گفتگوی ویژه خبری امشب با موضوع علوم شناختی و ابعاد آن انجام شد.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در گفتگوی امشب مجری به دیدار امروز رهبر معظم انقلاب با محققان و اعضای ستاد توسعه فناوری و علوم شناختی اشاره کرده و از تاکید معظم له بر توسعه این علوم بر لزوم تهیه نقشه بومی برای این علوم خبر داد.
وی در ادامه به مصادیق این علوم اشاره کرده و گفت: علومی، چون هوش مصنوعی، سلولهای بنیادی، نانو و زیست فناوری و مباحث پیشرفتهای را در بر میگیرد و هم اکنون کشورمان هم پای کشورهای توسعه یافته جهان که در این علوم پیش گام هستند، روند این علوم را شروع کرده و پژوهشگاهی در این زمینه در کشورمان تأسیس شده است.
گفتوگوی امشب با حضور نیلی دبیر ستاد توسعه علوم شناختی، عادلی فرد از معاونت علمی ریاست جمهوری و سیدی عضو پژوهشگاه ملی ژنتیک انجام شد.
نیلی در ابتدای این گفتگو با اشاره به علوم شناختی و ماهیت این علوم، گفت: علوم شناختی مجموعه علوم و فناوریهای است که برای فهم کارکرد مغز و ذهن به کار میرود بنابراین ما درباره پیچیدهترین مسئله بشری صحبت میکنیم.
وی افزود: همه ما دنیا را براساس درک ذهنی احساس کرده و آن را لمس میکنیم پس آگاهی از نحوه چگونگی درک ما از دنیا بسیار اهمیت دارد و اینکه مغز ما چه کارکردی دارد. از سوی دیگر، فرآیندهای ذهنی همچون فکر کردن، تصمیم گیری، دچار شدن به اشتباهات، نحوه یادگیری و نحوه جلب توجه ما به دنیا برای فهم بهتر از دنیا نیز در زمره همین علوم هستند.
نیلی ادامهداد: اگر بخواهیم به مصداقی از این موضوع اشاره کنیم باید به تصمیم گیریهای اشتباه و جهت دار بودن تصمیمات خود اشاره کنیم. اغلب این تصمیم گیریها برحسب عادت و بدون انجام تفکر انجام میشود. هدف علوم شناختی شناسایی علل تصمیمات اشتباه و جهتگیری عقل است. این علوم خاستگاه و علت بروز چنین تصمیمات و جهتگیریهای اشتباهی را ریشه یابی میکند و چگونگی بررسی این علوم بر جامعه و زندگی افراد است و نحوه غلبه براین سو گیریها را مشخص میکند.
در حال تکمیل...