جان هرمزی‌ها به دلیل نبود آمبولانس دریایی در خطر است

5c455a566ba10_2019-01-21_09-06
‌خاک‌های رنگی منحصربه‌فردش، سواحل جذابش شاید تنها مواردی باشد که در اذهان عموم مردم از جزیره هرمز وجود دارد اما وضعیت درمانی بغرنج آن چون زخمی کهنه بر لایه‌های زیرین این جزیره جا خوش کرده است.

موقعیت ممتاز جزیره هرمز این جزیره را نسبت به سایر جزایر در شرایط خاصی قرار داده است. با ارتقاء مرکز بهداشت هرمز به مرکز توسعه سلامت در سال‌های گذشته بارقه امیدی به مردم داده شد تا شاید مشکلات این جزیره مرتفع شود اما نه‌تنها استقرار مرکز توسعه سلامت دردی را دوا نکرد، بلکه تنها آمبولانس دریایی این جزیره هم با مرگ خاموش خودش، مردم هرمز را نگران‌تر از قبل کرد.

اتوبوس دریایی سال ۹۰ به دلیل حادثه دلخراش غرق شدن ۱۷ مسافر در مسیر دریایی هرمز به بندرعباس با دستور استاندار وقت از رده خارج شد اما ظاهراً برای مردم هرمز و انتقال بیمارانش رده خارج بودن معنای دیگری داشت تا جایی که شاهد بودیم که این شناور تا قبل از غرق شدن به‌جای اورژانس مورداستفاده جهت انتقال بیماران قرار می‌گرفت!

23 فروردین‌ماه سال جاری براثر تصادف یک دستگاه موتورسیکلت در جزیره هرمز یک نوجوانان ۱۸ ساله جان خود را از دست داد، خبری که به‌سرعت فضای مجازی را در برگرفت، این حادثه ساعت ۱۲ ظهر روز پنجشنبه در رینگ جزیره اتفاق افتاد مجروحان بعد از حادثه به مرکز درمانی هرمز منتقل شدند که اقدامات اولیه از سوی پزشک مستقر در جزیره انجام شد.

با توجه به جراحات شدید پزشک دستور اعزام فوری بیمار را صادر کرد اما به دلیل نبود وسیله‌ای برای جابجایی این نوجوان جان خود را از دست داد که حال ترک‌نشین ۱۷ ساله موتورسیکلت که با اورژانس دریایی به بیمارستان اعظم بندرعباس منتقل‌شده نامساعد است که پس از نبود آمبولانس دریایی پزشک مستقر جزیره دستور اعزام بیمار با بالگرد را صادر کرد اما بازهم بالگرد در مأموریت به سمت جزایر تنب بزرگ و کوچک بود و امکان حضور نداشت.

پس‌ از این حادثه بود که حجت‌الاسلام دری، امام‌جمعه جزیره هرمز در واکنش به مشکلات به وجود آمده بهداشتی و نبود امکانات مناسب و فوت یک جوان هرمزی و نرسیدن به بیمارستان بندرعباس، اظهار کرد: مدت زیادی است در زمینه آمبولانس دریایی مشکل‌داریم و بارها و بارها پیگیری شده و مکالمات تلفنی داشتیم و مسئولان وعده‌هایی داده‌اند اما متأسفانه هیچ‌کدام عملی نشده و حتی حرکتی هم انجام نمی‌شود .

امام‌جمعه جزیره هرمز با اشاره به قیمت آمبولانس دریایی ، افزود: مردم جزیره هرمز ۴۰ سال پیش با جان خود این هزینه را پرداخت کرده‌اند و دیگر هیچ بهانه‌ای از هیچ‌کس قابل‌قبول نیست و اگر عزیزی جانش به خطر بیفتد؛ چه کسی جوابگو است؟

 

حجت‌الاسلام دری بیان کرد: آمبولانس درست‌شده اما به بهانه‌های مختلف از تحویل آن به هرمز ممانعت می‌شود ‌و دیگر جای هیچ بهانه و توجیهی نیست، از استاندار هرمزگان خواهانیم که در اسرع وقت این مسئله را پیگیری کنند.

وی با بیان اینکه باید قبل از اتفاقات ناگوار مسئله را حل کرد نه اینکه اتفاقی بیفتد بعد به فکر راه‌حل بود، خاطرنشان کرد: برای آخرین بار اتمام‌حجت می‌کنم اگر این مشکل حل نشد برخورد جدی‌تری خواهیم کرد.

در همین خصوص برای اطلاع از آخرین روند وضعیت انتقال بیماران از جزیره هرمز به بندرعباس جهت درمان، عازم جزیره هرمز شد که به‌صورت اتفاقی با بیماری مواجه شده که برای انتقال به بندرعباس مدت سه ساعت در انتظار آمبولانس دریایی از قشم بود که عملی نشد.

