به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، باقر لاریجانی، معاون آموزشی وزارت بهداشت در نشست مجازی روسا و معاونین آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی به نقش چشمگیر دانشگاه های علوم پزشکی در ارتقای نظام سلامت اشاره کرد و گفت: انتظار این است که بحث های آموزش به صورت جدی تر در دانشگاه ها مطرح و در کنار امور جاری تحول در آموزش به صورت جدی پیگیری شوند.
وی به سابقه سعید نمکی در وزارت بهداشت اشاره کرد و اظهار داشت: ایشان از حدود سال ۷۰ در وزارت بهداشت حضور داشتند و بعد به عنوان رییس دانشگاه علوم پزشکی کاشان و بعدها هم در سازمان برنامه و بودجه خدمات ارزشمندی ارائه کردند و حضورشان در وزارت بهداشت فرصت مغتنمی است که امیدواریم با کمک ایشان بتوانیم مباحث آموزشی را در دانشگاه ها پیش ببریم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه طی ۴۰ سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته تحولات ارزشمندی در آموزش عالی کشور و همچنین آموزش علوم پزشکی رخ داده است، گفت: تعداد دانشجویان آموزش عالی کشور در سال ۵۷ حدود ۲۰۰ هزار نفر بود و امروز بیش از ۴ میلیون دانشجو در کشور داریم.
وی به ارتقای تعداد دانشجویان دکترای حرفه ای از ۱۰ هزار به حدود ۷۰ هزار نفر اشاره کرد و افزود: تعداد دانشجویان دکترای تخصصی در سال ۵۷ به زحمت بیش از ۱۰۰۰ نفر بود، اما در حال حاضر، این رقم به بیش از ۷۰ هزار نفر رسیده است.
لاریجانی با بیان اینکه در طول این چهار دهه، تعداد رشته مقاطع تحصیلی از حدود ۴۰۰ رشته مقطع به بیش از ۳ هزار رشته مقطع رسیده، افزود: تعداد اعضای هیات علمی تمام وقت دانشگاه ها از حدود ۷ هزار نفر، به حدود ۷۰ هزار نفر رسیده است.
وی به ارتقای آموزش عالی سلامت اشاره کرد و گفت: تعداد دانشگاه ها و دانشکده های مستقل علوم پزشکی از ۱ دانشکده به ۶۶ و رشته محل های PhD علوم پزشکی از ۱۵ محل به ۳۹۵ رشته محل، رسیده است. البته در کارشناسی ارشد نیز رشد چشمگیری داشته ایم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت به توسعه رشته محل های دکترای تخصصی و فوق تخصصی علوم پزشکی از ۱۰۰ به ۵۳۳ رشته محل، اشاره کرد و گفت: کشور در پژوهش هم، پیشرفت چشمگیری داشته به طوری که در سال های آغازین انقلاب فقط ۱۰ مرکز تحقیقاتی داشتیم و در حال حاضر حدود ۷۰۰ مرکز تحقیقاتی در کشور فعالیت می کنند.
وی، به رشد تولیدات علمی کشور اشاره کرد و افزود: شتاب چشمگیری در این حوزه داشته ایم، به طوری که از ۷۰۰ مقاله در سال ۵۷ به حدود ۳۰ هزار مقاله در حال حاضر رسیده ایم، که ۳۰ درصد این تولیدات مربوط به حوزه علوم پزشکی است و رتبه ۱۶ را در این زمینه در جهان و رتبه ۱ در منطقه را داریم.
لاریجانی با اشاره به اینکه ۳ هزار شرکت دانش بنیان در کشور داریم، گفت: ۲۵ درصد درآمد دانش بنیان کشور در حوزه علوم پزشکی است که با توجه به مقایسه تعداد اعضای هیات علمی این حوزه با سایر حوزه ها این میزان بسیار چشمگیر است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه در کنار این توسعه های کمی، تلاش های بسیاری برای ارتقای کیفی آموزش انجام شده، اظهار داشت: دانشگاه های علوم پزشکی کشور به سمت ارتقای کیفیت آموزش حرکت می کنند و تلاش های زیادی برای توزیع اثربخش تر نیروی انسانی انجام شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در شرایط ویژه ای قرار داریم، ارتقای نظام سلامت از اهمیت بسیاری برخوردار است و امیدواریم دانشگاه های علوم پزشکی با انجام ماموریت های محوله شان، بتوانند با ایفای نقش ملی کمک شایانی به ارتقای آموزش علوم پزشکی داشته باشند.
انتهای پیام/