کنوانسیون پالرمو به نفع اقتصاد ایران است

ایران قربانی تروریسم است/ کنوانسیون پالرمو به نفع اقتصاد ایران استمحمدجواد پازوکی کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌و‌گو با خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ابهامات کنوانسیون پالرمو گفت: در ابتدا باید به این سوال پاسخ دهیم که  آیا می‌خواهیم با دنیا روابط تجاری داشته باشیم یا خیر؟ اگر با دنیا نمی‌خواهیم روابط داشته باشیم و دور ایران سیم خاردار بکشیم، قطعا نیاز نیست که هیچ کنوانسیون بین المللی را بپذیریم؛ ولی اگر می‌خواهیم با جهان بین‌الملل در چارچوب منافع ملی خود ارتباط اقتصادی داشته باشیم، نیاز داریم که به قوانین بین‌المللی احترام بگذاریم.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه گفت: احترام گذاشتن به قوانین بین‌المللی به این معنا نیست که قوانین fatf و یا مبارزه با تامین مالی تروریسم را بپذیریم و اطلاعات کشور خود را به کشور‌های بیگانه بدهیم. در  قانونی که از سوی مجلس شورای اسلامی تدوین شده، حق تحفظ دیده شده است، یعنی اگر در بعضی از موارد اختلاف پیش آمد، قانون داخلی ما حاکم است؛ بنابراین قطعا همان چیزی که مجلس تصویب کرده و لایحه‌ای که دولت داده است، باید تصویب شود. چون به نفع اقتصاد ایران، جامعه جهانی، و به نفع ما است که می‌خواهیم مبارزه با فساد انجام دهیم.

این کارشناس اقتصادی درباره تامین مالی تروریسم اظهار کرد: در ابتدا باید این نکته را متذکر شویم که ما قربانی تروریسم هستیم، اما در زمینه اقدامات مالی حمایت از تروریسم، اقتصاد ایران نیاز به شفافیت دارد، امروز ایران بالاترین فرار مالیاتی را دارد و عده‌ای  از کلاهبرداران، مفسدین و  رانت‌جویان از طریق پولشویی امرار معاش می‌کنند.

وی در خصوص اهمیت مبارزه با پولشویی گفت: ما باید جلوی پولشویی و درآمد‌های ناشی از مواد مخدر، قاچاق کالا، رانت، فساد اقتصادی، رشوه را بگیریم؛ بنابراین مبارزه با پولشویی باید در دستور کار دولت قرار بگیرد؛ پذیرفتن مقررات fatf به نفع اقتصاد ایران و ارتباط ما با جامعه جهانی است؛ امکان ندارد ما مقررات بین المللی را به‌خاطر مبارزه با فساد نپذیریم.

پازوکی با اشاره به اینکه  نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در ایران حدود ۷/۵ درصد است، افزود:  همین شاخص در کشور همسایه، ترکیه، ۲۰ درصد است؛ بنابراین بخش مهمی از فعالیت‌های اقتصادی ایران فرار مالیاتی دارند، ما زمانی می‌توانیم جلوی فرار مالیاتی را در کشور بگیریم که شفافیت را بر نظام اقتصادی خود حاکم کنیم و مبارزه با فساد در دستور کار ما قرار بگیرد.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی درمورد قرار گرفتن شروط ایران در کنوانسون پالرمو، گفت: قطعا ما می‌توانیم شروط خود را در این کنوانسیون قرار دهیم، اکنون ۳۷ عضو اصلی از کشو‌های جهان در این کنوانسیون بوده و دو سازمان فرا ملی؛  اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس در آن قرار دارند. در مجموع  ۱۸۹ کشور مقررات این کنوانسیون را پذیرفتند.

وی با تاکید بر اینکه ما نباید به سمت خود تحریمی برویم، افزود: اگر ما این مقررات بین اللملی را نپذیریم، کشور‌های اروپایی هم حاضر نیستند با ما کار کنند؛ نه فقط اروپایی‌ها بلکه همسایگان ما و شرکای تجاری ما مانند روسیه، ترکیه و عراق هم مایل به همکاری با ما نیستند و توصیه آن‌ها به ما این است که ما این قوانین را بپذیریم.

پازوکی با بیان اینکه هدف اجرای  کنوانسیون پالرمو جاسوسی نیست، گفت: از نظر بنده این نظریات در حقیقت یک تئوری توطئه است. مشکل اصلی ما نداشتن اطلاعات است؛ در سایت بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، اطلاعات کلان کشور وجود دارد. به نظر بنده، ما از یک سو نباید به سمت خود تحریمی برویم؛ از سوی دیگر ما باید قوی شویم و نگذاریم کشور‌های بیگانه در امور کشور ما دخالت کند.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه امروز سهم ایران از تجارت جهانی کمتر از ۳/ ۰ درصد است، گفت: ایران باید سهم خود را از تجارت جهانی افزایش دهد و برای اینکه این سهم افزایش پیدا کند نیاز به ارتباطات با جامعه بین المللی داشته و باید فعالیت‌های تجاری خود را روز به روز افزایش دهد. اگر تجارت گسترش پیدا کند، تقاضا برای کالا‌های ایرانی در بازار‌های جهانی افزایش پیدا کرده و به دنبال آن تولید در مقیاس‌های بین المللی مقرون به صرفه می‌شود. در نتیجه اگر تولیدات ما فقط برای داخل کشور باشد، از بازار‌های بین المللی خود را محروم می‌کنیم، قطعا با این سیاست در بلند مدت،  تولید ما اقتصادی نخواهد بود و این مسائل به نفع منافع ملی کشور نیست.

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی