رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درحالی از اظهار علاقهمندی پادشاه اسپانیا برای سفر به ایران خبر داد که قرار است بزودی نمایشگاه «ایران؛ مهد تمدن» در این کشور برپا شود.
سیونهمین دوره نمایشگاه «فیتور» با رقابت ۱۶۵ کشور جهان درحالی آغاز به کار کرد که همانند دورههای پیشین روبان آن را بدست پادشاه و ملکه اسپانیا با همراهی دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی بریده شد. اسپانیا در سال ۲۰۱۸ با ۸۲ میلیون و ۶۰۰ هزار گردشگری خارجی و کسب درآمدی نزدیک به ۹۰ میلیارد یورو یکی از دو قدرت بزرگ صنعت گردشگری در جهان شناخته میشود.
نمایشگاه گردشگری این کشور هر سال در واپسین روزهای ماه ژانویه در شهر مادرید، مقر سازمان جهانی جهانگردی برگزار میشود و به واسطه آنکه پایگاهی مهم برای کشورهای آمریکای لاتین است، اهمیت و مخاطبان زیادی دارد. در سال ۲۰۱۸ ۱۰ هزار و ۱۹۰ شرکت از ۱۶۵ کشور در این نمایشگاه شرکت کردند و ۷ هزار و ۸۵۶ خبرنگار از سراسر جهان این رویداد مهم گردشگری را پوشش دادند. امسال نیز فیتور با ۱۰ هزار و ۴۸۵ شرکت برگزار شده که ایران با وجود کمبود اعتبار در بخش نمایشگاههای بینالمللی تحت تاثیر اختلاف نرخ ارز در ماههای گذشته، با ۳۱ توراپراتور در آن حضور داشته است.
جایگاه مهم این نمایشگاه باعث شده هر سال وزرای گردشگری و شخصیتهای بانفوذ در آن حضور داشته باشند. علیاصغر مونسان نیز امسال در محل غرفه ایران در فیتور حضور داشت و در جریان بازدید پادشاه و ملکه اسپانیا از آنها برای سفر به ایران دعوت کرد.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به مکالمه کوتاهی که با فلیپ ششم داشت، گفت: «در این بازدید پیشنهاد کردم به همراه همسرشان در سفری شخصی و غیر رسمی به ایران از جاذبههای گردشگری کشورمان بازدید کنند که او نیز برای سفر به ایران اظهار علاقهمندی و اظهار امیدواری کرد که به ایران سفر کند. »
او در گفتوگو با تلویزیون ملی اسپانیا از مردم این کشور و رسانههای آن دعوت کرد با سفر به ایران از نزدیک جاذبههای گردشگری و مردم خوب ایران را ببینید.
مونسان که به همراه تعدادی از مدیران سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای حضور در این نمایشگاه، بررسی وضعیت غرفه ایران و رایزنی با وزاری گردشگری کشورهای مختلف به منظور تقویت راهکارهای افزایش جذب گردشگر به کشور به اسپانیا سفر کرده است، در نخستین روز نمایشگاه فیتور درغرفه ایران میزبان پادشاه و ملکه اسپانیا، رییس کنگره نمایندگان این کشور و دبیرکل سازمان جهانی گردشگری بود.
ملاقات با دبیرکل سازمان جهانی گردشگری، دیدار با وزیر صنعت، تجارت و گردشگری اسپانیا، نشست با رییس شورای میراث ملی اسپانیا و دیدار با رییس موزه باستانشناسی آلیکانته (ایالت والنسیا) از برنامههای مونسان در این سفر است.
هیات دولت دو هفته پیش با برپایی نمایشگاه «ایران؛ مهد تمدن» در اسپانیا موافقت کرده است. این نمایشگاه از اواخر اسفند به مدت چهار ماه در موزه باستانشناسی «آلیکانته» برپا خواهد بود. آثاری که در اسپانیا نمایش داده میشود پیش از این در هلند به نمایش گذاشته شده بود که هماکنون درحال بستهبندی برای انتقال به این کشور است.
این نمایشگاه شامل ۱۹۶ اثر از بیش از ۶۰ مکان باستانی ایران است که به شروع استقرار در ایران در دوران پارینه سنگی، یکجا نشینی و استقرار در روستاها، شهرنشینی، دوره عیلام و ماد، دوران طلایی، دوره هخامنشی، نوزایی ایران، دوره پارت و ساسانی و ایران و اسلام مربوط میشود.