سخنگوی سازمان انتقال خون از وجود 161 دارنده خون خیلی نادر در کشور خبر داد و گفت: در دو سال ۹۶ و ۹۷ تعداد ۱۲۱ کیسه خون نادر یا خیلی نادر برای بیماران نیازمند، ذوب و به مراکز درمانی ارسال شده است.
دکتر بشیر حاجیبیگی با اشاره به برنامه ملی خونهای نادر و ایجاد آزمایشگاه ایمونوهماتولوژی و انجماد خون در کشور، گفت: طبق تعاریف بینالمللی خون نادر دارای فراوانی کمتر از یک در پنج هزار و یک در ۱۰ هزار نفر جمعیت است که یا دارای آنتیژنهای گروه فرعی خون و یا فاقد حداقل پنج آنتیژن گروه فرعی با شیوع بالا است.
وی افزود: هدف سازمان انتقال خون از اجرای برنامه ملی خونهای نادر و ایجاد آزمایشگاه انجماد خونهای نادر، این بود که بتواند از شناسایی، ذخیره مناسب و ارائه به موقع خدمات لازم به بیماران نیازمند خونهای نادر اطمینان داشته باشد. بر همین اساس آزمایشگاه ایمونوهماتولوژی و انجماد خونهای نادر ایران، در قالب برنامه ملی خونهای نادر تاکنون حدود ۴۰ هزار اهداکننده خون را از نژاد و قومیتهای متفاوت از پایگاههای سراسر کشور تعیین کرده و مورد شناسایی قرار داده که از بین آنها حدود ۱۷۰۰ نفر به عنوان دارندگان خون نادر در کشور شناسایی شدهاند.
حاجیبیگی با بیان اینکه از میان این افراد بر حسب نیاز و امکاناتمان، تعدادی فراخوان شدند و خون آنها به صورت ذخیره در بخش انجماد نگهداری میشود، ادامه داد: در مواردی که بیماری به این گروههای خونی نیاز داشته باشد، آن را به اداره کل انتقال خون و سایر مراکز درمانی ارسال میکنیم تا مورد استفاده قرار گیرد. به عنوان مثال در دو سال ۹۶ و ۹۷ تعداد ۱۲۱ کیسه خون نادر یا خیلی نادر برای بیماران نیازمند، ذوب و به مراکز درمانی ارسال شده است.
سخنگوی سازمان انتقال خون کشور درباره میزان افراد دارای گروه خونی خیلی نادر در کشور نیز گفت: تاکنون تعدادی از اهداکنندگان مورد بررسی به عنوان گروه خونی خیلی نادر شناسایی شدهاند. از بین افراد شناسایی شده مجموعا ۱۶۱ نفر در کشور دارای گروه خونی خیلی نادر هستند.
حاجیبیگی تاکید کرد: طبق برنامهریزیهایمان آزمایشگاه انجماد خون انتقال خون به زودی به برنامه اطلاعاتی گروه خون نادر مجهز شده و میتواند شبکه کاملی از بانک اطلاعاتی خونهای نادر شناسایی شده را برای تبادل اطلاعات اهداکنندگان دارای خون نادر در مواقع مورد نیاز ایجاد کند.