به گزارش گروه زنان و جوانان خبرگزاری فارس، نشست هفتم از نشستهای بحران جنسی با حضور دو کارشناس محمدی و ایزدیار برگزار شد.
دکتر محمدرضا محمدی استاد تمام دانشگاه تهران صاحب 300مقاله علمی پژوهشی به زبان انگلیسی و فارسی و رئیس سابق سازمان بهزیستی کل کشور و رئیس فعلی مرکز تحقیقات روانپزشکی دانشگاه تهران و دکتر حامد ایزدی درمانگر و پژوهشگر حوزه ترنس است. این دو کارشنای اعتقاد داشتند ترنسکشوالیتی یک اختلال جنسیتی است و کاملا قابل درمان است.
آنها راه درمان این اختلال را رواندرمانی دلسوزانه، مبتنی بر وضعیت مراجعه کننده معرفی کردند. این دو کارشناس به شدت به رفتار بسیاری از جراحان و روانپزشکان در خصوص رفتار با ترنسکشوالها انتقاد داشتند.
به اعتقاد محمدی کسی که راهکارهای کتابهای به اصطلاح علمی غربی را بدون هیچ تفکر و بررسی به مراجعه کننده خود تجویز میکند پزشک نیست، بلکه تکنسین است.
وی همچنین اضافه کرد: بحثها و مطالب علمی زیادی در دنیا وجود دارد و این دلیل نمیشود که همه مطالب موجود در کتابها، علمی هستند.
این روانشناس با بیان اینکه بعضی از نظریات فروید به صورت علمی بیان شدهاند ولی علمی محسوب نمیشوند، گفت: امروز بسیاری از روانپزشکان داخل کشور، بدون اینکه به روند درمان مراجعه کننده خود توجه داشته باشند، تنها راهکارهایی که قبلا در کتابها مطالعه کردهاند را معتبر میدانند.
وی ادامه داد: اگر غرب بگوید که این ترنسکشوالها هیچ مشکلی ندارند، این روانپزشکان همین نظریه را میپذیرند و اجرا میکنند.
رئیس مرکز تحقیقات روانپزشکی دانشگاه تهران به تشریح علت اختلال ندانستن ترنس از در غرب توضیح داد: یکی از دلایلی که غرب این موضوع را اختلال نمیداند و آنرا عادی تلقی میکند، فشار شرکتهای بیمه است. در کشوری مثل آمریکا اگر این موضوع اختلال معرفی شود شرکتهای بیمه مجبورند حدود 60میلیارد دلار هزینه کنند تا این اختلال را از بین ببرند.
محمدی همچنین با انتقاد شدید از بعضی از جراحان گفت: بعضی از این پزشکان اصلا برای مراجع هکننده خود دل نمیسوزانند و فقط برای دریافت چند 10 میلیون تومان از مراجعه کننده، را به سمت عمل تغییرجنسیت تشویق میکنند. حتی بعضی از مراجعهکنندگان، بهزیستی را مجاب میکنند تا به آنها پول عملشان را بدهد.
دکتر ایزدیار برای واضحتر شدن تعاریف مربوط به اختلالات جنسی گفت: بعضی از مردم، تمام این مراجعه کنندگان را دوجنسه مینامند در صورتی که این واژهی کاملا اشتباهی است. ترنسکشوال کسی است که خود را از جنس دیگری میداند و از بدن خود (به خصوص اندامهای جنسی خود) انزجار دارد.
وی افزود: ولی بعضی مردم، این اشخاص را با هوموسکشوالها اشتباه میگیرند، هوموسکشوالها کسانی هستند که از بدن خود راضی هستند و با جنسیت خود هیچ مشکلی ندارند ولی تمایل دارند با همجنس خود رابطه برقرار کنند.
محمدی در پاسخ به سوالی در مورد تفاوتهای مغز افراد ترنسکشوال با افراد دیگر، این گزاره را ثابت نشده خواند و افزود: اگر هم تفاوتی وجود داشته باشد به دلیل رفتارهای این اشخاص و رفتارهای دیگران نسبت به آنهاست که روی شکل مغز آنها تاثیرگذاشته است.
وی ادامه داد: ما طرحی داشتیم که از مراجعه کنندگان، قبل و بعد از درمان، MRI بگیریم و با هم مقایسه کنیم ولی به دلیل هزینه بالا فعلا اجرایی نشده است.
ایزدیار در تکمیل صحبت محمدی اضافه کرد: علما و کارشناسان علوم انسانی اعتقاد دارند که رفتار فرد، بسیار روی شخصیت او تاثیر دارد. در صورتی که بسیاری از روانشناسان مشکلات فرد را تقصیر دیگران میاندازند و هیچگاه خود فرد را مقصر نمیدانند و ساختار مغز را دلیل رفتارهای او میدانند.
دکتر محمدی در جواب سوالی در مورد دلیل ایجاد شدن چنین اختلالی در افراد، گفت: با بررسی دقیق مراجعه کنندگان، به 30 دلیل رسیدیم.
وی ادامه داد: امکان مراجعه کنندگان با روان درمانی به شکل صحیح،وجود دارد. یکی از این دلایل میتواند پسر دوست بودن آن نژاد باشد که دختر را از بچگی به سمت پسر بودن سوق میدهد و یا زندگی در یک محیط کاملا زنانه که رفتارهای یک پسر را دخترانه میکند. یکی دیگر از دلایل میتواند الگو برداری پسر از مادر به دلیل ضعیف بودن پدر و یا الگو برداری دختر از پدر به دلیل ضعیف بودن مادر باشد.
محمدی در خصوص اینکه جریاناتی هم در دنیا روی درمان این نوع افراد تاثیر میگذارد اضافه کرد: سه سال پیش APA درمان هوموسکشوالیتی را ممنوع کرد. اخیرا هم متاسفانه درمان ترنسکشوالی ممنوع شده است و این قضیه به شدت به ضرر ترنسکشوالهاست و باعث میشود مشکلات و ناخوشایندی آنها باقی بماند.
وی روان درمانی را روش صحیح و دلسوزانه درمان ترنسکشوالیتی را رواندرمانی دانست و در خصوص عمل تغییر جنسیت اظهار داشت: این عمل به هیچ عنوان باعث تغییر جنسیت نشده و منجر به بیجنسیتی فرد می شود و این مشکل در همه کشورها وجود دارد.
محمد با بیان اینکه ما متاسفانه در داخل ایران بسیار راحت این عمل را انجام می دهیم اظهار داشت: در صورتی که در دیگر کشورها، این پروسه 8 سال طول میکشد و اگر فرد مراجعهکننده بعد از عمل، از تغییر جنسیت خود پشیمان شود و از روانپزشک و یا جراح شکایت کند، میتواند آنها را محکوم کند. به همین منظور این پزشکان به سادگی مجوز این عمل را نمیدهند.
این دو کارشناس مهمان در خصوص افرادی که از مراجع تقلید، برای عمل تغییرجنسیت فتوا گرفته اند، گفتند: که قطعا حکم مرجع، فقط برای آن فرد خاص بوده است و نه برای همه موارد مشابه، آنها برای اثبات حرف خود تصاویری شامل سوالات جامعی که خود از تعداد زیادی از مراجع تقلید پرسیده بودند را در جلسه به نمایش گذاشتند.
در طرح این سوالات از مراجع عظام با ظرافت پرسیده شده بود که آن عمل منجر به تغییر جنسیت واقعی نمیشود وپاسخ همه مراجع به این سوال بر حرمت عمل تغییرجنسیت تأکید داشت.
انتهای پیام/