نخستین واکنش سرکرده الزنکی بعد از فرار از ادلب

به گزارش مشرق، ابو محمد الجولانی مؤسس جبهه النصره و سرکرده گروه تروریستی هیئت تحریر الشام هفته قبل در مصاحبه‌ای که توسط مرکز الامجاد (وابسته به النصره) منتشر شد، به الزنکی حمله کرده و علت حمله به آنان را «مذاکرات پنهانی الزنکی با روسیه» خواند! این در حالی است که پیش از این و در آغاز سال جدید میلادی، بهانه وی برای تجاوز به قلمرو الزنکی در غرب استان حلب، «خونخواهی» برای کشته شدن دو عنصر النصره توسط عوامل الزنکی در یک درگیری خانوادگی در شهرک «تلعاده» عنوان شده بود.

بیشتر بخوانید:

همپیمانی رسمی ترکیه با تروریست‌های القاعده!

آخرین تحولات می‌دانی مناطق اشغالی شمال سوریه

حالا توفیق شهاب الدین سکوت خود را شکست و بعد از دو هفته، در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر پاسخ الجولانی را داد. در ادامه این گزارش، بخش‌های عمده پاسخ توفیق شهاب الدین را می‌خوانید:

۱. علت مشارکت الزنکی در تأسیس تحریر الشام و خروج از آن

سرکرده گروه تروریستی حرکة نور الدین الزنکی در پاسخ خود، ابتدا مقدمه‌ای در ضرورت پاسخگویی به دروغ‌ها بیان کرد و سپس در قسمت اول پاسخ خود به ماجرای مشارکت الزنکی در تأسیس سازمان تروریستی هیئت تحریر الشام پرداخت و در ادامه علت خروج الزنکی از تحریرالشام را بیان کرد: «اصلی‌ترین انگیزه ما برای مشارکت در تأسیس تحریر الشام، ممانعت از درگیری و جنگ داخلی میان گروه‌های مسلح معارض بود. ما همین موضوع را به عنوان شرط حضور در تشکیلات جدید بیان کردیم و بر این اساس وارد هیئت تحریر الشام شدیم. ضمن این‌که در آن روزها گروه [تروریستی] "فتح الشام" (جبهه النصره سابق) به صورت روزمره هدف حملات هوایی ائتلاف [آمریکا] قرار می‌گرفت و این حملات بعد از تأسیس تحریر الشام به طور کامل متوقف شد.»

توفیق شهاب الدین در ادامه به ماجرای خروج الزنکی از تحریرالشام - که دقیقاً مقارن بود با حملات سریع و سراسری النصره به احرار الشام در تابستان گذشته - اشاره کرد: «در آن روز الجولانی با مصوبه شورای مرکزی تحریر الشام و شورای افتاء شرعی مخالفت کرد. او عزم خود را برای جنگ علیه احرار الشام جزم کرده بود و برای این کار علاوه بر آماده‌سازی طرح و نقشه قبلی، بارها با من رایزنی کرد تا موافقت مرا جلب کند؛ اما من درباره به عواقب این اقدام هشدار می‌دادم. بعد از این‌که شاهد بودیم تشکیلات جدید (تحریر الشام) نمی‌تواند میل الجولانی برای سرکوب گروه‌های معارض را مهار کند، در بیانیه‌ای رسمی خروج خود را اعلام کردیم. در همان بیانیه، به صراحت علت خروج الزنکی "ناامیدی از اجرا و تحکیم شریعت اسلام توسط تحریر الشام" و "بغی و حمله به احرار الشام" عنوان شد.»

۲. رسوایی الجولانی در قضیه تلعاده

سرکرده گروه تروریستی حرکة نور الدین الزنکی در ادامه به ماجرای حمله اخیر النصره به آن‌ها و سقوط قلمرو الزنکی پرداخت. در آن زمان، النصره به بهانه خونخواهی دو نفر از تروریست‌های وابسته به خود به الزنکی حمله کرد. این دو نفر در جریان یک درگیری خانوادگی توسط عناصر الزنکی در شهرک تلعاده (واقع در قلمرو الزنکی در غرب استان حلب) به قتل رسیدند. بعد از قتل آن‌ها، شیوخ شلفی و تکفیری منطقه برای پیگیری قتل پادرمیانی کردند و در نهایت، «شیخ رامز ابو المجد» مفتی عام شرعی گروه تروریستی «جبهه انصار الدین» به عنوان قاضی از سوی تحریر الشام و الزنکی پذیرفته شد. ضمن این‌که مقرر گشت «عمر حذیفه» مفتی شرعی گروه تروریستی «فیلق الشام» نیز برای قضاوت و داوری «شیخ رامز» را همراهی کند. با این حال، النصره در حالی که سند پذیرش احاله پرونده به «رامز ابو المجد» و «عمر حذیفه» را امضا زده بود، در ابتدای سال جاری میلادی به صورت شبانه و گسترده به قلمرو الزنکی حمله کرد و بعد از چند روز نبرد سنگین توانست تمام قلمرو این گروه تروریستی را تحت سیطره خود قرار دهد.

