بلاتکلیفی کاخ سفید در قبال خروج نیروهای نظامی آمریکا از خاک سوریه

جنگ نیابتی آمریکا در سوریه این‌بار به وسیله رژیم اشغالگر قدسبه گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، چندی پیش ایالات متحده آمریکا به یک‌باره اعلام کرد که نیروهای نظامی این کشور که در سوریه مستقر هستند به خانه بازخواهند گشت. خبری ناگهانی که انتقادات فراوانی را متوجه رییس جمهور آمریکا کرد، اما حال گفته‌ها حاکی از آن است که خبر خروج نیروهای آمریکا از خاک سوریه به صورت کامل انجام نمی شود  و یا این کشور تنها تجهیزات نظامی خود را از سوریه خارج خواهد کرد. در همین راستا گفت‌و گویی با اصغر زارعی کارشناس مسائل غرب آسیا انجام شده که در ادامه آمده است.

اصغر زارعی کارشناس مسائل غرب آسیا و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی درگفت‌وگو خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تکذیب خبر خروج نظامیان آمریکا از خاک سوریه اظهار کرد: در طول یک الی دوسال گذشته همواره شاهد اتخاذ مواضع متناقضی از سوی رییس جمهور آمریکا بودیم.  سیاست هایی که نشان داد، ترامپ پیوسته در تصمیم گیری‌هایش به صورت شخصی عمل کرده و اهمیتی برای نظرات مراکز تصمیم سازی و تصمیم گیری در آمریکا قائل نیست.

کارشناس مسائل سیاست خارجه با بیان اینکه خودرای بودن ترامپ انتقادهای بی شماری را از سوی مقامات ایالات متحده متوجه او کرده است، گفت: در گذشته هم شاهد بودیم که تیلرسون وزیر امور خارجه، جمیز متیس وزیر دفاع  و بسیاری دیگر از چهره‌های ایالات متحده آمریکا به دلیل تک‌روی‌ها و سیاست‌های یک جانبه ترامپ مجبور به استعفا و یا کناره گیری از قدرت شدند. علاوه بر این‌ تصمیم اخیر ترامپ مبنی براینکه نیروهای آمریکا  حدود ۶ ماه آینده از خاک سوریه خارج خواهند شد هم واکنش های شدیدی را در داخل و خارج  آمریکا به دنبال داشت و بسیاری از متحدان منطقه‌ای واشنگتن مانند رژیم صهیونیستی و عربستان را وادار به اعلام واکنش های منفی بر ضد این تصمیم یک‌جانبه کرد.

وی ادامه داد: نمی‌توان کتمان کرد که خبر خروج نیرو‌های نظامی آمریکا از خاک سوریه به نوعی پیروزی قطعی محور مقاومت تلقی شده و این امر در تضاد کامل با سیاست‌های اتخاذ شده از سوی کاخ سفید در ۸ سال گذشته در منطقه بوده است، درنتیجه همین مسئله باعث شد که ترامپ نسبت به این تصمیم خود تغییر موضع داده و اعلام کند که روند خروج نیروهایش از خاک سوریه در یک پروسه زمانی چند ماهه اجرایی خواهد شد، اما هنوز از این اظهار نظر او زمان زیادی نگذشته بود که مجددا اعلام شد بخشی از نیرو‌های آمریکا در پایگاه‌های این کشور در سوریه از جمله اتنف، دیرالزور و مرز مشترک عراق، سوریه و اردن باقی خواهند ماند. امروز هم در تازه ترین تصمیم ترامپ شاهد هستیم که خبر خروج نیرو‌های آمریکا از خاک سوریه تکذیب  شده و واشنگتن کماکان در خاک این کشور باقی خواهد ماند، تصمیم‌هایی پی در پی و متناقض که گویای نوعی سراسیمگی و بلاتکلیفی در کاخ سفید  و همچنین سیاست‌های منطقه‌ای ترامپ است. مسئله ای که  نگرانی‌های جدی را درباره چگونگی رفتار ایالات متحده آمریکا هم درقبال  این کشور و هم در قبال متحدین منطقه ای واشنگتن  به همراه داشته است.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به حملات بی وقفه اسرائیل به سوریه و اظهار نظر‌ها مبنی بر اینکه "کاخ سفید به دنبال ایجاد فشار به سوریه این‌بار بوسیله متحدان خود از جمله اسرائیل است" افزود: حضور نیرو‌های نظامی آمریکا  در سوریه همواره باعث تحمیل هزینه‌های گزافی به واشنگتن شده، تا جایی که به‌گفته دونالد ترامپ حضور نظامی این کشور در خاک دمشق تا امروز رقمی در حدود ۷ تریلیون دلار روی دست آمریکا هزینه گذاشته است. از همین‌رو رییس جمهور ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که بخشی از این هزینه ها باید از سوی متحدین منطقه‌ای آمریکا تامین شده و کشورش دیگر توان پرداخت هزینه‌های این‌چنینی در منطقه را ندارد. بنابراین امروز آمریکا در تلاش است تا از متحدین منطقه‌ای خود از جمله رژیم صهیونیستی برای سرکوب نیرو‌های مخالف آمریکا در غرب آسیا استفاده کند.

زارعی ادامه داد: نگرانی جدی آمریکا از بی‌ثباتی و ناامنی در جدار مرز‌های اسرائیل امروز  بیش از هر زمانی به چشم می خورد و این مسئله تبدیل به دغدغه اصلی مقامات  کاخ سفید شده است. بی‌توجهی اسرائیل به قطعنامه‌های بین‌المللی ، نقض حقوق سوریه ، استفاده از سیاست مداخله و بمباران‌های پی‌درپی این کشور  تداوم چندانی نخواهد داشت و مقاومت‌ها در صحنه بین المللی به‌طور قطع خواهد یافت و از همین‌رو آمریکا سعی دارد پیش از خروج خود از خاک سوریه  شرایطی را فراهم کند تا بلکه تهدیدات نسبت به موجودیت رژیم صهیونیستی در منطقه کاهش یابد.

کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان با اشاره به بازگشایی مجدد سفارت های اروپایی در سوریه گفت: دولت بشار اسد توانسته حاکمیت ملت سوریه را دوباره  بر تمامی قلمرو خود حاکم کرده و توطئه‌های ۷ الی ۸ ساله را  خنثی کند؛ بنابراین اکنون نه تنها اتحادیه اروپا بلکه اتحادیه عرب هم در روابط خود با سوریه تجدید نظر کرده و یکی پس از دیگری داوطلب بازگشایی سفارت خانه‌های خود در دمشق هستند. ناگفته نماند که سوریه با عبور از بحران و بازسازی زیر ساخت ها می‌تواند شرایط مطلوبی برای سرمایه گذاری‌های اقتصادی اروپایی ها ایجاد کند.در نتیجه  قطعاً اتحادیه اروپا در رابطه خود با سوریه  با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت و هر چه سریع‎تر  از شرایط آینده دمشق برای ادامه سرمایه‌گذاری‌ها و فعالیت شرکت‌های اروپایی در این کشور  بهره‌برداری خواهد کرد.

انتهای پیام/

 

 

 

 

 

برچسب ها:

سیاسی