به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، گوجهفرنگیها به دلیل داشتن ترکیبی به نام «هگزیل بوتیرات» گیاهان سرسختی هستند.
براساس گزارش «نیواطلس»، در حال حاضر دانشمندان اسپانیایی افشانهای از این ترکیب را ساختند تا با اسپری کردن آن به انواع مختلفی از محصولات گیاهی، آنها را در برابر خشکی و عفونتهای باکتریها مقاوم کنند.
در فرایند طبیعی به نام «تعرق»، آب درون یک گیاه از طریق منفذهای کوچکی به نام روزنههای هوایی روی سطح برگها متصاعد و همچنین دیاکسید کربن محیط از طریق این منافذ وارد گیاه میشود، این تبادل مواد برای تنظیم فتوسنتز لازم است.
در تصویر زیر روزنه هوایی برگ گوجهفرنگی را مشاهده میکنید. این منفذ جایی است که ترکیب هگزیل بوتیرات از طریق آن وارد گیاه میشود، شکل طبیعی این ترکیب به گونهای است که این منافذ را مسدود میکند و بنابراین آب در سطح برگ گیاه حفظ شده و از ورود باکتریها به گیاه جلوگیری میشود.

دانشمندان موسسه زیستشناسی مولکولی و سلولی گیاهان اسپانیا، ترکیبی از هگزیل بوتیرات را ساختند و سپس آن را به گوجهفرنگی، ذرت، یونجه، مرکبات و تنباکو اسپری کردند و دریافتند که این گیاهان با آب کم جان سالم به در بردند و در برابر عفونتهای باکتری مضر « لکه زاویهای برگکدوئیان» مقاوم بودند.
انتهای پیام/