به گزارش مشرق، صبح امروز جلسه محاکمه متهمان ردیف اول تا سوم پرونده بانک سرمایه به اتهام اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق خیانت در امانت به ریاست قاضی اسدالله مسعودیمقام در دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی آغاز شد.
بیشتر بخوانید
محکامه ۳ متهم پرونده بانک سرمایه
آخرین وضعیت پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان
نماینده دادستان ضمن قرائت کیفرخواست با اشاره به اینکه بانک سرمایه با بیشترین سرمایه اولیه بین بانکهای کشور به مبلغ ۳ هزار میلیارد ریال، تأسیس شده است گفت: ۴۷ درصد سهام این بانک متعلق به صندوق فرهنگیان و ۳۷ درصد مربوط به مجموعه گروه ریختهگران است.
طبق آنچه نماینده دادستان از کیفرخواست قرائت کرد این دو مجموعه سهامداران عمده بانک سرمایه را تشکیل میدهند و این موضوع منتج به این شده است که این دو گروه با اعمال نفوذ در هیئتمدیره بانک سرمایه، اقدام به پرداخت وامهای کلان و غیرقانونی شده است.
کیفرخواست در اینباره میافزاید، تسلط این دو گروه بر بانک سرمایه منتهی به شرکتداری این بانک شده است. همچنین در کیفرخواست آمده است بانک مرکزی در مواردی مدیران انتخابی از سوی این بانک را ردصلاحیت کرده است و حسب گزارشهای بازرسی بانک و سازمان بازرسی کل کشور، تخلف مدیران این بانک در اعطای تسهیلات کلان و غیرقانونی محرز است.
نماینده دادستان در ادامه قرائت کیفرخواست با اشاره به خوشخدمتی مدیران بانک سرمایه در اعطای وامهای غیرقانونی، گفت: تعدادی از این مدیران بابت این کار رشوه و تهسیلاتی دریافت کردهاند ازجمله یاسر ضیایی معاون وقت بانک بابت اعطای وام ۱۳۰ میلیارد ریالی بدون وثیقه، ۲۵ میلیارد ریال از محل تسهیلات مذکور دریافت کرده و اکنون نیز در خانه حسین هدایتی اقامت دارد و مدیرعامل شرکت لولهنورد اهواز است.
صفریان در این خصوص با اشاره به اعطای وام ۶۰۰ میلیارد ریالی به حسین هدایتی توسط پرویز کاظمی عضو هیئت مدیره وقت بانک سرمایه افزود: در ازای پرداخت این وام، کاظمی به عضویت هیئتمدیره استیلآذین درآمده است.
به گفته نماینده دادستان، حجم کلی تخلفات این پرونده، ۲۹ هزار میلیارد و ۳۵۴ میلیون و ۸۸۰ هزار ریال است.