تشکیل سازمان گردشگری در شهرداری تهران/ حذف سازمان‌های موازی در شهرداری تهران

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، در صد و هفدهمین جلسه علنی شورای شهر تهران بررسی برنامه پنج ساله سوم شهر تهران در دستور کار قرار گرفت که تاکنون 78 ماده از 95 ماده به تصویب رسیده است.

در ماده 70 برنامه توسعه شهر تهران آمده است شهرداری موظف است به منظور بهبود شاخص‌های سلامت شهری بر اساس برنامه عملیاتی و شاخص‌هایی که تا پایان سال نخست برنامه تدوین و در قالب لایحه به شورا ارائه می‌کند اقدام به توسعه محیط‌های حامی سلامت با تأکید بر عوامل تعیین‌کننده سلامت شهری و ارتقای مسئولیت‌پذیری اجتماعی از طریق همکاری در استقرار نظام خدمات جامع سلامت شهری با مشارکت دستگاه‌های دولتی مربوطه، بخش خصوصی، شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه سلامت، سازمان‌های مردم‌نهاد و انجمن‌های علمی انجام دهد. 

این ماده سه بند دارد که کل آن به تصویب رسید.

در ماده 71 شهرداری موظف شده است در مواجهه با مسائل اجتماعی در فضاهای شهری ضمن تغییر رویکرد از طرد اجتماعی به پذیرش اجتماعی با فراهم ساختن زیرساخت‌ها و خدمات‌رسانی به شهروندان آسیب‌دیده و در معرض آسیب اقداماتی را انجام دهد. 

این ماده دو بند و یک تبصره دارد که در تبصره آن آمده است شهرداری به منظور پیشگیری از جرم‌خیزی در فضاهای شهری آیین‌نامه ضوابط و معیارهای طراحی شهری و محیطی مناسب را ظرف 6 ماه سال اول برنامه تدوین و زمینه‌های الزام‌آوری این آیین‌نامه را فراهم سازد. 

در کل ماده 71 نیز با 15 موافق به تصویب رسید.

در ادامه این جلسه ماده 72 که در آن شهرداری موظف است به منظور بهره‌مندی از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد فعال شهری در حوزه‌های تصمیم‌سازی، برنامه‌ریزی، اجرا و دیده‌بانی نسبت به ایجاد سازوکار شفاف جهت تعامل دو سویه مدیریت شهری و نهادهای مردمی اقدام کند.

در ادامه جلسه حسن رسولی عضو شورای شهر تهران در بررسی ماده 72 پیشنهاد به حذف تبصره این ماده که بر اساس آن آیین‌نامه شاخص‌های ارزیابی عملکرد و رتبه‌بندی سازمان‌های مردم‌نهاد فعال در حوزه مدیریت شهری و چگونگی تخصیص تسهیلات، اعتبارات و امتیازات به آنها در 6 ماه نخست سال اول برنامه تدوین و به تأیید ستاد توان‌افزایی و حمایت از سازمان‌های مردم‌نهاد شورا برسد، داد. 

وی ادامه داد: یکی از جهت‌گیری‌های دوره پنجم مدیریت شهری رعایت مرزبندی شهرداری با سایر نهادها است. سازمان‌های مردم‌نهاد از لحاظ متولی هیچ کمبودی ندارند و انواع سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها در خصوص آنها مسئول هستند پس موظف کردن شهرداری برای ارزیابی آنها علی‌رغم اینکه مغایر ذات وظایف شهرداری است باعث می‌شود این مؤسسات توقعات مالی پیدا کنند که این برای شرایط مالی فعلی شهرداری خوب نیست. 

در نهایت تبصره ماده 72 با 9 رأی موافق و 8 رأی مخالف به تصویب رسید.

در ادامه این جلسه ماده 73 مبنی بر اینکه شهرداری موظف است تا پایان سال نخست برنامه با بازنگری سند راهبردی آموزش شهروندی از حیث هدف، محتوا و ابزار لایحه سند جامع آموزش شهروندی در حوزه‌های ایمنی و مدیریت بحران، محیط زیست و تفکیک پسماند، استفاده از حمل‌ونقل عمومی و اصلاح رفتار ترافیکی، پرداخت عوارض شهری، بازسازی اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی، افزایش سواد بهبود سلامت روان بین فردی با تأکید بر آموزش کودکان و نوجوانان تهیه و به شورا ارائه کند.

