تعرفه گذاری خدمات پرستاری و کاهش شکاف درآمد بین پزشکان و پرستاران دنبال می‌شود

5c3a199a801d1_5c3a199a801d2
سرپرست سازمان تامین اجتماعی گفت: قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری و قانون سخت و زیان آوربودن شغل پرستاران پیگیری می‌شود.

محمدحسن زدا سرپرست سازمان تامین اجتماعی امروز شنبه در مراسم جشن ولادت حضرت زینب کبری (س) و روز پرستار در محل مجتمع فرهنگی نگین غرب اظهار کرد: قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری و قانون سخت و زیان آوربودن شغل پرستاران در سازمان تامین اجتماعی پیگیری می شود. 

وی اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری و احتساب پرستاری به عنوان شغل سخت و زیان آور از خواسته‌های برحق پرستاران است که باید اجرایی شود.

زدا بیان کرد: چرا باید طرح تحول سلامت برای پزشکان اجرا شود، اما برای پرستاران اجرایی نمی‌شود، اگر شکافی بین گروه پزشکی و پرستاری باشد باید منطقی باشد، باید توجه داشت که هر دو یک تیم هستند اگر در این تیم پیروز شوند و یا شکست بخورند، با هم هستند.

وی با بیان اینکه باید تلاش شود که مشکلات پرستاران حل شود، تصریح کرد: یک رفتار پسندیده پرستاران کار هزاران دارو را انجام می‌دهد و معتقدیم خط مقدم درمان پرستاران هستند.

سرپرست سازمان تامین اجتماعی ادامه کرد: در سازمان تامین اجتماعی رفتار، نگاه و لبخند شما در بیمارستان و شعبه موضوعی است که مردم، این سازمان را به واسطه آن ارزیابی می‌کنند.

وی گفت: ١٠ هزار و ۵٠٠ تخت فعال در مراکز درمانی و بیمارستانی وابسته به سازمان تامین اجتماعی فعال هستند که هشت درصد کل تخت‌های کشور می‌شوند. البته ٧۵ درصد ضریب اشغال تخت در تامین اجتماعی است که این نشان دهنده فشار کاری به پرستاران بخاطر فعالیت زیاد این قشر است. در حال حاضر ١۵ هزار پرستار در ٣٧٠ مرکز درمانی و بیمارستانی وابسته به تامین اجتماعی مشغول فعالیت هستند.

در ادامه این مراسم مهدی درخشان معاون درمان سازمان تامین اجتماعی نیز در این مراسم گفت: افزایش حق نوبت کاری و پرداخت ما به التفاوت قانون ارتقای بهره وری برای پرستاران سازمان تامین اجتماعی ابلاغ شده و به زودی پرداخت می‌شود.

درخشان از وجود سه مطالبه و سه اقدام اساسی برای پرستاران در سازمان تامین اجتماعی سخن گفت و افزود: امیدواریم گامی در جهت کاهش مشکلات پرستاران برداریم، اصلاح تشکیلات پرستاری در سازمان تامین اجتماعی به عنوان اولین مطالبه است که تلاش شده که این کار صورت گیرد. مصوبه‌ای از سوی هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی صادر شده، حتی نیمی از تشکیلات بیمارستان‌ها براساس این ساختار تغییر کرده است و این نوید داده می‌شود در سال ٩٨ این مشکل حل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: دومین مشکل پرداخت مابه التفاوت قانون ارتقای بهره وری است. پرداخت این مابه التفاوت نیز به استان‌ها ابلاغ شده و به زودی اجرا خواهد شد و این مهم هم بخشی از مطالبات مهم پرستاران است که به آن توجه شده است.

درخشان ادامه داد: افزایش نیافتن حق نوبت کاری پرستاران سومین مشکل این قشر است که مصوبه این کار از سوی هیات دولت به استان‌ها ابلاغ شده و امیدواریم به زودی این مشکل هم حل شود.

وی خاطرنشان کرد: کار درمان، کار تیمی است همه باید دست به دست هم بدهند تا یک کار اثربخش برای بیمار انجام شود البته کار اصلی به عهده پرستار است، پرستاری حرفه سخت و پرمشقتی است به همین دلیل ارزشمند است.

وی اظهار داشت: اقدامات اساسی و زیربنایی در حوزه درمان انجام شده است یکی از آن‌ها استقرار سیستم HIS است که به واسطه آن پرونده الکترونیک، کاردکس الکترونیک، نسخه الکترونیکی و دیگر خدمات غیرحضوری به واسطه این سیستم انجام شده و می‌شود.

درخشان افزود: اقدام بعدی تجمیع داده‌های مراکز ملکی است که از اول بهمن در کل کشور برقرار خواهد شد. گر چه اطلاعات بیماران مزمن را در سراسر کشور داریم، اکنون ٩٠ درصد بیمارستان‌های سازمان درجه یک هستند و بقیه زیر ۵٠ تخت هستند که قابلیت تبدیل به درجه یک را ندارند. اما با تامین زیرساخت‌های اورژانس این بیمارستان‌ها سعی می‌شود به درجه یک تبدیل شود.

وی اجرای نظام مراقبت عفونت‌های بیمارستانی را یکی دیگر از برنامه‌های این سازمان در حوزه درمان عنوان کرد، اظهار داشت: استانداردسازی بخش‌های اورژانس بیمارستان‌ها از دیگر برنامه‌های این سازمان است که قرار است تمام اورژانس‌ها به سمت استاندارد سازی بروند. ارتقای هتلینگ بیمارستان‌ها از دیگر برنامه‌های محوری سازمان تامین اجتماعی در حوزه درمان است و بخش زیادی از آن به اتمام رسیده است.

در پایان این مراسم از ٨٠ پرستار نمونه سازمان تأمین اجتماعی در سراسر کشور تجلیل شد.

برچسب ها:

اجتماعی