دانش فنی کاتالیست‌های صنعت نفت بومی شد/ جلوگیری از خروج ارز از کشور

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، نشست خبری سومین همایش دوسالانه بومی سازی کاتالیست و فرآیند احیای مستقیم آهن صبح امروز در محل ساختمان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.

در این نشست محمود رضایی قائم مقام یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه نفت و گاز ضمن تشریح عملکرد این شرکت گفت: این شرکت دانش‌بنیان از سال ۸۳ تأسیس شده و یکی از مهمترین فعالیت‌های شرکت، تدوین دانش فنی کاتالیست‌های صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و فولاد بوده است که در کمتر از یک دهه با تلاش‌های پیگیر عملیات کتابخانه‌ای و تحقیقات میدانی موفق به تولید کاتالیست‌های احیای مستقیم آهن شدیم.

وی افزود: این کاتالیست یکی از چالش‌های بزرگ صنعت فولاد بود که حالا به عنوان یکی از نقاط قوت این صنعت در ایران مطرح می‌شود زیرا دانش فنی آن بومی‌سازی شده است.

وی ادامه داد: دسترسی به بازارهای آمریکای جنوبی نیز جزء برنامه‌های صادراتی ماست.

به گفته وی سومین همایش دوسالانه بومی‌سازی کاتالیست و فرایند احیای مستقیم آهن از ۲۶ تا ۲۹ دی‌ماه در جزیره کیش برگزار می‌شود همچنین در ادامه این نشست محمد امین ابراهیمی معاون این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه چشم‌انداز تولید ۵۵ میلیون تن فولاد خام در کشور پیش‌بینی شده است، گفت: ما در صنعت نفت، پتروشیمی، پالایش، فولاد ۱۰۰ نوع کاتالیست استفاده می‌کنیم که این کاتالیست‌ها قلب فعالیت‌های شیمیایی این صنایع است زیرا بدون آن این صنایع قابل فعالیت نیستند که ما در شرکت دانش‌بنیان خودمان ۳۰ نوع از این کاتالیست‌ها را بومی‌سازی کرده‌ایم و به تولید صنعتی رسانده‌ایم.

وی افزود: این کاتالیست‌ها به چرخه فولاد مربوط می‌شود که امروز سهم بازار ما در کاتالیست‌های مورد استفاده در صنعت فولاد ۷۰ درصد است و تقریباً حدود ۴۰ درصد آهن اسفنجی کشور را تأمین می‌کنیم. ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان فولاد به روش آهن اسفنجی است و چشم اندازمان این است که تا سال ۱۴۰۴ حدود ۸۵ درصد آهن اسفنجی کشور و ۸۰ درصد کاتالیست‌های تولیدکننده گاز را تولید کنیم و همچنین بازارهای صادراتی داشته باشیم.

وی ادامه داد: تقریباً ۱۳۰۰ تن کاتالیست احیای مستقیم آهن در سال نیاز داریم که ارزش ۱۶ میلیون دلار دارد و ما توانستیم از ۱۱ میلیون دلار ارز بری جلوگیری کنیم.

ابراهیمی ادامه داد: در بخش کاتالیست‌های سنتز توانستیم نیاز ۸۵ درصد بازار را تأمین و از ۷ میلیون دلار ارزبری جلوگیری کنیم.

وی خاطرنشان کرد: شرکت ما امروز اشتغال مستقیم ۲۰۰ نفری و اشتغال غیر مستقیم ۳۸۰ نفری ایجاد کرده است که بسیاری از این افراد نیز جزء نخبگان هستند. 

وی با بیان اینکه نخستین صادرات این شرکت در چند ماه آینده انجام می‌شود، عنوان کرد: کاتالیست‌های ما با فناوری نانو تولید می‌شود که برخی از آنها قابلیت بازیافت هم دارد.

انتهای پیام/