اگر انتصاب داماد من غیر قانونی است، برکنارش کنند/هر کسی خلاف کرده، بی‌خود کرده است!

نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی چند روز پیش در یک برنامه تلویزیونی شرکت کرد و در برنامه «اینجا» با عنوان بررسی پرونده آقازادگی و با محوریت شایسته‌سالاری یا آقازادگی به بررسی ابعاد مختلف این موضوع پرداخت.

اما گفته‌های این نماینده مجلس در صداوسیما با واکنش‌های بسیاری همراه بود. بسیاری بر این اعتقاد هستند که جمشید تقی زاد مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری باید چند روز قبل بر اساس قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان، از سمت خود خداحافظی می‌کرد،اما وی همچنان به‌عنوان رئیس صندوق در حال ادامه فعالیت است و دلیل این فعالیت‌ها نیز حمایت ویژه نایب‌رئیس مجلس از این فرد است.

گفته می‌شود تقی زاده پس از دست دادن حمایت نمایندگانی که در روی کار آمدنش نقش بسزایی داشتند، برای بقای خود اقدامات غیرمتعارفی انجام داده است و پس از قوت گرفتن زمزمه‌های برکناری ایشان از صندوق بازنشستگی کشوری، در اقدامی غیرحرفه‌ای، داماد پزشکیان را به عنوان قائم‌مقام شرکت سرمایه‌گذاری ایران‌گردی و جهانگردی منصوب نموده است.

اما مسعود پزشکیان در این خصوص در گفت‌وگو با تابناک اظهار داشت: اگر کسی کار خلافی انجام داده، باید با آن برخورد شود و اگر وزیر هم با توصیه من یک بازنشسته را به کار گرفته است باز باید بروید و از وزیر درباره آن سؤال کنید. هرکسی در این کشور خلاف کرده، بی‌خود کرده است.

وی گفت: این فرد هرکسی که می‌خواهد باشد، اگر داماد من باشد یا هر کس دیگری اگر راهی که رفته‌اند درست رفته‌اند، که درست است و کاری نمی‌توان برای آن کرد، اما اگر خلاف این باشد هر کس راه را غلط رفته بی‌خود کرده و باید بیرون کرد. شما ببینید در هیأت‌مدیره‌ها چه کسانی هستند، همه آدمی یکسری آدم دیگر هستند، در کدام‌یک از این هیأت‌مدیره‌ها من آدم دارم؟ یک نفر را پیدا کنید، اما الآن چون عده‌ای نمی‌توانند در هیئت‌مدیره‌ها افراد خود را منصوب کنند، تهمت می‌زنند و می‌گویند که من نگذاشته‌ام.

وی ادامه داد: به من ربطی ندارد. اگر بازنشسته است باید از سمت خود استعفا دهد و یا هر چه سریع‌تر برکنار شود. شهردار تهران را یک کشور آدم نتوانستند در پست خود نگه‌دارند. چگونه می‌شد با حرف مسعود پزشکیان یک نفر بازنشسته در یک پست می‌ماند؟

نایب‌رئیس مجلس گفت: زمانی که شهردار را ـ که این‌همه طرفدار داشت ـ توانستند برکنار کنند، این فرد هم باید برکنار شود، مگر آنکه کار قانونی بوده باشد، به حرف من نیست، زور من هم در این حد نیست که بتوانم یک نفر را در روز کاری نگه ‌دارند.

نماینده مردم تبریز و نایب‌رئیس اول مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تصور می‌کنم درباره مسئولان و پدیده آقازادگی مشکل ساختاری ماست، نه مشکل مدیران ارشد کشور چراکه در حال حاضر در همین وضعیت گرفتاریم و سعی می‌کنیم از آن فرار کنیم.

وی در ادامه سخنانش بیان کرد: مشکل آقازادگی مشکل ساختاری ماست. متأسفانه ما نوع به‌کارگیری نیروی انسانی‌مان از ابتدای انقلاب تاکنون یک شکل علمی و درستی نداشته است.

نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مسأله آقازاده‌ها هم در همین حوزه‌ای است که ذکر کردم؛ یعنی آقازادگی یک مسأله منفرد و مدیریتی نیست بلکه موضوعی است که از یک نوع نارضایتی اجتماعی از تبعیض، بی‌عدالتی و فساد نمایندگی می‌کند و جامعه درباره آن حساسیت نشان می‌دهد.

وی در ادامه یادآور شد: اگر در مصادیقی هم دچار کج‌روی و یا تحلیل و قضاوت غلط می‌شود ما نمی‌توانیم این قضاوت را بدون ادراک این بستر اجتماعی بحث کنیم؛ یعنی جامعه ما جمع‌بندی دارد و آن این است که از نظر عدالت و نبود تبعیض و مبارزه با فساد وضعیت رضایت بخشی نیست.

بنابراین، در پاسخ به این که آیا ما می‌توانیم همه آقازاده‌ها را در گروه بد و رانتی بدانیم، خاطرنشان کرد:‌ خیر. این گونه نیست. اتفاقا می‌خواهم بگویم این قطع نظر را از رویه اجتماعی مورد بحث قرار دادن، به همین دلیل است. در واقع آقازادگی به عنوان یک پدیده منفی در بستر یک شرایط اجتماعی شکل می‌گیرد و آن بستر اجتماعی این است که جامعه یک قضاوت عمومی دارد که ساختار و مناسبات ساختاری کشور رو به سامان نیست.

وی آقازاده را یک پدیده سمبلیک خواند و گفت: این نماد برای نمایندگی فساد و تبعیض محسوب می‌شود و این بدان مفهوم است که کسی اگر پشتوانه‌ای نداشته باشد حتی اگر صلاحیت و مهارت داشته باشد، امکان رقابت و طی کردن پله‌های ترقی را ندارد.

برچسب ها:

مجلس