به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، دانشمندان چینی روشی را ارائه کردند که کارایی فتوسنتز را در بهرهوری محصولات برنج تا 27 درصد افزایش میدهد.
براساس گزارش «نیواطلس»، گیاهان برای رشد خود، مولکولهای کربندیاکسید اطرافشان را میگیرند و آن را انرژی شیمیایی مورد نیاز خود تبدیل میکنند. به طور معمول 20 تا 25 درصد انرژی تولیدشده از طریق فتوسنتز به سوی فرایندی به نام «فتورسپیریشن» هدایت میشود.
گفتنی است؛ گیاهان حدود 25 درصد، به طور نادرست مولکولهای اکسیژن را جمعآوری کرده و منجر به تولید محصولات فرعی سمی میشوند که میتواند تمام فرایندهای فتوسنتز را مختل و در نهایت دیاکسید کربن را آزاد کند. فتورسپیریشن فرایندی است که گیاه با استفاده از آن این محصولات فرعی را از بین میبرد.
در مطالعه اخیر دانشمندان چینی روشی ارائه شد که طبق آن، کربندیاکسید تولید شده در طول فتورسپریشن به فتوسنتز هدایت شود. این فرآیند که « GOC» نامیده میشود از سه آنزیم برای تبدیل یک مولکول «گلیکولات» به کربن دیاکسید استفاده میکند.
انتهای پیام/