خانواده یکی از بیمارانی که جهت درمان عازم بندرعباس بود در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: یکی از بستگانم سه ساعت پیش تصادف کرده و جهت درمان باید به بندرعباس اعزام شود اما در این ساعت به دلیل نبود آمبولانس در اسکله مسافربری هرمز در انتظاریم اما از آمبولانس دریایی خبری نبود.

وی با بیان اینکه تا چه زمان باید چشم‌انتظار یک آمبولانس دریایی مجهز مختص جزیره هرمز باشیم، خاطرنشان کرد: من می‌دانم این صحبت‌ها پخش و منتشر نمی‌شود و درد مردم هرمز را منتقل نمی‌کنید اما ای‌کاش یک مسئول حرف بنده را می‌شنید و فکری به حال مردم هرمز می‌کرد.

این شهروند هرمزی با اشاره به اینکه تاکنون حتی به دلیل دیر رسیدن آمبولانس یا عدم اعزام بیمار شاهد فوت یا تولد نوزاد در آمبولانس بوده‌ایم، اضافه کرد: نزدیک به دو سال است که آمبولانس دریایی از رده خارج‌شده و کسی به خواسته مردم گوش نمی‌دهد.

وی ادامه داد: چرا در استان هرمزگان با این درآمد، یک آمبولانس برای جزیره هرمز و مردمانی که برای دفاع از این مرزوبوم شهید داده‌اند، خریداری نمی‌شود.

این شهروند هرمزی درمانگاه جزیره هرمز را فاقد تجهیزات و پزشک متخصص دانست و عنوان کرد: هر جا می‌رویم می‌گویند در حال پیگیری هستند اما بازهم خبری نمی‌شود، تا چه زمان باید تنها وعده و عید بشنویم.

 

عضو شورای اسلامی جزیره هرمز با اشاره به اینکه نبود آمبولانس در جزیره هرمز و مشکلات درمانی زخم کهنه‌ای بر پیکره مردم این جزیره است، افزود: به نظرم جان مردم هرمز برای مسئولین استان هرمزگان و کشور اهمیتی ندارد که در این مدت به‌جای عملی کرده وعده‌هایشان حاضر نیستند از مردم عذرخواهی کنند.

محمد سلامتی با بیان اینکه حتماً نباید جنگ باشد که به فکر مردم و مظلومیتشان باشیم بلکه وقتی جان افراد به دلیل نبود آمبولانس دریایی در خطر است، باید مسئولین به فکر رفع مشکل باشند، تصریح کرد: هفت هزار نفر هرمزی در آب‌های خلیج‌فارس زندگی می‌کنند اما یک آمبولانس دریایی برای انتقال بیمار وجود ندارد پس مسئولان استان هرمزگان چه می‌کنند و تا چه زمان می‌خواهند وعده درست شدن شرایط را بدهند.

 

وی با اشاره به اینکه وقتی استاندار هرمزگان از اختصاص بودجه پنج تا 10 میلیارد تومانی به جزیره هرمز سخن می‌گوید آیا نمی‌توان بخشی از آن را به خرید آمبولانس دریایی اختصاص داد، عنوان کرد: آیا برای مردم هرمز سنگ‌فرش مهم است یا خرید آمبولانس دریایی که مسئولان در صحبت‌هایشان مدام از توسعه این جزیره صحبت می‌کنند اما فکری به حال وضعیت درمانی آن نمی‌کنند.

این عضو شورای اسلامی جزیره هرمز با بیان اینکه طبق آخرین پیگیری‌های انجام‌شده قرار بود تا 10 بهمن‌ماه آمبولانس دریایی جزیره هرمز تحویل داده شود، اظهار کرد: در حال حاضر برای انتقال بیمار باید آمبولانس دریایی از قشم به هرمز آمده، بیمار را سوار و سپس راهی بندرعباس شود درحالی‌که یک بیمار در شرایط حاد مگر چه مقدار زمان برای بهبود نیاز دارد که این مسیر چهل‌دقیقه‌ای را باید بالای سه ساعت در انتظار رسیدن آمبولانس بماند.

سلامتی با اشاره به اینکه حتی متخصص احیا در درمانگاه هرمز وجود ندارد که در شرایط اضطرار نیز به کمک شهروندان بیاید، بیان کرد: من مسئول شرمنده مردم هرمز هستم و هر بار به این موضوع فکر می‌کنم در عجبم چرا این مشکل یک‌بار برای همیشه برطرف نمی‌شود.

