ضرورت توجه ويژه به مقوله قاچاق و كالاهاي تقلبي حوزه سلامت

محمد بقایى مشاور اداره کل فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس گفت: متأسفانه در سراسر دنیا، طیف گسترده ای از کالاهای قاچاق و تقلبی را می توان در بازارهای مختلف مشاهده کرد که بخش قابل توجهی از آن، به حوزه کالاهای سلامت محور مربوط می‌شود.

وی گفت: دلیل آن به سودآوری بالا بخصوص در زمان جعل اقلامی نظیر ملکول های جدید و داروهای  خاص و کالاهای برندهای معروف آرایشی و بهداشتی که بخش اعظمی از قیمت مصرف کننده شان را بهره مالکانه یا رویالیتی تشکیل می‌دهد یا سهم بازار بالایی دارند، بازمی‌گردد.

بقایی افزود: متاسفانه با نگاهی دقیق تر به بازار کالاهای آرایشی و بهداشتی درکشورمان،به خصوص در حوزه ایی که آن را آرایشی یا  color cosmetics می نامند و در بخشی که به اصطلاح به آن کف بازار یا مکانهای عرضه در کوچه و بازار می گویند ( نه داروخانه های کشور که تحت نظارت و کنترل کامل ، منظم و دقیق سازمان غذا و دارو قرار دارند) در می یابیم این حوزه بشدت به کالاهای قاچاق و کالاهای تقلبی آلوده شده است.
وی گفت: شاید به جرات بتوان گفت این بخش از بازار از پیچیدگی های خاص خود برخوردار است و با کمی تفحص می‌توان دسته بندی ذیل را در این رابطه در نظر گرفت:

١- کالای اصلی original قاچاق شده (برندهای خارجی )
٢- کالای تقلبی ساخته شده از روی کالای original در داخل و زیر پله ایی (برندهای خارجی )
٣- کالای قاچاق شده تقلبی ساخته شده در خارج (برندهای خارجی )
٤- کالای تقلبی برند های داخلی ساخته شده در داخل و زیر پله ایی 
٥- کالای قاچاق تقلبی برندهای داخلی ساخته شده در خارج 
٦- کالاهای مجهول الهویه ( برندهای من در آوردی) تقلبی ساخته شده در داخل و زیر پله ایی
٧- کالاهای قاچاق مجهول الهویه ( برندهای من در آوردی) تقلبی ساخته شده در خارج

مشاور اداره کل فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: متاسفانه با نگاهی به آمار ارائه شده از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز میزان براوردی قاچاق این محصولات در کشور در حدود ۱۶۰۰ میلیون دلار یعنی رقمی معادل حدود ١٦ هزار میلیارد تومان است.

بقایی افزود: هر چند با تلاش ویژه همکاران ما در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور و همکاری فوقالعاده ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز میزان کشفیات این کالاها در طی سال گذشته ٢٠٠ درصد افزایش داشته است اما مطمئنا این تلاش جهادی نیازمند حمایت و توجه ویژه بیشتری از سوی همه دست اندرکاران مسئول است.

مشاور اداره کل فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: اگر نگاهی کارشناسانه به این هفت نوع کالای موجود در سطح بازارِ بدون نظارت ، یا بهتر است بگویم کمتر مورد توجه از سوی متولیان متعدد مبارزه با آن داشته باشیم، باید بگویم در مجموع همه این کالاها به دلیل عدم طی نمودن مراحل واردات ، عدم پرداخت عوارض و حقوق گمرکی و دولتی، تهدید اشتغال و کارآفرینی ( تهدید اشتغال فردی ، تهدید و خطرآفرینی برای سرمایه گذار قانونمند ...) بشدت ساختار اقتصادی و اجتماعی کشور را به مخاطره می اندازد. 

بقایی گفت: اما خطر بزرگتر آنجایی است که سلامت مردم ، مصرف کنندگان بی اطلاع و فریب خورده را مورد تهدید قرار می دهد یعنی دقیقا حوزه ماموریتی سازمان غذا و دارو به نیابت از وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی.

وی گفت: هر هفت دسته کالایی فوق می توانند برای سلامت حال حاضر مصرف کنندگان از یک سوی و سلامت طولانی مدت آنها از سویی دیگر مضر و خطرناک باشند ،به همین دلیل مبارزه جدی با آنها و اطلاع رسانی در باب خطرات حاصل از مصرف این محصولات  در دستور کار ویژه اداره کل فرآورده های آرایشی و بهداشتی قرار گرفته است.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی