سید محمد حسینی یزدی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: بر اساس اصل 44 قانون اساسی شرکتها دولتی، سازمانها و وزارتخانهها باید امورات را به بخش خصوصی محول کنند اما آنها این کار را نمیکنند.
رییس انجمن وارد کنندگان سم افزود: وزارتخانهها و سازمانها هنوز نمیتوانند از انجام امور دولتی دل بکنند و کماکان تمام امور دولتی را خودشان انجام میدهند.
یزدی گفت: «وزارت جهاد کشاورزی رقیب اصلی برای بخش خصوصی است و واردات همه نهادههای کشاورزی از قبیل نهادههای دامی، کود و سم را با ارز 4200 تومانی خودش انجام میدهد و وارداتی که با ارز نیمایی انجام میشود به بخش خصوصی واگذار میکند.»
وی در این باره به کودهای سنتی اشاره کرد که با ارز 4200 تومانی و توسط شرکت خدمات حمایتی از شرکتهای وابسته به وزارت جهاد کشاورزی انجام میشودو نهادههای دامی و واردات گوشت که توسط شرکت پشتیبانی امور دام صورت میگیرد و اجازه ورود به بخش خصوصی را نمیدهند.
یزدی در اثبات رقابت نابرابر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با بخش خصوصی گفت: اخیرا وزارت جهاد کشاورزی 5 هزار میلیارد تومان هم از این شرکت حمایت کرده تا واردات خود را انجام دهد و این مشخص است که بخش خصوصی نمیتواند با این وضعیت با آنها رقابت کند.
به گفته رییس انجمن وارد کنندگان سم وارداتی که وزارت جهاد کشاورزی انجام میدهد اجناس بیکیفیتی است که کشاورزان آن را تایید نمیکنند و باعث دوبارهکاری و تاثیر اندک در افزایش عملکرد محصولات کشاورزی میشود.
در سالهای گذشته واردات سم از کشورهای چین و هند نارضایتی را بین کشاورزان ایجاد کرده بود و آنها میگفتند که این سمها کارایی لازم را ندارد و سم بیکیفیت هستند که در بسیاری موارد مجبور میشدند به جای یکبار سمپاشی دوبار سمپاشی کنند یا با دوز بیشتری استفاده کنند.
وی در بخش دیگر از صحبتها به تولید و عرضه سموم پرخطر در کشور اشاره کرد و گفت: سازمان حفظ نباتات باید سموم پرخطر را در کشور به حداقل برساند در کشورهای پیشرفته سموم پرخطری که استفاده میشود در مقایسه با کل سموم بسیار اندک است اما در کشور ما این رقم بالاتر است.
به گفته رییس انجمن وارد کنندگان سم استفاده از سموم پرخطر در کشاورزی میتواند باقیمانده سموم بیشتری برجای بگذارد که باعث بیماری در انسان میشود.
برای باقیمانده مجاز سموم در محصولات کشاورزی استانداردهایی به نام MRLوجود دارد که توسط سازمان استاندارد تعیین میشود، اگر میزان باقیمانده سموم از حد مجاز تعیین شده توسط سازمان استاندارد فراتر رود برای انسان خطرناک میشود.
از سوی دیگر در استفاده از سموم کشاورزی باید فاصله برداشت محصول از سمپاشی رعایت شود که در سموم مختلف این زمان متفاوت است و باید کشاورزان از این زمان اطلاع داشته باشند.
به عنوان مثال اگر دوره کارنس یک سم یک هفته باشد کشاورز نباید محصول مزرعه یا باغ را در طول این یک هفته پس از سمپاشی برداشت کند.
به گزارش فارس، تخصیص درست ارز 4200 تومانی در شرایطی که ارز آزاد حدود 12 هزار تومان است بسیار مهم و ضروری است. در سایر بخشها مانند وزارت صنعت نیز تولید کنندگان از وضعیت تخصیص ارز و عدم نظارت بر آن گلایه دارند. میگویند اینگونه ارزها برای شرکتها و افراد خاصی تخصیص مییابد و نظارتی هم بر آنها نیست و اگر ارز گرفته که فلان کالایی وارد کند کالای دیگری وارد میکند و کسی چیزی نمیگوید.