به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از نیواطلس، گروهی از پژوهشگران دانشگاه کوئینزلند استرالیا موفق به یافتن نوعی پپتید در زهر خفاشهای خون آشام در مکزیک شدهاند که از آن میتوان برای تولید داروهای جدید و منحصر به فرد فشار خون استفاده کرد.

اما مطالعات محققان در این زمینه به علت مزاحمتها و دخالتهای کارتلهای مواد مخدر در کشور مکزیک متوقف شده است. آنها دانشمندان را مجبور به ترک سایتهای تحقیقاتی میدانیشان کردهاند؛ زیرا خود در این مناطق مشغول فعالیت بودهاند و حالا این نگرانی وجود دارد که تولید دارو از زهر خفاش به همین علت دچار مشکل شود.
پپتید نوعی پلیمر است که یک نوع از آن که در زهر خفاش های خون آشام مکزیکی وجود دارد دارای خصایت ضدانعقاد خون هستند. محققان استرالیایی می گویند از این پپتید حتی می توان برای مقابله با بیماری های کبدی و قلبی و عروقی نیز استفاده کرد.
پپتید یادشده از نوع Calcitonin Gene Related Peptide (CGRP) است که می تواند رگهای خونی را گشاد کرده و موجب کاهش فشار خون شود. این امر انجام پیوند بافتهای مختلف را نیز تسهیل میکند و به عنوان مثال پیوند پوست با تزریق دارویی که از این طریق تهیه می شود با خونریزی کمتری صورت می گیرد. همچنین جریان یافتن خون در بافت های پیوند زده شده جدید هم به همین علت ساده تر انجام میشود.
خفاش های یادشده در منطقه Cuernavaca در ایالت مورلوس مکزیک زندگی می کنند که محل فعالیت قاچاقچیان مواد مخدر هم هست و تامین امنیت آن کار ساده ای نیست. لذا به نظر می رسد تحقیقات مذکور فعلا متوقف شوند.
انتهای پیام/