داروهای خواب‌آور عاملی برای رفتارهای غیرمتعارف خواب

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، بی‌خوابی یکی از مشکلات رایج است که اگر طولانی مدت باشد طبق توصیه آکادمی پزشکی خواب آمریکا، نیاز به درمان رفتاری-شناختی دارد و اگر فرد بی‌خوابی کوتاه‌مدت را تجربه کند داروهای خواب‌آور تجویز می‌شود.

براساس گزارش «مدیکال دیلی»، این داروها اغلب به عنوان آرام‌بخش- هیپنوتیزم دسته‌بندی شده‌اند و نباید به مدت زیادی از آنها استفاده کرد. در اینجا با برخی عوارض قرص‌های خواب‌آور آشنا خواهید شد.

رفتارهای غیرمتعارف خواب

خواب‌پریشی عملی است که در طول خواب و زمانی که فرد هوشیار نیست، رخ می‌دهد که از جمله آن می‌توان راه رفتن در خواب را نام برد.

مغز ما به هنگام خواب توانایی محدودی در شناسایی تهدیداتی مانند صدای آژیر آتش دارد اما مصرف «بنزودیازپین» می‌تواند بر روی این توانایی تاثیر بگذارد.

«تامیویکی کووکی» از دانشگاه کاگشیما در ژاپن گفت: این دارو یک گیرنده مغز را که مسئول خواب است، تحریک و همچنین عملکرد مناطق دیگری از مغز را نیز سرکوب می‌کند.

ماندگاری تاثیرات داروها تا روز بعد

افراد صبح روز بعد از مصرف قرص‌های خواب‌آور با احساس خستگی و خواب‌آلودگی بیدار می‌شوند. همچنین عوارض جانبی این قرص‌ها، گیجی و فراموشی را نیز شامل می‌شود.

خطر ایجاد یک وابستگی

افراد مصرف‌کننده قرص‌های خواب‌‌آور ممکن است دچار یک وابستگی روانی یا فیزیکی به این قرص‌ها شوند. از طرفی عدم مصرف این قرص‌ها و تصور یک خواب بدون آنها در فرد ایجاد اضطراب می‌کند.

انتهای پیام/