حالا توفیق شهاب الدین برای نخستین بار، ماجرای سقوط کامل الزنکی و فرار خود را شرح می‌دهد: «در قضیه تلعاده، حرکت نور الدین الزنکی یک دادگاه داخلی برای بررسی پرونده قتل تشکیل داد. در ادامه نیز با تشکیل یک هیئت شرعی مرضی الطرفین برای بررسی این پرونده، ما نهایت همکاری را با هیئت مذکور داشتیم و این نکته را رهبر احرار الشام، رهبر شرعی انصار الدین و مفتی شرعی کل فیلق الشام تأیید کرده‌اند. هر سه نفر صراحتاً در بیانیه‌های خود اعلام کردند الزنکی تمام افراد مرتبط و متهم در این پرونده را فوراً به هیئت مذکور تحویل داد و نهایت همکاری را با قاضی‌های مرضی الطرفین داشت. فکر می‌کنم شهادت همین سه نفر کفایت کند تا دروغگو و کذاب در این ماجرا مشخص شود. اما جالب است که در جریان ترور "البرشه" (از فرماندهان شاخص الزنکی) در همین شهرک تلعاده، تحریر الشام در بیانیه‌ای علت ترور را اختلافات خانوادگی خواند که ارتباطی با اختلاف میان تحریر الشام و الزنکی ندارد؛ اما در جریان اخیر و کشته شدن دو عنصر معمولی و پیاده‌نظام، ماجرا را به اختلاف میان دو تشکیلات تسری می‌دهد؟!»

۳. اتهام رایزنی با روسیه

توفیق شهاب الدین در ادامه به اتهام «رایزنی با روسیه» رسید که اخیراً الجولانی در مصاحبه‌ای آن را عنوان کرده بود: «و بالاخره می‌رسیم به انگیزه اصلی نگارش این توییت‌ها یعنی اتهام رایزنی با روسیه که بزرگ‌ترین و خطرناک‌ترین اتهام علیه الزنکی است.»

او در این مورد، پاسخ خود را در پنج بخش بیان کرد:

«اول از همه باید در این مورد به آیه قرآن استناد کنیم که در آن تصریح شده که حتی اگر کافری از ترس مرگ و شمشیر به صورت لسانی و ظاهری اسلام آورد باید در امان باشد و اجدی حق ندارد او را غیرمؤمن بخواند. این قاعده حتی در مورد کفار هم صادق است. فراموش نکنید ما (الزنکی) سازمانی بودیم که ۱۵۰۰ کشته در خلال هشت سال گذشته داشته‌ایم.»

حج توفیق در قسمت دوم پاسخ خود، ماجرای عقب‌نشینی سراسری و واگذاری بخش شرقی ادلب به ارتش سوریه را یادآوری کرد: «دوم این‌که باید در نظر داشت که ببینیم چه کسی سزاوار این اتهام‌افکنی است؟ الزنکی از بدو تأسیس خود حتی یک متر هم در برابر ارتش و نظام سوریه عقب‌نشینی نکرده است؛ اما تحریر الشام از بدو تأسیس عملیاتی را آغاز نکرده مگر این‌که در ادامه دستور عقب‌نشینی گسترده داده و نسبت به پیش از عملیات نیز منطقه وسیعی را به قلمرو ارتش سوریه اضافه کرده است! به راستی که ماجرای تسلیم و واگذاری ۳۰۰ روستا و شهرک واقع در شرق خط راه آهن هنوز فراموش نشده است. ماجرای افشای خبر مذاکرات تحریرالشام (النصره) با فرماندهان روس در شهرک ابودالی هنوز در خاطر همگان مانده است.»

رهبر الزنکی در بخش سوم پاسخ خود تلاش کرد تا سازمان تحت رهبری خود را مستقل جلوه داده که تاوان مقاومت در برابر اوامر خارجی را می‌پردازد! «الزنکی تحت فشار شدید برخی کشورها قرار داشت تا فقط از مرکز تحقیقاتی البحوث العلمیه (دروازه غربی شهر حلب) عقب‌نشینی کند. با این حال ما هرگز زیر بار این فشار نرفتیم و این مرکز را مانند ناموسی برای مناطق تحت سیطره معارضین دانستیم. اما تحریر الشام سازمانی است که فرودگاه نظامی [ابو الظهور] را بدون درگیری و حتی بدون انهدام جنگنده‌ها و تسلیحات داخل آن به ارتش سوریه واگذار کرد. آن‌ها گروهی هستند که لاشه‌های هواپیماهای موجود در فرودگاه نظامی تفتناز را سوار کامیون کرده و از طریق پایانه مرزی مورک به ارتش سوریه تحویل دادند.»

توفیق شهاب الدین در قسمت چهارم پاسخ خود الزنکی را مبرا از هرگونه اتهامی مبنی بر مذاکره و توافق با نظام سوریه دانست: «جبهاتی که ما در آن حضور داریم حتی یک روز هم آتش بس نداشته و آرام نبوده است. اما در مقابل مناطقی که تحریر الشام با ارتش سوریه هم‌مرز می‌باشد در اکثر اوقات کاملاً آرام بوده و مرزبانی نیز به امری تشریفاتی و حتی تجاری تبدیل شده است.»

او در بخش پنجم و پایانی پاسخ خود با اشاره به قاعده «ارائه دلیل از سوی مدعی» خواستار ارائه ادله و اسناد اتهام رایزنی با روسیه شد: «لعنت خدا بر دروغگویان. ادله خود را ارائه دهید تا رو سیه شود هر که در او غش باشد! چرا وقتی حکم شرعی برای حمله به الزنکی را دادید، اشاره‌ای به این اتهام نداشتید؟ چرا حتی در رسانه‌های خود و در سیاهنمایی و اتهام‌زنی علیه الزنکی نیز چنین ادعایی را مطرح نکردید؟»

برچسب ها:

جهان