ساعت 7:4 دقیقه صبح شاهد آخرین ماه‌گرفتگی کامل تا سال 1400 باشید

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، در روز اول بهمن 97 (امروز) زمین میان خورشید و ماه قرار می‌گیرد و مسیر نور خورشید را به ماه مسدود کرده و روی ماه سایه بزرگی می‌اندازد.

براساس گزارش «بیزینس اینسایدر»، این پدیده، آخرین ماه‌گرفتگی کامل تا سال 1400 (ماه می سال 2021 ) خواهد بود. البته در این میان ماه‌گرفتگی‌های جزئی نیز رخ می‌دهد.

گفتنی است؛ ماه‌گرفتگی کامل پدیده نادری نیست اما ماه‌گرفتگی ماه بهمن ( ژانویه) کمی فرق دارد و «ابرماه گرگ خونین» نامیده شده است. علت نام‌گذاری این ماه‌گرفتگی، زمان وقوع و موقعیت ماه نسبت به زمین است. از طرفی اثر اتمسفر زمین بر نور خورشیدی که از آن عبور می‌کند منجر به قرمز و نارنجی شدن ماه می‌شود. همچنین به دلیل نزدیکی بیشتر ماه به زمین، هنگام وقوع ماه‌گرفتگی، ماه بزرگ‌تر به نظر می‌رسد و پیشوند "اَبر" به آن نسبت داده می‌شود.

طبق اعلام مرکز تقویت موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران؛ این ماه‌گرفتگی از ساعت 7 و 4 دقیقه صبح در ایران آغاز خواهد شد.

این خسوف در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، تهران، البرز، قزوین، زنجان، همدان، کردستان، کرمانشاه، مرکزی، قم، لرستان، ایلام، خوزستان، چهارمحال و بختیاری و در بخش‌های غربی استان‌های گلستان، سمنان، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد به صورت جزئی دیده می‌شود.

در مناطق شرقی ایران، قبل از آغاز ماه‌گرفتگی، ماه غروب می‌کند، بنابراین در استان‌های خراسان شمالی، رضوی و جنوبی، یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس و اغلب نقاط استان بوشهر قابل مشاهده نیست.

در تهران نیز مدت زمان ماه‌ گرفتگی حدود 9 دقیقه است و ماه در ساعت 7 و 13 دقیقه غروب می‌کند.

در برخی از شهرها مانند بندرترکمن، کیاسر، سمنان، نطنز، اصفهان، بروجن، دهدشت و بندر دیلم حدود یک دقیقه پس از شروع گرفتگی، ماه غروب می‌کند.

طبق گفته این سازمان، ماه‌گرفتگی کلی در ساعت 8 و 11 دقیقه رخ می‌دهد و یک ساعت و دو دقیقه طول خواهد کشید و به دلیل اینکه ماه در این زمان در تمام پهنه ایران غروب کرده است در هیچ نقطه‌ای از کشور نمی‌توان این مرحله از گرفتگی را مشاهده کرد.

گفتنی است؛ این ماه‌گرفتگی در آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی، گرینلند، ایسلند، غرب اروپا و آفریقا به طور کامل قابل مشاهده است و ساکنان سایر مناطق دنیا، آن را به صورت خسوف جزئی مشاهده خواهند کرد.

انتهای پیام/