به گزارش خبرنگار اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از راشاتودی، صندوق بینالمللی پول طی گزارشی که ساعاتی پیش منتشر شد، اعلام کرد، ریسک کاهش شدیدتر رشد اقتصاد جهانی افزایش یافته است، این صندوق در گزارش خود از آمریکا و چین خواست تا اختلافات تجاری خود که به جنگ تجاری بین دو کشور منجر شده است، را حل و فصل کنند.
این صندوق رشد اقتصاد جهانی برای سال 2019 و 2020 به ترتیب 3.5 و 3.6 درصد پیشبینی کرده است که نسبت به پیشبینی این صندوق در ماه اکتبر 0.2 و 0.1 کاهش داشتهاند.
این دومین بار طی سه ماه گذشته است که صندوق بینالمللی پول پیشبین خود برای رشد اقتصاد جهانی طی سال جاری و آینده را نسبت به قبل کاهش میدهد.
گیتا گوپیناث مدیر تحقیقات صندوق بینالمللی پول میگوید: رشد اقتصاد جهانی روند قابل قبولی دارد، اما شاهد آن هستیم که این روند در حال از دست رفتن است.
در ماه اکتبر نیز صندوق بینالمللی پول پیشبینی خود از رشد اقتصاد جهانی را به دلیل شکل گرفتن جنگ تعرفه بین آمریکا و چین کاهش داد.
این صندوق کاهش رشد شرکتهای خودروسازی در آلمان به دلیل اعمال استانداردهای جدید آلایندگی در این کشور، کاهش تقاضای داخلی در ایتالیا و همچنین بحران مالی و سیاسی در این کشور در کنار موانع موجود بر سر راه رشد اقتصاد جهانی را از جمله دلایل خود در کاهش پیشبینی رشد اقتصادی عنوان کرده است.
در گزارش صندوق بینالمللی پول آمده است: در اقتصادهای توسعه یافته شاهد کاهش رشد اقتصادی هستیم و این مسئله سریعتر از آن چیزی که پیشتر تصور میشد، در حال رخ دادن است.
پیشبینی میشود اقتصادهای توسعه یافته طی سال جاری 2 درصد و سال آینده 1.7 درصد رشد کنند.
این صندوق همچنین از کاهش رشد اقتصادهای نوپدید خبر داده و رشد آنها را در سال 2019 معادل 4.5 درصد پیشبینی کرده است که در مقایسه با 4.6 درصد سال 2018 پایینتر خواهند بود.
البته این صندوق مینویسد: اقتصادهای نوپدید در سال 2020 شاهد بهبود رشد اقتصادی و رسیدن آن به 4.9 درصد خواهد بود.
کریستین لاگارد، رئیس صندوق بینالمللی پول طی سخنانی در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس تاکید کرد: پس از دو سال روند خوب در رشد اقتصاد جهانی شاهد کاهش بیش از انتظار رشد و افزایش مخاطرات در این زمینه هستیم.
اجلاس مجمع جهانی اقتصاد شب گذشته و با شرکت سران، وزرا و کارشناسان اقتصادی از سراسر جهان در شهر داووس سوئیس آغاز به کار کرد.
انتهای پیام/ب