نخست‌وزیر روسیه دلایل حراج دارایی‌های دلاری مسکو را فاش کرد

به گزارش خبرنگار اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از اسپوتنیک، دیمیتری مدودف، نخست‌وزیر روسیه در مجمع اقتصادی گایدار دلایل فاصله گرفتن روسیه از دارایی‌های دلاری را تشریح کرد و گفت: کنار گذاشتن دلار و جایگزین کردن آن با روبل و دیگر ارزهای بین‌المللی نتیجه طبیعت سیاست‌های اقتصاد آمریکاست.

وی گفت:‌ همانطور که می‌دانیم ما در حال گسترش استفاده از روبل و دیگر ارزهای بین‌المللی در مبادلات تجارت خارجی هستیم و سرمایه‌گذاری در اوراق قرضه دولتی وزارت خزانه‌داری آمریکا را به شدت کاهش داده‌ایم.

از طرف دیگر اخیرا اوراق قرضه دولتی روسیه به یورو منتشر شده است و همه این مسائل نتیجه سیاست‌های اقتصادی خصمانه  و غالبا احمقانه آمریکاست.

مدودف تاکید کرد: تمایل برای حذف وابستگی اقتصادی کشورها به دلار آمریکا رو به افزایش است.

وی معتقد است: سیاست‌های کنونی آمریکا به عنوان بزرگترین اقتصاد جهانی تنها به گسترش تنش‌ها منجر می‌شود.

مجمع اقتصادی گایدار از روز 15 ژانویه در مسکو آغاز شده و تا فردا ادامه خواهد داشت.

بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی بانک مرکزی روسیه این کشور سهم دلار از حساب ذخیره ارز خارجی خود را به شدت کاهش داده و 24.4 درصد کم کرده است و به طور همزمان سهم یورو و یوآن در حساب خود را به ترتیب 32 و 14.7 درصد بالا برده است.

از طرف دیگر سهم دارایی‌های دلاری از کل ذخایر خارجی روسیه از 46 درصد به کمتر از 22 درصد در سال 2018 رسیده است.

گزارش بانک مرکزی روسیه نشان می‌دهد حجم یوآن در دارایی‌های ارز خارجی روسیه 10 برابر متوسط ذخایر یوآن در بانک‌های مرکزی دیگر کشورهاست و هم اکنون 25 درصد از کل حساب ذخیره ارز خارجی روسیه را یوآن تشکیل می‌دهد.

این گزارش می‌افزاید در ژوئن 2018 نسبت به ماه ژوئن سال قبل از آن مجموع ارزش کل دارایی‌های ارز خارجی و طلای روسیه 40.4 میلیارد دلار افزایش یافته و به 458.1 میلیارد دلار رسیده است که انتظار می‌رود این حجم از ذخایر بتواند از اقتصاد روسیه به خوبی در برابر تحریم‌های آمریکا محافظت کند.

ولادیمیر پوتین در ماه نوامبر سال گذشته موضوع دلار و تهدید وابسته بودن به این ارز را مطرح کرد و گفت: آمریکا با استفاده از دلار به عنوان یک سلاح نه تنها در حال شلیک به پای خود است بلکه عواقب جدی‌تری در انتظار این کشور خواهد بود.

پوتین گفت: روسیه دوست ندارد از دلار فاصله بگیرد اما مجبور شده است.

وی تاکید کرد: ما از دلار فاصله نمی‌گیریم بلکه دلار در حال فاصله گرفتن از ماست.

در اواخر سال 2018 بانک VTB روسیه طرح دلارزدایی از اقتصاد این کشور را به عنوان دومین بانک بزرگ روسیه مطرح کرد که مهمترین بخش این طرح افزایش تدریجی استفاده از ارزهای ملی کشورها در مبادلات تجاری دو جانبه با آنها و کنار گذاشتن دلار در این مبادلات به خصوص با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیایی است.

طرح دلارزدایی در روسیه اما به اینجا ختم نشد تا آنجایی که وزیر تجارت و صنعت این کشور در ماه سپتامبر گفت دولت روسیه در حال کار برای توسعه استفاده از ارزهای ملی با کشورهای مختلف جهان از جمله کشورهای خاورمیانه، آسیای جنوب شرق، آمریکای لاتین و آفریقاست.

اقدامات مسکو در دلارزدایی و حذف این ارز از اقتصاد خود باعث بهبود اوضاع اقتصادی در این کشور و حفاظت از آن در برابر تحریم‌های آمریکا شده است.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی