طرحی عجیب؛ اگر می‌خواهید رانندگی کنید باید پول بدهید!

5c3ee80f9bd64_2019-01-16_11-45
رئیس کل بیمه مرکزی روز گذشته اعلام کرد بیمه شخص ثالث از سال آینده، آزمایشی به جای خودرو به راننده داده می‌شود که این بدان معناست هر راننده باید بیمه شخص ثالث داشته باشد حتی اگر مالکیت خودرو متعلق به خودش نباشد.

غلامرضا سلیمانی، رئیس کل بیمه مرکزی دیروز در گفت و گو با خبرگزاری صداوسیما از یک انقلاب بیمه ای در ایران سخن گفته است بر طبق این تحول، قرار است از سال آینده بیمه شخص ثالث به جای خودرو به راننده تعلق میگیرد.

این سخن به معنای آن است که اگر چند راننده از یک خودرو استفاده می کنند، باید هر یک بیمه شخص ثالث مختص به خود را بگیرند و اگر یک راننده، از چند خودرو استفاده می کند، دیگر نیازی نیست که برای هر خودرو، یک بیمه نامه مستقل دریافت کنید.

این اقدام البته از نظر بیمه ای دارای منطق است، پیش از این بیمه شخص ثالث، ریسک یا خطراتی را پوشش می داد که خودرو به وجود می آورد اما حالا، بیمه قصد دارد با توجه به شخصیت راننده، به عنوان کسی که ماشین را راهبری می کند، ریسک یا خطراتی را که ممکن است او به وجود بیاورد پوشش دهد.

غلامرضا سلیمانی، دیروز این موضوع را تایید کرده و در این گفت وگو گفته: تعلق بیمه شخص ثالث به راننده، با توجه به زن یا مرد بودن راننده، جوان با پیر بودن و پر خطر و کم خطر بودن راننده صورت خواهد گرفت. در این شرایط به گفته او راننده هایی که رانندگی بهتری دارند هزینه کمتری برای بیمه شخص ثالث پرداخت خواهند کرد. سلیمانی به عنوان مثال گفته که با توجه به اینکه خانم ها مرتب تر رانندگی می کنند در سال آینده که بیمه شخص ثالث راننده محور می شود، خانم ها تخفیفات ویژه بیمه ای دریافت می کنند. 

با توجه به این گفته رئیس کل بانک مرکزی، بعید نیست که موضوع ارتباط سامانه سوابق تخلفات رانندگی با بیمه هم عملی شود و در هنگام صدور بیمه شخص ثالث به سوابق منفی فرد نیز توجه شود موضوعی که می تواند بیش از پیش، جریمه شدن را به یک ضرر اقتصادی قابل لمس تبدیل کند.

این طرح البته آثار اقتصادی دیگری نیز خواهد داشت. به طور مثال، اگر در یک خانواده طبقه متوسط، یک خودرو و سه راننده وجود داشته باشد، حالا هزینه بیمه شخص ثالث آن ها از سال آینده سه برابر خواهد شد.

طبق آمارنامه صنعت بیمه کشور در سال ۱۳۹۶، تعداد وسایل نقلیه موتوری در حال تردد کشور بیش از ۳۶ میلیون است و طبق آمار موجود در سال ۱۳۹۶، ۴۰ میلیون گواهینامه در کشور وجود دارد. از این رو، تعداد بالقوه بیمه نامه های احتمالی در کشور تغییر چندانی پیدا نخواهد کرد مگر اینکه با طرح هایی مثل اخذ هزینه بیمه شخص ثالث در هنگام ثبت نام گواهینامه در سال های آینده) ضریب نفوذ بیمه شخص ثالث در کشور افزایش پیدا کند.

در حال حاضر و طبق آمار بیمه مرکزی، فقط 50درصد وسایل حمل و نقل موتوری کشور، بیمه دارند و معلوم نیست بتوان مردم را مجاب کرد که بایت هر گواهینامه خود یک بیمه نامه نیز بگیرند.

با این حال احتمالا با این تدبیر میزان حق بیمه دریافتی شرکت های بیمه، به خاطر بالا رفتن هزینه حق بیمه رانندگان پرخطر، رشد پیدا کند.

در سال ۱۳۹۶، میزان مبلغ دریافتی شرکت های بیمه بابت شخص ثالث، ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و مبلغ خسارت پرداختی این شرکتها، ۸ هزار و ۸۶۴ میلیارد تومان است و از این رو شرکتهای بیمه همیشه بابت حاشیه سود پایین خود از این حق بیمه شکایت دارند. از این روست که شاید این شرکت ها بتوانند با افزایش دریافتی حق بیمه، این نوع بیمه را برای خود سودآور کنند.

برچسب ها:

اجتماعی