هشدار درباره استانی شدن انتخابات مجلس

به گزارش مشرق، جبهه آرمانخواهان واقعبین در کانال تلگرامی‌شان درباره استانی شدن انتخابات مجلس نوشتند:

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در هفته‌های اخیر به کلیات طرحی رای داده اند که اگر تبدیل به قانون شود باعث شکل گیری مجلسی خواهد شد که دیگر وامدار مردم نبوده و جریان‌های زر و زور و لابی‌های سیاسی و اقتصادی شاکله اصلی مجلس را شکل خواهند داد. این طرح که استانی شدن انتخابات مجلس نامیده می‌شود، ادامه طرحی است که در ۲۰ سال اخیر دست کم در ۵ مجلس طرح شده و هربار به نتیجه نرسیده یا با مخالفت نهادهای بالادستی قانونی نظیر شورای نگهبان مواجه شده است.

بیشتر بخوانید:

زمان بررسی طرح «استانی شدن انتخابات» در مجلس

۷ ایراداساسی استانی شدن انتخابات

واکنش کدخدایی به قانون استانی شدن انتخابات

جبهه آرمانخواهان واقع بین با هشدار نسبت به تصویب چنین قانونی که نهاد قانون‌گذاری کشور را از حضور نمایندگان واقعی مردم خالی می‌کند و به لابی‌های سیاسی، قدرت اثرگذاری و نفوذ در مردمی‌ترین نهادکشور را می‌دهد، اعلام می‌کند که این طرح در حقیقت مردم زدایی از جمهوری اسلامی بوده و باعث دور شدن مسئولان و تصمیم سازان کشور از مردم نقاط مختلف به خصوص مستضعفان و کسانی می‌شود که در دورترین روستاها و شهرهای ایران اسلامی دل در گرو انقلاب اسلامی دارند.

بدیهی است که یکی از آسیب‌های کنونی مجلس شورای اسلامی، تزریق نگاه‌های منطقه‌ای و محلی به نهادقانون گذاری کشور به جای داشتن نگاه‌های کلان و دیدگاه‌های ملی است که باعث هدر رفت بخشی از وقت و سرمایه‌های کشور در پارلمان می‌شود. با این حال جبهه آرمان خواهان واقع بین معتقد است که راه حل این آسیب، نمی‌تواند با #حذف_مردم شهرها و روستاهای دورافتاده از شرکت در سرنوشت شان رقم بخورد و نیاز به طرحی پخته و جامع دارد که در عین مردمی بودن بتواند مقابل آسیب‌های ذکر شده نیز بایستد.

در طرح فوق الذکر وقتی یک نامزد انتخابات مجلس برای آنکه به پارلمان راه یابد تنها به ۱۰ تا ۲۰ درصد آرای یک شهرستان کوچک استان نیاز دارد و حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد رای مورد نیازش را از سراسر استان کسب می‌کند دیگر وقت و ارتباطات و پیگیری‌های خود را صرف حضور در مرکز استان و شهرهای بزرگ خواهد کرد تا برایش آورده بیشتری پای صندوق رای داشته باشد. در این میان هر چهره‌ای که شناخته شده تر باشد یا به لابی‌های سیاسی و لابی‌های زر و زور نزدیک تر باشد قدرت بیشتری برای ورود به پارلمان خواهد داشت. چه اینکه در نبود «احزاب واقعی» طبعاً لابی‌های سیاسی، لابی‌های پول و طایفه گری و قبیله گرایی جای «تحزب واقعی» را می‌گیرد و نه تنها آسیب ذکر شده رابر طرف نمی‌کند که آسیب‌های خطرناک‌تری راایجاد می‌کند. از جمله اینکه لابی گزینی را جایگزین «مردم گزینی» می‌کند.

جالب این جاست که در مجالس اخیر تقریباً هرگاه دوره نمایندگان به سال آخر می‌رسد و سطحی از شناخته شدگی و چهره شدن را در طول دوره نمایندگی پیدا می‌کنند، برخی از آنها که نگران از رای نیاوردن در شهرستان خود برای مجلس آینده هستند به دنبال طرح استانی شدن انتخابات می‌روند تا سهم رای شان را از شهرستان و روستاهای حوزه انتخابیه خود کاهش دهند! در چنان شرایطی، نمایندگان مردم که هم اکنون به جرات می‌توان ادعا کرد تنها رده‌ای از مقامات هستند که هنوز میان مردم روستاها و شهرهای دور افتاده و محروم، آمد و شد دارند، ارتباط شان با این اقشار، کم و حتی حذف خواهد شد و به تدریج مردم صدای خود را در خانه ملت از دست داده و خانه ملت تبدیل به خانه لابی خواهد شد. این آسیب به تدریج مردم نقاط دور افتاده و شهرهای کوچک را که سرمایه‌های انقلاب اسلامی هستند از صندوق رای دور کرده و #مشارکت در انتخابات و سرنوشت عمومی کشور و در مفهوم عام تر، قدرت مردم سالاری دینی را که همیشه جزو دستاوردهای اساسی و برجسته انقلاب اسلامی بوده کاهش خواهد داد.

جبهه آرمان خواهان واقع بین با هشدار نسبت به پدیده خطرناک «مردم زدایی از جمهوری اسلامی» با طرح استانی شدن انتخابات صریحاً مخالفت کرده و خواستار لغو بررسی آن در کمیسیون شوراهای مجلس بوده و از «نمایندگان واقعی مردم» در مجلس می‌خواهد که این طرح را تا اصلاح اشکالات راهبردی آن، از دستور کار خارج کنند.

باشد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تاسی از قانون اساسی کشور، خود را نماینده «همه مردم» بدانند و به طرحی که مردم را از پارلمان حذف می‌کند چراغ سبز نشان ندهند، ان شاء الله.

جبهه آرمانخواهان واقع بین
مشهد مقدس
دیماه ۱۳۹۷

برچسب ها:

سیاسی