به گزارش مشرق، حسن روحانی، رئیسجمهور، صبح امروز (دوشنبه ۱ بهمن) در جمع مدیران وزارت ارتباطات، لزوم توجه به فرهنگسازی در ارتباط با تکنولوژی را مورد تأکید قرار داد و گفت: فرهنگسازی و شناخت درست هر پدیده، اصل است. ما بایدهم پدیده را درست بشناسیم و هم درست برای آن برنامهریزی کنیم.
وی با اشاره به وجود زندگی شبکهای در فضای مجازی گفت: قدیم میگفتند عادت خوب، عادت بد؛ عادت پسندیده و ناپسند. حالا خوب یا بد، امروز مردم به این موبایل عادت کردهاند. شما موبایل را از آنها بگیر، نمیدانند باید چکار کنند. تاکسی را میخواهد صدا بزند از طریق موبایل انجام میداد، با دوستش میخواست ارتباط بگیرد با موبایل انجام میدهد. این را که از او بگیری، انگار بخشی از زندگیاش را گرفتهای. این تحولات با زندگی مردم همراه است و ما نمیتوانیم مردم را از آن جدا کنیم.
بیشتر بخوانید:
فیلم / روحانی: پایه گذار فیلترینگ، پهلوی اول بود
رئیسجمهور با بیان اینکه امکانپذیر نیست حاکمیت به مردم بگوید چون من تشخیص دادهام قسمتی از موبایل مضر است و قسمتی دیگر مفید، پس کلاً او را کنار بگذار، اظهار داشت: حداکثر این است که ما همه عالم را برای این کار بسیج کنیم؛ در این صورت، او موبایلش را در جیب مخفی میکند و در یک اتاق تنها آن را در میآورد و پیامش را میخواند.
روحانی افزود: ما نمیتوانیم با خواست عمومی مردم مبارزه کنیم؛ این نه درست است نه مشروع و نه قانونی و شرعی. انگار ما اختیاری از آسمان داریم که میتوانیم بر زمینیان هر فرمانی را صادر کنیم؛ نه اینطور نیست؛ چنین چیزی وجود ندارد. اینطور نیست که ما اختیار داشته باشیم. خداوند به پیغمبرش میگوید: «وَ ما أَنْتَ عَلَیْهِمْ بِوَکِیلٍ»؛ تو وکیل مردم نیستی؛ تو چکار به کار مردم داری؟ «وَمَا عَلَیْنَا إِلَّا الْبَلَاغُ»؛ تو باید پیام برسانی؛ حالا مردم یا گوش میکنند و هدایت میشوند یا گوش نمیدهند.
رئیسجمهور، ویژگی انتخابی بودن دین را مورد توجه قرار داد و گفت: مردم باید انتخاب کنند؛ اگر انتخاب نکنند که دین نمیشود؛ با تحمیل که نمیشود دین درست کرد. «لا اکراه فیالدین». اساس دین باید با فهم و درک و پذیرش باشد. بقیه مسائل هم همینطور است. طرف باید تفهیم شود و ارزش کار را بداند تا خودش دنبال کند. نیاز نیست ما به مردم فشار بیاوریم. بله؛ مردم وقتی میبینند که ماشین خطراتی دارد، خودشان هم به بچهشان نصیحت میکنند و میگویند از قسمت عابر پیاده باید عبور کنی و صبر کن تا چراغ سبز شود؛ درواقع شروع میکنند به یاد دادن فرهنگ به او. در همه فنآوریهای روز هم همینطور است.
روحانی ادامه داد: در این جهان شبکهای و ارتباط مردم با نرمافزارهای مختلف، ممکن است هم حرف مفید در آن باشد هم حرف مضر؛ ممکن است راست باشد یا دروغ. از این فضا هم گاهی افراطی استفاده میشود و هم تفریطی. یک عده فکر میکنند از این فضا باید هر کاری بکنند؛ هر شایعه، هر دروغ، هر تهمت، هر استهزائی را برای منافع شخصی یا گروهی و حزبیشان بهکار بگیرند.
وی با بیان اینکه در فضای مجازی لحنها لحنهای نامناسبی است، اظهار داشت: با توجه به یکی دو مقالهای که من خواندهام و البته دقیق نمیدانم؛ میگویند لحن ما ایرانیها در فضای مجازی نامناسبتر از کشورهای پیشرفته نسبت به همدیگر است. اگر این حرف درست باشد، معنی بسیار بدی دارد. خب چرا با لحن بد با هم حرف بزنیم؟ حالا درست است در فضای مجازی طرف ما حضور ندارد و تو داری پیامک میزنی، امّا به هر حال یک تعهدات اخلاقی و وجدانی و انسانی و اسلامی را که داریم.
ادامه دارد...