به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی خبرگزاری فارس، اولین گفت وگو از سلسه نشستهای تخصصی میراث فرهنگی استان تهران با موضوع «میراث فرهنگی و توسعه فضاهای شهری» عصر امروز در سالن همایشهای موزه فرش و با حضور دلاور بزرگ نیا، مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران، محسن شیخ الاسلامی معاون میراث فرهنگی استان تهران، ابوالفتح شادمهری مدیر بافت و بناهای تاریخی و جمعی از کارشناسان میراث فرهنگی برگزار شد.
محسن شیخ الاسلامی، معاون میراث فرهنگی استان تهران در این مراسم اظهار داشت: موضوع میراث فرهنگی و نقش آن در بافت شهری موضوع ساده ای نیست و صحبتهای زیادی در مورد آن شده اما همچنان جای اظهارنظرهای تخصصی در این زمینه خالی است.
وی افزود: در چند دهه اخیر شهر تهران و شهرهای بزرگتر با موضوع توسعه و تغییر کاربری دست به گریبان بوده و توسعه با گسترش معنا شده اما موضوع مهمتر موضوع توسعه پایدار شهری است که الزامات و تعاریف خاص خود را به دنبال دارد.
معاون میراث فرهنگی استان تهران بیان داشت: در موضوع بازآفرینی شهری با رویکرد توسعه پایدار همچنان شاهد توسعه فارغ از پیوستهای فرهنگ و اجتماعی هستیم.
شیخ الاسلامی تصریح کرد: در بحث میراث یکی از عناوین مهم حفاظت است و آن را یک فرآیند تعریف کردهایم که ابتدا و انتهایی دارد.
معاون میراث فرهنگی استان تهران ادامه داد: در بحث حفاظت موضوع اصالت، هویت و کارکرد جزو رویکردهای اصل است و در کلانشهری مثل تهران این موضوع جای بحث دارد.
وی ادامه داد: چیزی که امروز شاهد آن هستیم این است که خطوطی ترسیم میشود که در برابر آن موضوع اصالت و چگونگی رفتار با اثر اگر نگوییم نادیده گرفته شده کمرنگ است و بهره برداریهای اقتصادی غالب شده است.
شیخ الاسلامی گفت: با توجه به اینکه سال ٨٨ سازمان میراث فرهنگی ١٦٨محدوده بافت تاریخی را اعلام کرد باید بگوییم که ما در یک شهر تاریخی زندگی میکنیم و این باید به چارچوب قانونمندی برای ما تبدیل شود.
وی ادامه داد: اگر به طرح تفصیلی تهران نگاه کنیم میبینیم که پیوستهای تاریخی و فرهنگی کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
شیخ الاسلامی با بیان اینکه احیا آثار تاریخی در سنوات گذشته تا امروز از منظر کالبدی بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، گفت: اینکه به یک ساختمانی فقط کاربری خدماتی و پذیرایی دهیم صرفا احیاست؟
معاون میراث فرهنگی استان تهران خاطرنشان کرد: چندین و چند سال است که بحث گردشگری را یدک میکشد اما خیلی ارتباط معناداری ندارد، آیا قرار است از میراث فرهنگی استفاده کنیم؟ چگونه؟ آیا موازین حفاظتی رعایت میشود؟
وی افزود: آیا واقعا میراث در توسعه شهری مانع است یا به عنوان محرکی برای رسیدن به یک هدف پایدار با تمام الگوها شناخته میشود؟
شیخ الاسلامی گفت: در شهرداری تهران حداقل ١٢ سال پیش متولی جدی در مورد بناهای تاریخی وجود نداشت اما خوشبختانه الان وضعیت تغییر کرده و این را غنیمت میدانیم که به یک گفت وگوی مشترک برسیم و آن را تبدیل به یک راهکار عملی برای مواجه با بافت تاریخی برسانیم.
انتهای پیام/