به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، کیومرث کلانتری رئیس سازمان محیط زیست استان تهران در حاشیه جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بیست و سومین جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران به ریاست محسنی بندپی استاندار تهران تشکیل شد گفت: بخشی از گزارش عملکرد دستگاههای اجرایی بر اساس قانون هوای پاک ارائه شد.
وی افزود: استاندار تهران به انسجام و همدلی همه دستگاهها و بخشها تأکید کردند و قرار شد دستگاههای اجرایی جلسه بعد گزراشهای خود را ارائه دهند. با توجه به اینکه برخی از اقدامات ملی است، ما از مدیران عامل دستگاههای متولی دعوت کردهایم تا در جلسات شرکت کنند.
رئیس سازمان محیط زیست استان تهران گفت: امروز برای صرفهجویی و کاهش آلودگی هوا، شهرداری تهران موظف شد تا برای ارائه پایان کار گواهینامه استاندارد را از سازندگان منازل دریافت کند، همچنین کنترل وضعیت موتورخانههای مدارس و... باید انجام شود و ساختمانهای جدیدالاحداث در زمینه کاهش آلودگی هوا قدم بردارند.
کلانتری افزود: استاندار تهران برای کاهش مصرف سوخت تأکید کردند و بر اساس آن قرار شد تا نماینده شرکت نفت در ارتباط با استاندارد بودن وضعیت سوخت گزارشی ارائه کند. رعایت استاندارد خودروها از دیگر موارد مطرحشده در این جلسه است که سازمان صنعت، معدن و تجارت موظف به بررسی این خودروها است.
وی ادامه داد: امسال وضعیت هوا نسبت به سال گذشته بسیار بهتر شده و نسبت به سال گذشته در همین روز ۳۳ روز هوای پاک داشتیم و هیچ روز ناسالمی وجود نداشت که این مورد نشان میدهد الطاف خداوند در ارتباط با پایداری هوا شامل حال ما شده است.
رئیس سازمان محیط زیست استان تهران اظهار داشت: هیچ واحد صنعتی اثرگذاری برای فعالیت خود از سوخت سنگین یا مایع استفاده نمیکند و نیروگاهها از سوخت گاز بهره میبرند. از طرفی با اجرای طرح معاینه فنی خودروها و طرح کاهش آلودگی هوا باعث شد تا دستگاهها اقدامات مربوط به خود را انجام دهند و ما امیدواریم در سنوات آینده شرایط به همین شکل حفظ شود.
کلانتری وضعیت تهران را به گونهای عنوان کرد که هوا در آن جابجا نمیشود و باید در ارتباط با آن فکری اندیشید. باید در نظر داشت که مهمترین معضل برای آلودگی هوا ترافیک است و این مورد در پنجشنبهای که طرح ترافیک وجود ندارد، به صورت مشهود مشاهده میشود.
وی ادامه داد: برای کاهش آلودگی هوا باید حجم ترافیک کم شود و همچنین در کاهش ترافیک گسترش و توسعه حمل و نقل عمومی امری مهم به شمار میرود. ما نمیتوانیم صرفا منتظر اعتبارات دولتی باشیم، لذا باید به گونهای اقدامات را انجام دهیم تا مردم متضرر نشوند.
رئیس سازمان محیط زیست استان تهران در ارتباط بوی نامطبوعی که چهارشنبه ۱۲ دیماه منتشر شد، گفت: اقدامات گستردهای برای شناسایی عامل این بو صورت گرفت و جای دارد در زمینه آگاهیبخشی از رسانهها تشکل کنم. پس از انتشار بو، کارگروهی تشکیل شد و همکاران ما از ابتداییترین احتمالات آغاز به کار کردند.
کلانتری افزود: ما از ادارههای هواشناسی، آب و فاضلاب و شرکت گاز پیگیر بودیم ولی مشخص شد که هیچ کدام از این ادارهجات عاملی مبنی بر ایجاد بوی نامطبوع در شهر تهران نیافتند. ما این امر را از آتشنشانی پیگیری کردیم و آنان گفتند موردی وجود ندارد.
وی در ادامه افزود: پس از پیگیری انجامشده از اورژانس مشخص شد که در پی بوی نامطبوع مصدومی مشاهده نشده است و ۲۲ شهردار تهران به صورت فعال وارد موضوع شدند و پس از پیگیری آنان مورد خاصی مشخص نشد. جلسه شورای مدیریت بحران استان تهران در همان شب تشکیل شد و همه اعضای حضور یافتند. پس از بررسیهای انجامشده مشخص شد که بوی نامطبوع صرفا در مناطقی از تهران بوده است و بنا شد موضوع به مدیریت بحران شهر تهران انتقال یابد. این بو در مناطقی از تهران حس و تا ساعت ۲۰ از تهران خارج شد.
رئیس سازمان محیط زیست استان تهران اظهار داشت: از سوی برخی افراد اعلام شد که بوی نامطبوع از ساختمان پلاسکو بوده که بررسیها نشان داده اینطور نیست و موضوع پس از تست فاضلابهای آن ناحیه بینتیجه ماند. همچنین گفته شد موضوع بو مربوط به آرادکوه است که این مورد نیز بینتیجه بود. اداره هواشناسی گزارشی در مورد بارانها ارائه کرد و در پی آن مصاحبه شد مقداری گوگرد افزایش یافته، ولی به بوی نامطبوع ارتباط ندارد.
کلانتری در ادامه اضافه کرد: در نهایت موضوع توسط دستگاههای مختلف به سازمان محیط زیست منعکس شد و در نهایت پس از آنکه دلیلی یافت نشد، تیمهای میدانی وارد مردم شدند تا در این زمینه سوالاتی از آنان پرسیده شود. مردم بیش از هر چیزی نظرشان به فاضلاب و گاز بود و ما نیز نظرات دستگاه ذیربط را به استاندار انتقال دادیم و اعلام کردیم همه دستگاهها این بوی نامطبوع را تأیید نکردند.
وی گفت: این بو سه ساعت دوام داشت و پس از وقوع باد از بین رفت. ما احتمال قوی را به دفع فاضلاب و گاز میدهیم، زیرا این دو موضوع که با دو شبکه گسترده با یکدیگر همپوشانی دارند، ممکن است دلیل بوی نامطبوع باشند، ولی چون مستنداتی وجود ندارد، مسئله رد شد و نتوانستیم به نقطه مشخصی برسیم. دستگاههای ما صرفا میتوانند موارد مربوط به گازها را پیگیری کنند، ولی میتوانید تجهیزاتی تهیه کنید تا در زمان چنین مشکلاتی به ما منشأ آن را نشان دهد.
انتهای پیام/