این ماده تبصره‌ای مبنی بر اینکه با توجه به امکانات و ظرفیت‌های آموزشی، شهرداری باید این اقدامات را انجام دهد، دارد که در نهایت این ماده با اصلاح عبارتی حذف تبصره و گنجاندن پیشنهاد محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران مبنی بر اضافه، آشنایی با ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری و تخلفات ساختمانی به تصویب رسید.

به گزارش فارس، در ادامه این جلسه ماده 74 که به حوزه گردشگری و تشکیل سازمان گردشگری در شهرداری تهران اشاره کرده بود پرداخته شد که در نهایت این ماده با 16 رأی موافق به تصویب رسید.

در ادامه آن حسن رسولی خزانه‌دار شورای شهر تهران در رابطه با بند یک ماده 74 که در خصوص ارائه لایحه تشکیل سازمان گردشگری بود اظهار داشت: در پروژه برج میلاد یک شرکت در زمینه طراحی و ساخت فعالیت می‌کرد و اکنون که این پروژه به بهره‌برداری رسیده همچنان این شرکت به فعالیت خود ادامه می‌دهد و یک وظیفه فرعی به آن محول شده که برای انجام آن وظیفه سازمان‌های دیگر هم داریم. 

وی افزود: ما در حوزه گردشگری 4 تا 5 سازمان داریم که کار موازی انجام می‌دهند و قابل حذف هستند. با ایجاد سازمان گردشگری وجود این سازمان‌ها موضوعیت ندارد و باید نسبت به حذف آنها اقدام کنیم. 

بنابراین بند یک ماده 74 با 16 رأی موافق حذف و عبارت حذف و ادغام شرکت‌های موازی جایگزین آن شد. 

در ادامه این جلسه، ماده 75 شهرداری را موظف کرده به منظور اعتلای بنیان خانواده و حمایت از خانواده پایدار در چارچوب قوانین و مقررات با مشارکت نهادهای دولتی و مدنی اقداماتی را انجام دهد که این ماده نیز دو بند داشت که با 14 رأی موافق به تصویب رسید. 

در ادامه این جلسه، ماده 76 شهرداری را مکلف کرده است در راستای تحقق عدالت جنسیتی و ارتقای جایگاه زنان در مدیریت شهری و افزایش سطح و کیفیت حضور اجتماعی و مشارکت فعال زنان در شهر اقداماتی را انجام دهد. این ماده 3 بند داشت که بند 2 آن مبنی بر اینکه تدوین لایحه غنی‌سازی اوقات فراغت شهروندان با تأکید بر مشارکت فعال و بهره‌مندی زنان از امکانات فرهنگی، هنری و ورزشی در اختیار شهرداری و ارائه آیین‌نامه اثربخشی آن ظرف 6 ماه سال اول برنامه با 14 رأی موافق حذف شد.

بند 3 این ماده نیز که حمایت از زنان و دختران آسیب‌دیده و در معرض آسیب از مسائل اجتماعی با تجهیز و گسترش اقامتگاه‌های موقت و امن ویژه زنان با همکاری دستگاه‌های مرتبط از سازمان‌های مردم‌نهاد تخصصی نیز با 14 رأی موافق حذف شد.

در ادامه این جلسه، ماده 77 مورد بررسی قرار گرفت که بر اساس آن شهرداری موظف است در راستای دستیابی به استانداردهای شهر دوستدار کودک در 4 بند اقداماتی را انجام دهد که این ماده نیز با 17 رأی موافق به تصویب رسید.

به گزارش فارس، در ماده 78 شهرداری موظف شده بود به منظور توقف موازی‌کاری وظایف در حوزه اجتماعی، فرهنگی و هنری تا پایان سال اول برنامه نسبت به بازنگری و تفکیک وظایف فرهنگی و هنری سازمان زیباسازی شهر تهران، سازمان فرهنگی، هنری شهرداری و شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری اقدامات لازم شود که کل این ماده با 9 رأی موافق حذف شد.

به گزارش خبرنگار فارس، جلسه فوق‌العاده شورای شهر تهران در خصوص برنامه پنج ساله سوم شهر تهران صبح امروز با حضور 15 نفر از اعضای شورای شهر تهران آغاز به کار کرد که تاکنون 78 ماده از 95 ماده طی یک هفته گذشته مورد بررسی اعضا شورای شهر تهران قرار گرفته است و جلسه بعدازظهر آنها نیز به همین موضوع پرداخته خواهد شد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی