ابهاماتی‌که سازمان غذا و دارو به اظهارات روحانی وارد کرد

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، حسن روحانی رییس جمهور روز گذشته در جلسه روز گذشته شورای اداری استان گلستان با انتقاد از سو استفاده عده‌ای از افراد و شرکت‌هایی که از ارز دولتی سو استفاده کرده‌‌اند اظهار داشت: عده‌ای ثبت سفارش کردند و از بانک مرکزی پول گرفتند با تیمی از دلال‌های خارجی هماهنگ کردند، 100 میلیون دلار پول گرفتند 50 میلیون دلار جنس وارد کردند و بقیه را وارد بازار کردند، قوه قضاییه و دستگاه نظارتی بررسی کند.

روحانی اظهارداشت: همه باید به دولت کمک کنیم دولت ناچار شد طرح را عوض کند. ما الان برای کالاهای اساسی ارز 4200 تومانی می‌دهیم. هفته‌ای نیست که در دولت حرف نزنم داد نزنم و فریاد نکشم، وزیر و معاون وزیر ما هم حریف نمی‌شود. طرف می‌رود به اسم ماده اولیه یک دارو را وارد کند، می‌رود ماده‌ای را می‌خرد که 3 ماه از تاریخش مانده است و تاریخش را پاک می‌کنند. خیانت‌هایی می شود که حتی نمی‌ توان بیان کرد.

رئیس جمهور گفت: در یک استان، استاندار، مدیران کل، نمایندگان، فرهیختگان و مردم همه دست به دست هم دهیم کشور را نجات دهیم و نگذاریم انحراف ایجاد شود.

دارو نبود، مکمل بوده است!

صبح امروز کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو در واکنش به اظهارات رییس جمهور توضیح داد: در ارتباط با صحبت‌های ریاست محترم جمهور در خصوص مواد اولیه تاریخ گذشته لازم به ذکر است که تخلف مورد اشاره ایشان مربوط به ماده اولیه مورد نیاز تولید مکمل تغذیه‌ای یک شرکت بوده که خوشبختانه با نظارت دقیق سازمان غذا و دارو کشف شد و ضمن برخورد با شرکت متخلف، فرآورده مورد نظر نیز ریکال شد و محموله‌ای با ارزش بیش از یک میلیون دلار هم در گمرک با این مشخصات، شناسایی شد و اجازه ورود و ترخیص آن صادر نگردید و گزارش آن هم به مقامات و مراجع ذیصلاح ارجاع شده است.

جهانپور در ادامه اظهار داشت: البته تا جایی که اطلاع دارم ارز مورد استفاده این موارد مربوط به سال گذشته بوده است و از منابع ارز ترجیحی و دولتی سال ۹۷ در این خصوص سوء استفاده نشده است.

 

مکمل‌ها ارز دولتی دریافت نمی‌کنند

این سخنان جهانپور در حالی است که پیش از این وی در اظهاراتی در مورد تخصیص یا عدم تخصیص ارز ترجیحی دولتی به مکمل‌های تغذیه‌ای گفته بود مکمل‌های تغذیه‌ای، رژیمی و ورزشی از ابتدای تغییر مقررات ارزی و تخصیص ارز دولتی به دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی، گروه هدف ارز دولتی نبودند و کماکان هم نخواهند بود.

وی با بیان این مطلب اظهار داشت: مکمل های تغذیه ای، رژیمی و ورزشی، به طور کلی در دسته دارو و کالای استراتژیک و اساسی به شمار نمی‌روند، بنابراین قیمت آن نیز مشمول کمیسیون قیمت گذاری و تخصیص ارز دولتی و ترجیحی نبوده و نخواهند بود و در این خصوص اتفاق جدیدی هم رخ نداده است.

چند سوال!

با توجه به سخنان رییس جمهور و مروری بر واکنش سخنان سخنگوی سازمان غذا و دارو چند سوال در اذهان عمومی ایجاد می‌شود.

اول اینکه موضوع تخصیص ارز دولتی به کالاهای اساسی از ابتدای سال ۹۷ و با تشدید تحریم‌ها آغاز شد و آیا سال گذشته با توجه به تک‌نرخی بودن، تخصیص ارز دولتی داشته‌ایم؟

دوم اینکه رییس جمهور در اظهارات خود به موضوع تخلف شرکت واردکننده مواد اولیه دارو اشاره می‌کند اما سخنگوی سازمان غذا و دارو اعلام کرده که این شرکت واردکننده مکمل بوده و آیا رئیس جمهور از اصل داستان بی اطلاع است که جهانپور به این صورت موضوع رد و اصلاح می‌کند؟

سوم اینکه به مکمل‌های غذایی و دارویی بنا به گفته مسئولان وزارت بهداشت ارزی تعلق نگرفته است، اما سخنگوی سازمان غذا و دارو گفته است که تخلف مورد اشاره رییس جمهور مربوط به ماده اولیه مورد نیاز تولید مکمل تغذیه‌ای یک شرکت بوده است.

چهارم اینکه چرا پس از گذشت یک سال از تخلف سنگین این شرکت واردکننده نام شرکت اعلام نشده و چرا در زمینه برخورد با تخلفات آن اطلاع رسانی صورت نگرفته است؟ تا مردم فرد متخلف را بشناسند.

 

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی