به گزارش مشرق، اخیراً داوران بخش نگاه نو در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر معرفی شدهاند که در این میان نام «محمد آفریده» تهیهکننده فیلم ضدایرانی و حاشیهساز «یک خانواده محترم» به چشم میخورد.
بیشتر بخوانید
تهیهکننده "یک خانواده محترم" داور بخش نگاه نو جشنواره فجر شد!
این موضوع، اعتراض برخی سینماگران از جمله حمید بهمنی را در پی داشت. او در این باره گفت: فیلمسازی که فیلم ضدنظام ساخته است، چرا فیلمش باید در جشنواره فجر باشد؟ تهیهکننده فیلم «یک خانواده محترم» فیلم علیه ایران و نظام ساخته و الان آمده در فجر داور شده است. این ایراد به ساختار جشنواره و سیاستهای غلطش باز میگردد، بنابراین دبیر جشنواره نباید اجازه دهد.
وی افزود: افسوس میخورم مخالفی که صراحتاً علیه مملکت فیلم میسازد، راحت کارش را انجام میدهد و در جشنواره فجر هم شرکت میکند اما کسی که علاقهمند به این نظام است، راحت کارش را نمیکند. گویا این یک افتخار شده برای سینمای جمهوری اسلامی که مخالفش را تحویل میگیرد تا راحت فیلمش را راحت بسازد!
کارگردان «گلوگاه شیطان» ادامه داد: دنیا در محافل سیاسی اجتماعی و فرهنگی پذیرفته که ایران یک کشور مستقل است، ما مبتنی بر اندیشه و تفکر است، این مملکت حق دارد برای خودش آرمان داشته باشد. آیا جشنوارههای خارجی فیلمهای ارزشی ما را میپذیرند؟ خیر، چون ساختار اندیشه آنها متفاوت است، بنابراین ما هم نباید بگذاریم فیلمی که با اندیشههایمان مخالف باشد وارد سینمایمان شود. این حق جمهوری اسلامی ایران است که یک جشنواره مستقل داشته باشد.
بهمنی اظهار کرد: وقتی در حوزه سیاست یک عده جاسوس در قالب پروژه نفوذ آمدهاند و کلی اطلاعات از ما بردهاند، بعید نیست در سینما هم چنین افرادی باشند. ما مارگزیده شدهایم و نباید سریع اعتماد کنیم و همان اول به همه فیلمسازها بگوییم بفرمایید سر میز بنشینید.
این کارگردان فیلمهای دفاع مقدسی تأکید کرد: باید به آرمانهایی که برایش هزینههای زیادی شده است، برگردیم. مضمون جشنواره فجر میتواند آرمانگرا و طلایهدار یک سینمای جدید جهانی باشد، اگر سیاستهای درست و مدیران دردمند انقلابی داشته باشد. حیف است جشنواره فجر را به یک جشنواره نمایشی معمولی تبدیل کنیم.
وی تصریح کرد: ساختار اندیشهای جشنواره فیلم فجر با آنچه در آن شکل گرفته است و فیلمهایی که میپذیرد، متضاد است و هارمونی ندارد. اشکالی هم ندارد به شرطی که عنوان «فجر» را بردارند و نام آن را «سپاس» (جشنواره سینمایی پیش از انقلاب) بگذارند؛ عنوانی که مربوط به انقلاب اسلامی نباشد یا در ایام پیروزی انقلاب اسلامی نباشد. چون اگر مفاهیم دینی را از سینما بیرون بکشیم، آن سینما سکولار میشود.
بهمنی در پایان با اشاره به اینکه ۳ سال است به جشنواره فجر دعوت نمیشود و کارت نمیگیرد، خاطرنشان کرد: آنقدر شدت جریانهای غلط سیاسی حاکم بر سینمای ما زیاد است که اجازه حرف زدن را در این حوزهها نمیدهند و سریع برچسب طرفداری از این جناح و آن جریان به ما میزنند.