وی با بیان اینکه جهت برگزاری مسابقات دو ماراتن کشور در جزیره هرمز سه روز آمبولانس دریایی در اسکله حضور داشت اما پس از مسابقات اسکله را ترک کرد، اضافه کرد: یعنی جان هفت هزار نفر مردم هرمز اهمیتی ندارد اما برای یک‌صد دونده سه روز آمبولانس باید در اسکله بماند؟!

بخشدار جزیره هرمز با بیان اینکه متأسفانه موضوع آمبولانس دریایی جزیره هرمز به موضوعی بغرنج تبدیل‌ شده است، افزود: آمبولانسی که در گذشته به‌عنوان هدیه سفر مقام معظم رهبری به استان هرمزگان اهدا شده بود به دلیل استهلاک از رده خارج و قرار بر آن شد آمبولانس دریایی مجهزی تحویل داده شود که تاکنون این امر محقق نشده است.

مجدالدین حسینی با اشاره به اینکه مسئولان در تلاش برای خرید آمبولانس دریایی مجهزی هستند، اظهار کرد: قرار بود این آمبولانس که به‌صورت تجهیز شده در دی‌ماه تحویل داده شود که طبق آخرین پیگیری‌ها به انتهای سال جاری موکول شده است.

 

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان هرمزگان افزود: یکی از موضوعاتی که با چالش مواجه هستیم اعزام اورژانس از هرمز است که البته مختل نیست اما تأخیر دارد که آن به دلیل خرابی شناور موجود در جزیره هرمز است.

دکتر محمود حسین پور با بیان اینکه آمبولانس دریایی قدیمی هرمز با نقص فنی بزرگی مواجه و از دسترس خارج شد، اظهار کرد: با همکاری وزارت بهداشت، درمان و علوم پزشکی با طرف خارجی از کشور هلند قراردادی برای ساخت سه شناور مجهز دریایی قابل تردد در شرایط سخت و با سرعت دو برابر منعقدشده است.

وی ادامه داد: مراحل ساخت این سه شناور در حال انجام است که تا اواخر فروردین سال آینده تحویل و از اردیبهشت سال 98 در چرخه فعالیت قرار می‌گیرند.

حسین پور با اشاره به اینکه در این مدت سعی کرده‌ایم با شناورهای موجود در قشم جزیره هرمز را تحت پوشش قرار دهیم و هیچ اعزامی زمین‌گیر نشود، بیان کرد: جهت استفاده از اورژانس هوایی جزیره هرمز را در اولویت قرار داده‌ایم و حتی با توافق صورت گرفته با بیمارستان صاحب‌الزمان(عج) از آمبولانس این بیمارستان‌ هم‌جهت اعزام بیماران بهره می‌بریم و از طرفی با استفاده از منابع داخلی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان هرمزگان شناور دوم جزیره قشم در حال تعمیر بوده تا بتوانیم آن‌ را هم به چرخه استفاده اضافه کنیم تا ترددها را افزایش دهیم.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان هرمزگان با بیان اینکه امیدوارم با تحویل سه آمبولانس دریایی مجهز مشکلات اعزام بیماران قشم، هرمز و لارک نیز برطرف شود، خاطرنشان کرد: از مردم جزیره هرمز عذرخواهی می‌کنم اما تاکنون تمامی تلاش خود را کرده‌ایم تا در این زمینه آسیب جدی به مردم وارد نشود مگر شرایط جوی نامساعد که اجازه تردد دریایی ندهد.

 

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات دیگر که امکان دارد در آینده گریبانگیر جزیره هرمز ‌شود، به توسعه این جزیره در زمینه گردشگری برمی‌گردد که متأسفانه در آن برای توسعه سلامتش هیچ فکری نشده است، اظهار کرد: این توسعه نیاز جدی به پیوست سلامت دارد تا بتوانیم به‌درستی سرانه درمان آن را در نظر گرفت وگرنه در آینده با مشکلات جدی در این حوزه مواجه خواهیم شد.

حسین پور با اشاره به اینکه در حال حاضر در جزیره هرمز سه پزشک مستقر هستند، اظهار کرد: در این مدت 18 هزار ویزیت و 162 مورد اعزام بیمار در هشت ماه سال جاری با موفقیت انجام‌ شده است.

آنچه امروز بیش از هر موضوع دیگری شاید برای مردم هرمز در اولویت قرار دارد، بهبود وضعیت درمانی آن است که شاید در سایه توسعه گردشگری و توجه به جذب گردشگر سبب غفلت از برطرف کردن دردها و آلام هرمزنشینانی شده است که همواره به‌عنوان جزیره‌ای چه مدافع در برابر استعمار و چه قهرمان در برابر رژیم بعثی عراق با تقدیم شهدایش زبانزد بوده است.

برچسب ها:

اجتماعی