انتشار اسناد دیده نشده درباره «طیب»

به گزارش مشرق، محمد جعفربگلو، پژوهشگر و نویسنده تاریخ، از انتشار کتابی با موضوع زمانه و زندگی شهید «طیب حاج‌رضایی» از سوی دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری خبر داد.

این نویسنده و تاریخ‌پژوه با اشاره به نقش طیب حاج‌رضایی در تحولات تاریخ معاصر ایران گفت: شهید طیب حاج‌رضایی یکی از شهدای مطرح قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ است که در وقایع دهه ۳۰ و ۴۰ شاهد نقش‌آفرینی او در تاریخ هستیم. او پس از فعالیت‌هایی که در ۱۵ خرداد ۴۲ به نفع نهضت اسلامی و در حمایت از امام خمینی انجام داد، بازداشت شد و در ۱۱ آبان همان سال به همراه شهید حاج اسماعیل رضایی، توسط رژیم پهلوی اعدام شده و به شهادت رسید.

وی با اشاره به پژوهش‌های خود درباره طیب حاج‌رضایی گفت: شخصیت طیب حاج‌رضایی همواره برای من جالب توجه بود و به خاطر سوال‌هایی که درباره او در ذهن داشتم، تحقیق درباره وی را شروع کردم و در این مسیر ضمن مطالعه اسناد، با خانواده این شهید هم ارتباط گرفتم و در این مدت موفق شدم اطلاعات با ارزشی درباره زندگی و شخصیت او به دست بیاورم که به نظرم این اطلاعات می‌تواند بسیاری از گره‌های تاریخی را در رابطه با شهید طیب حاج‌رضایی باز کند.

این نویسنده با اشاره به جرئیات این اثر گفت: در کتاب مورد اشاره، ضمن بررسی زندگی سیاسی و اجتماعی شهید طیب حاج‌رضایی، اسنادی نیز برای نخستین بار منتشر می‌شود که از جمله این اسناد می‌توان به وصیت‌نامه دست‌نویس شهید طیب حاج‌رضایی اشاره کرد که یک روز قبل از اعدام به خانواده خود تحویل داده بود.

به گفته جعفربگلو، کتابی که با موضوع زمانه و زندگی شهید طیب حاج‌رضایی به قلم این نویسنده نگارش یافته، هم اکنون مراحل کارشناسی را در دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری طی می‌کند و پس از سپری شدن این مراحل و با تائید کارشناسان این دفتر، از سوی انتشارات سوره مهر وارد بازار نشر خواهد شد.

برچسب ها:

فرهنگ و هنر