به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از وی تری، با گذشت بیش از سه سال از وقوع زلزله ای مهیب در نپال که خسارات زیادی در این کشور به بار آورد، بررسی های محققان سوئیسی نشان می دهد احتمال وقوع زلزله ای تازه با قدرت بیش از 8 ریشتر در نپال جدی است.
یافته های دانشمندان موسسه ETH Zurich نشان می دهدکه اگر چنین زلزله ای در نپال رخ دهد تقریبا ساختمان سالمی در محل وقوع زلزله باقی نخواهد ماند و بخش اعظم زیرساخت های این کشور با خاک یکسان خواهند شد.
در آوریل سال 2015 زلزله ای با قدرت 7.8 ریشتر صدها روستا و جاده را در نپال نابود کرد و منجر به مرگ بیش از 9000 نفر شد. زلزله یادشده در کاتماندو پایتخت نپال هم خسارات سنگینی را به بار آورد.
کشور نپال در یک منطقه به شدت زلزله خیز واقع است و گسل های متعددی در این منطقه از جهان وجود دارند. دو صفحه قاره ای هند و اوراسیا نیز در این بخش از دنیا با هم تلاقی می کنند که اولی صفحه اوراسیا را به زیر کشیده و باعث حرکت آن به میزان چهار سانتیمتر در هر سال می گردد.
مالیده شدن صفحات یادشده بر روی هم در مسیری 2000 کیلومتری، فشار زیادی به لایه های زیرین زمین وارد می کند که بارها در نپال و هیمالیا موجب وقوع زلزله شده است.
مدل سازی رایانه ای جدید محققان سوئیسی نشان می دهد که اصطکاک دو صفحه هند و اوراسیا در حوالی هیمالیا می تواند در آینده ای نزدیک باعث وقوع زلزله ای با قدرت بیش از 8.1 ریشتر شود و باید از هم اکنون تمهیداتی برای مقابله با خطرات چنین زلزله مهلکی اندیشیده شود.
انتهای پیام/