به گزارش مشرق، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در مراسم بیست و چهارمین جشنواره علمی تحقیقاتی علوم پزشکی رازی اظهار داشت: علیرغم همه محدودیتها و مشکلات در کشور توفیقات بیشماری در بخشهای مختلف به ویژه در حوزه پزشکی و سلامت حاصل شده که دستاوردهای کمنظیری بوده است.
وی افزود: بخش بهداشت و درمان در کشور همیشه جزو اولویتها بوده و آموزش، تحقیقات و پژوهش در این بخش بسیار حائز اهمیت است و در شرایطی که ایران دستخوش تغییرات جدی هم به لحاظ جمعیتی و هم به لحاظ موضوعات سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و بینالمللی است توجه به موضوع پژوهش امری مهم به شمار میرود.
بیشتر بخوانید:
نقش «پررنگتر» جهانگیری دراقتصاد دولت دوازدهم
واکنش جهانگیری به همایش ضدایرانی در لهستان
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه ایران با تهدیدات جدی روبهرو است، گفت: تنگناهای پیشرو در مرحله اول بر روی اصلیترین مسائل کشور اثر میگذارد و محدودیت ایجاد میکند. بنابراین ارتقا و حفظ سلامت جامعه که جزو اصلیترین مسائل است توسط دستگاههای رسمی و حکومتی مدنظر قرار دارد و باید تلاش کرد که سلامت جسم و روان جامعه به آن آسیب وارد نشود.
جهانگیری بیان داشت: پزشکی در سطح ملی و بینالمللی در کشور ما به شکوفایی علمی رسیده و برگزاری این جشنوارهها بیانگر همین حقیقت است و خوشبختانه پس از انقلاب اسلامی برگهای زرین زیادی به ویژه در زمینه پزشکی داشتهایم.
وی گفت: در بخش صنعت نیز در گذشته واردکننده بسیاری از کالاها بودهایم ولی اکنون طراح و تولیدکننده و در بسیاری از مناسبات بینالمللی نقش مؤثری داریم.
به گفته معاون اول رئیس جمهور، آنچه که سبب استحکام کشور میشود دستاوردهای علمی است که زیربنای توسعه به شمار میرود.
جهانگیری با تأکید بر اینکه توسعه جدی ایران با توسعه علم و فناوری محقق میشود، گفت: نسخه عبور از شرایط سخت اقتصادی کنونی بر اساس اقتصاد مقاومتی و توجه به موضوعات دانشبنیان است. اگر متکی بر مغز فرزندان ایرانی شویم آن موقع آیندهای مطمئن در انتظار مردم و جوانان است.
معاون اول رئیس جمهور افزود: در شرایط دشوار پیشرو ابتدا باید برای نخبگان مشکلات باز و مطرح شود و بگوییم چه مسائلی ایران را تهدید میکند و پس از آن دو اقدام لازم را که شامل آگاهی داشتن از مشکلات و برنامهریزی برای برونرفت است را انجام دهیم.
وی عنوان کرد: به کرات به دانشگاههای مختلف اعلام کرده و دست یاری طلب کردهایم تا بتوانیم با مشکل ناخواسته ایجاد شده مقابله کنیم. زمانی مشکل بر سر مذاکره بود و میگفتند بروید مذاکره کنید که ما با شش قدرت توافق کردیم ولی آمریکا با قلدری یکطرفه از توافق جدا شد و ایران را مورد تهدید و تحریم قرار داد.
جهانگیری با تأکید بر اینکه نمیگذاریم با عزت مردم بازی شود، گفت: باید عزتمندانه تحریمها را مدیریت کنیم که نخبگان و صاحبنظران میتوانند در مدیریت شرایط سخت کنونی کمک مؤثری را انجام دهند؛ دولت به تنهایی نمیتواند از پس تحریم و مشکلات برآید.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه پزشکان برای عبور از شرایط فعلی میتوانند نقش مؤثری داشته باشند، گفت: این قشر از جامعه جزو معتبرترین گروهها برای مردم هستند و این افراد سرمایه اجتماعی قویای دارند. از طرفی ابزار علم نیز در اختیار آنها بوده و در عبور از این شرایط میتوانند نقش مؤثری داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: در تحریمها باید مراقبت کنیم که سلامت مردم آسیبی نبیند که ما در این زمینه خوشبین هستیم و منابع را برای تأمین دارو در نظر گرفتهایم.
جهانگیری بیان داشت: ۹۵ تا ۹۷ درصد داروها در کشور تولید میشود و ۵۰۰ میلیون دلار ارز برای آن اختصاص داده شده ولی ۳ تا ۵ درصد داروهای دیگر خارجی بوده که بودجه یک میلیارد و ۸۰۰ میلیونی ارز طلب میکند که باید این سه درصد را یا در کشور تولید کنیم و یا در مصرف آن کنترل شود که بر اقتصاد کشور کمتر فشار وارد شود.