تناقض آشکار مدعیان دروغین آزادی بیان

به گزارش مشرق، «حسن رشوند» در یادداشت روزنامه «جوان» نوشت:

خانم «مرضیه هاشمی» مجری امریکایی‌الاصل شبکه انگلیسی‌زبان پرس‌تی‌وی که پس از گرویدن به دین مبین اسلام این نام را برای خود برگزیده است، دیروز از سوی مأموران امریکایی در واشنگتن دی‌سی بازداشت و به‌صورت ویژه و تحت‌الحفظ به واشنگتن منتقل شد گفته می‌شود او در شرایط نامناسبی به‌سر می‌برد، با آنکه تاکنون هیچ اتهامی به‌صورت رسمی علیه خانم هاشمی مطرح نشده است. این روزنامه‌نگار و مجری شبکه انگلیسی‌زبان پرس تی وی، متولد امریکاست و برای دیدار با برادر بیمار و بستگان خود به امریکا سفر کرده بود که روز یک‌شنبه در فرودگاه بازداشت و سپس مأموران اف. بی. آی او را به مرکز بازجویی منتقل کردند.

در این زمینه:

احضار فرزندان مرضیه هاشمی به دادگاه

تازه‌ترین اطلاعات درباره وضعیت خبرنگار بازداشت شده پرس‌تی‌وی

فیلم/خبرنگار بازداشتی PressTV در شبکه افق

از مهناز تا ترانه؛ مدعیان حقوق زنان کجا هستند؟

روایت طالب زاده از جزئیات دستگیری خبرنگار PRESSTV


بستگان وی طی ۴۸ ساعت گذشته نتوانسته‌اند اطلاعات دقیقی از دلایل قطعی بازداشت وی کسب کنند. خانم هاشمی در گفت‌وگویی کوتاه با اعضای خانواده خود از بدرفتاری با او در بازداشتگاه خبر داده و گفته که مأموران امریکایی به وی اهانت کرده و به‌اجبار حجاب را از سرش برداشته و عکس بدون حجاب از ایشان گرفته‌اند، همچنین دست و پاهای او را با زنجیر بسته و با وی همانند یک مجرم رفتار کرده و در محل عمومی زندان نگه داشته‌اند. طرز برخورد با این خانم مؤمن شیعه آن‌قدر وخیم است که در مکان کنونی تنها لباسی که به ایشان داده شده، تی‌شرت آستین کوتاه بوده که وی با یک تی‌شرت اضافه سرخود را پوشانده است. تنها غذایی که در اختیار ایشان گذاشته‌اند، گوشت خوک بوده که ایشان از خوردن آن امتناع و درخواست نان خالی بدون تماس با گوشت را کردند.


خانم مرضیه هاشمی پس از گرویدن به دین مبین اسلام و برگزیدن مذهب تشیع و علاقه‌مندی به آرمان‌ها و اهداف نظام اسلامی، به جمهوری اسلامی ایران مهاجرت کرد و به دلیل فعالیتی که در زمینه خبرنگاری و مستندسازی و داشتن توانمندی لازم در عرصه رسانه داشت، فعالیت در شبکه خبری پرس تی وی را برگزید تا از این طریق بتواند گامی مؤثر در شکستن سلطه انحصاری غرب بر رسانه برداشته باشد.

علاوه بر این، ایشان با اعتقادی که به مبارزه با سلطه رسانه‌ای غرب و افشاگری علیه اقدامات آنان علیه نظام اسلامی داشت، به بررسی افشاگرانه اقدامات آنان در مسائل و حوادث تهدیدکننده نظام اسلامی پرداخت که بارزترین آن، ساخت مستندی راجع به فتنه ۸۸ و یکی از مهم‌ترین موضوعات رسانه‌ای آنکه دستاویز شبکه‌های معاند شده بود، یعنی قتل ندا آقاسلطان بود.


