودکفا است.
وی افزود: ماشینآلات کشاورزی که در کشور تولید میشوند کیفیت بسیار مطلوبی دارند و در مقایسه ۴۰ تا ۶۰ درصد هم نسبت به برندهای خارجی قیمتهای پایینتری دارند.
رئیس مرکز مکانیزاسیون کشاورزی کشور با بیان اینکه سالانه ۳ الی ۴ هزار دستگاه تراکتور صادر میکنیم، گفت: مقاصد صادراتی ما به کشورهای افغانستان، پاکستان، عراق، همسایگان شمالی، آفریقا و آمریکای جنوبی است.
عباسی گفت: نیاز وارداتی ما حدود ۵ تا ۱۰ درصد است که در حوزه زراعت برنج، باغبانی، شیردوشی، شیلات، تولید خوراک دام و آبزیپروری است.
به گفته عباسی، مشکلاتی که تولیدکنندگان در یک سال گذشته به دلیل افزایش قیمتها مواجه شدهاند با تسهیلاتی که در اختیار آنها گذاشته میشود تا حدود زیادی برطرف شده است.
به گفته رئیس مرکز مکانیزاسیون کشاورزی کشور، خط اعتباری ۶۵۰۰ میلیارد تومان برای سرمایهگذاری در این حوزه از ابتدای دولت یازدهم ایجاد شده است.
وی همچنین گفت: تفاهمنامهای هم وزارت جهاد، بانک کشاورزی و صنعت دارند که هیچ بانکی نمیتواند برای کشاورزان در قبال تسهیلات مکانیزاسیون نه بگوید.
عباسی اظهار داشت: به رغم تحریمها ۱۴ هزار دستگاه تراکتور به کشاورزان تحویل داده شد و مفهوم آن این است که تحریم هیچ تأثیری در کار ما نمیتواند داشته باشد.
رئیس مرکز مکانیزاسیون کشاورزی کشور تصریح کرد: اتفاقا تحریم باعث شده تلاش و پشتکار ما در کار بیشتر شده و عملکردمان را چند برابر کنیم.
عباسی ادامه داد: ۵۰۰ دستگاه کمباین هم وارد مزارع غلات کشور شده است.
به گفته و رئیس مرکز مکانیزاسیون کشاورزی کشور نرخ تسهیلاتی که به کشاورزان داده میشود ۱۵ درصد است و بسته اشتغال هم در کنار خط اعتباری وجود دارد که تسهیلات ۴ تا ۶ درصد پرداخت میکند.
به گفته عباسی سالانه ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری و پرداخت تسهیلات انجام میشود.
وی در ادامه تأکید کرد: در بودجه سال ۹۸ پیشنهاد کردیم ۲۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به این بخش داده شود که ۳۰ الی ۴۰ درصد این تسهیلات با نرخ ۴ تا ۶ درصد و ۶۰ تا ۷۰ درصد با نرخ ۱۵ درصد عرضه خواهد شد.
عباسی تصریح کرد: سیاستهای ما در حوزه تسهیلات هم این است که آوردههای شخصی را کاهش داده، با نرخ سود کمتری به کشاورزان بدهیم و همچنین پول بازپرداخت را بیشتر کنیم.
رئیس مرکز مکانیزاسیون کشاورزی کشور در پاسخ به سؤال فارس که اگر ۹۰ تا ۹۵ درصد در این بخش خوداتکایی داریم، چرا طی چند ماه گذشته قیمت ماشینآلات کشاورزی ۴۵ درصد افزایش یافته است، گفت: بیشتر دلیل افزایش بالا رفتن قیمت مواد اولیه در داخل کشور بوده است. کارخانهها مواد اولیه را به قیمت بیشتری تحویل تولیدکنندگان میدهند.
وی در پاسخ به سؤال دیگر فارس که معمولا کشاورزان ما خردهپا هستند و توان خرید تراکتورهای گرانقیمت را ندارند، چه تسیهلاتی در این زمینه دارید، گفت: سالانه ۱۸ هزار تراکتور در کشور به کشاورزان فروخته میشود که این نشان میدهد آنها توانایی برای خرید دارند، ضمن اینکه قرار نیست همه کشاورزان تراکتور خریداری کنند و هر تراکتور میتواند به ۱۰ کشاورز خدمات بدهد.
عباسی ادامه داد: اگر سالانه ۲۰ هزار دستگاه تراکتور و دنبالهبند به کشاورزان تحویل دهیم و اسب بخار را سالانه ۱۲ هزار درصد افزایش دهیم تمام نیازهای مکانیزاسیون کشور برطرف خواهد شد.
به گفته وی، اغلب کشاورزان ۸۰ درصد پول تجهیزاتی که خریداری میکنند تسهیلات پرداخت میشود و تنها ۲۰ درصد آورده خود آنها است.
به گزارش فارس، در کشور ۴.۵ میلیون بهرهبردار کشاورزی هست و اگر سالانه ۲۰ هزار دستگاه هم به آنها فروخته شود و هر کدام از آنها به ۱۰ نفر هم خدمات ارائه دهند، سالانه ۲۰۰ هزار نفر پوشش داده خواهد شد.
انتهای پیام/