اصغر دالوندی در مراسم روز بزرگداشت روز پرستار که در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما برگزار شد، اظهار داشت: جامعه پرستاری جامعه بزرگی از نظام سلامت را تشکیل میدهد که جذب، حفظ و نگهداری از این نیروها اصلی مهم در مدیریت نیروی انسانی به شمار میرود.
وی افزود: در حال حاضر ۱۹۰ دانشکده پرستاری، ۲ هزار عضو هیأت علمی، ۲۰۰ هزار کادر پرستاری و ۱۱۸ هیأت مدیره در سراسر کشور بزرگترین جامعه نظام سلامت را تشکیل میدهند.
* تعرفه پرستاری ۱۲ سال است که در مجلس خاک میخورد
رئیس سازمان نظام پرستاری ادامه داد: به موضوع خاک خوردن ۱۲ ساله تعرفه پرستاری در مجلس اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب تأکید کردهاند به مجلسیها که اگر قانونی را تصویب میکنید باید بر اجرای آن هم نظارت داشته باشید؛ بنابراین تعرفه پرستاری هم باید مدنظر مسئولان قرار گیرد.
دالوندی گفت: طرح تحول سلامت علیرغم عظمتی که داشته است، خدمات القایی را به همراه داشته و این مسئله سبب بروز مشکلاتی شده است. باید به ۲۰ سال پیش برگردیم که بهورزان با دو سال سابقه روی بهورزی تمرکز داشتند و با خدمات ارزان شاخص سلامت را توسعه دادند.
وی در ادامه اضافه کرد: تخصصگرایی به شکل کنونی به کار نمیآید و اکنون به کارشناسان پرستاری، پزشکان عمومی، نیاز داریم و تغییر سبک زندگی باید مورد توجه باشد.
رئیس سازمان نظام پرستاری اظهار داشت: نگاه ما در کشور ضریب پرستاری به تخت است، درحالیکه در دنیا نگاه جمعیت پرستار به جمعیت مردم در نظر گرفته شده است و این نگاه غلط بوده و از طرفی تا کی قرار است به سمت ساخت بیمارستان پیش رویم.
الوندی از سرپرست وزارت بهداشت خواست که در عین مدیریت و پاسخ به نیاز مردم، این موضوعات را مورد تأکید قرار دهند و بیان داشت: سیاستهای غلط کنونی سبب مهاجرت بسیاری از مردم از روستاها به شهر و حاشیه شهرها شده است و مشکلات زیادی را به همراه داشته است.
وی اضافه کرد: ۹.۳ جمعیت به سمت سالمندی رفته و یک دهه آینده کشور با چالش سالمندی مواجه است و باید توجه داشت که آسایشگاه جای سالمندان آن هم در کشور ما که پایه اسلامی دارد، مناسب نیست. بنابراین پرستاران آماده ارائه خدمت در سطح منزل و جامعهاند.
رئیس سازمان نظام پرستاری با اشاره به اینکه بیماریهای واگیر همچون ایدز در حال حاضر تهدیدی برای نسل جوان بهشمار میرود، گفت: خدمات بیمهای برای موضوع پرستاری باید مورد توجه باشد.
الوندی به موضوع پدیده همراه بیمار اشاره کرد و گفت: این مسئله در حال حاضر تبدیل به یک معضل شده و خشونت علیه پرستاران افزایش یافته است. و باید این مسئله، رفع آن با توجه به ارائه خدمات پرستاری در منزل مدنظر باشد.
* هشدار در مورد مهاجرت پرستاران نخبه
وی بیان داشت: عدم جذب پرستاران در سالهای اخیر باعث بروز مشکلات زیادی شده است از طرفی تعدادی بسیاری از پرستاران نخبه به کشورهای دیگر مهاجرت کردهاند.
رئیس سازمان نظام پرستاری با اشاره به اینکه قیمت پرستاری در کشورمان ۳۰۰ دلار است ولی این درآمد در کشورهای خلیجفارس ۱۵۰۰ دلار و در برخی از کشورها ۱۰۷ هزار دلار است، گفت: حقوق پرستار با متخصص در بسیاری از کشورها یکسان است و افزایش حقوق پرستاران و رفع چالشهای آنها امری ضروری به شمار میرود.
الوندی تصریح کرد: توسعه خدمات پرستاری نیاز به توسعه زیرساخت دارد و باید توجه داشت از نقش این افراد در جامعه غافل نشویم.
* بیمه نباید درون وزارت بهداشت باشد
وی با تأکید بر اینکه بیمه باید نهاد نظارتی وزارت بهداشت باشد نه درون این وزارتخانه، گفت: هیچ جای دنیا این چنین نیست و این مسئله افراد مختلف ازجمله مردم و پرستاران را با چالش مواجه کرده است.
رئیس سازمان نظام پرستاری در پایان ضمن تأکید بر پرداخت معوقات پرستاران گفت: باید منشیگری را در بیمارستان از پرستار دور کنیم و با طرحهای نسنجیده پرستاران حرفهای را خانهنشین نکنیم.
انتهای پیام/