دستگیری خانم هاشمی بدون شک بی ارتباط با فعالیت رسانه‌ای و سیاسی ایشان و همکاری با شبکه‌های خبری که مرتبط با جمهوری اسلامی ایران و در راستای اهداف ضدرسانه‌ای غربی و امریکایی فعالیت می‌کنند، نمی‌باشد. به همین دلیل این حادثه علاوه بر اینکه نقض آشکار حقوق شهروندی و اجتماعی شهروندان این کشور است، به دلیل اینکه خانم هاشمی شهروند این کشور محسوب می‌شود، نقض آشکار آزادی بیان و آزادی فعالیت‌های رسانه‌ای در کشوری است که ادعا می‌کند مهد دموکراسی و آزادی بیان است؛ حادثه‌ای که بارها اتفاق افتاده و از سوی نهادهای مختلف همچون سازمان خبرنگاران بدون مرز بر آن تأکید شده است. بر اساس گزارش این سازمان «امریکا هم اکنون در میان ۱۸۰ کشور دنیا از نگاه فهرست آزادی مطبوعات دنیا در سال ۲۰۱۶ در مقام چهل و یکم قرار دارد.» این درحالی است که آزادی بیان و مطبوعات، اصلی است که در قالب «متمم قانون اساسی» امریکا به آن اشاره شده و همه و حتی دولتمردان امریکایی ملزم به رعایت آن هستند.


باتوجه به نقض‌هایی که در این زمینه تاکنون انجام شده و بر خلاف ادعاهایی که از سوی محافل حقوقی، سیاسی و رسانه‌ای امریکا مطرح می‌شود- که این کشور به آزادی بیان و مطبوعات اهمیت می‌دهد- امریکا در عمل هیچ اعتقادی به اصل آزادی بیان و مطبوعات ندارد و آن را رعایت نمی‌کند و عملکرد دولتمردان امریکایی در چند سال اخیر نشان می‌دهد که آزادی مطبوعات در امریکا صرفاً یک شعار است که جامعه امریکایی به آن دست نیافته است و قواعد و مقررات مربوط به آن نیز قوانین متروکه‌ای هستند که دولت آن را اجرا نمی‌کند و فقط درجایی‌که به نفع دولت باشد، به این قوانین استناد می‌گردد.


براین اساس، شواهد نشان می‌دهد، نقض آزادی بیان و رسانه و مطبوعات در امریکا نه تنها رویه معمول است بلکه با آغاز هجمه‌های رئیس جمهور جدید امریکا تشدید نیز شده است. رئیس جمهور امریکا از همان ابتدا، رسانه‌ها را هدف انتقاد شدید قرارداد و ابتدا در گردهمایی هم‌حزبی‌های خود آنان را دروغگو، فریبکار و متقلب خواند و سپس کاخ سفید از ورود نمایندگان برخی رسانه‌ها به نشست پرسش و پاسخ مطبوعاتی رئیس جمهور ترامپ جلوگیری کرد. حتی دونالد ترامپ در نشست نو محافظه‌کاران در مریلند تأکید کرد: «باید با رسانه‌ها بجنگیم دوستان، باید با آنان بجنگیم. اصحاب رسانه بسیار باهوش، نیرنگ‌باز و متقلب هستند و من می‌خواهم همه شما این را بدانید که ما داریم با رسانه‌های دروغگو می‌جنگیم. آن‌ها ساختگی هستند و ریاکارند.» پس از سخنان ترامپ بود که سخنگوی کاخ سفید، شأن اسپایسر، نمایندگان برخی رسانه‌های مطرح را از حضور در نشست پرسش و پاسخ مطبوعاتی منع کرد.


باتوجه به این رویه دولت امریکا و نیز سخنان ترامپ می‌توان دریافت که دستگیری خانم هاشمی و برخورد اهانت‌آمیز و ضدحقوق بشری با او، از یکسو نشان از موفقیت‌آمیز بودن فعالیت‌های ایشان در راستای مبارزه با سلطه رسانه‌ای و دروغ‌پردازی امریکایی‌ها علیه نظام جمهوری اسلامی و از سوی دیگر، اعلام مبارزه رسانه‌ای علیه فعالیت‌های جمهوری اسلامی است.


در این خصوص سزاوار است علاوه بر دستگاه دیپلماسی کشور، سازمان‌های مردم‌نهاد داخلی و جهانی که همواره در راستای رسالت خبری و اطلاع‌رسانی شفاف و واقعی تلاش می‌کنند، برای آزادی ایشان حداکثر ظرفیت خود را به کار انداخته و با محکوم کردن این اقدام غیرقانونی، آزادی این خبرنگار متعهد را خواستار شوند.

برچسب ها:

سیاسی