در حالی که سالانه تعداد زیادی تصویربرداری و آزمایش خون برای بیماران در کشور انجام میشود که مسئولان و بسیاری اساتید برجسته حوزه پزشکی معتقدند بسیاری از این اقدامات بی مورد است و برخی پزشکان تخلف انجام می دهند.
بیمار عصا به دست، خسته و با رنگی پریده با همراهش پس از ساعتها انتظار وارد مطب پزشک میشود. پزشک با گرفتن شرح حال مختصری دست به قلم شده و چندان مجال شنیدن صحبتهای بیمار را ندارد. پشت در اتاق دکتر انبوهی از بیمارانی است که منتظر ویزیت دکتر و راهکار او برای خلاصی از بیماری یا کاهش درد ناشی از آن هستند. بیمار گلایه از درد و علائمی دارد که قرار است پزشک مداوا را برایش آغاز کند.
کار پزشک با چند پرسش آغاز میشود؛ اول پیشینه بیمار و دلیل مراجعهاش و دومین سوال رایج اینکه اخرین زمان انجام آزمایش خون چه مدتی بوده است؟ MRI انجام دادهای یا خیر. اینجا سرآغاز ارجاع بیمار به مراکز مختلف است. سرآغازی که گاهی تمامی ندارد و رنجی مضاعف بر دوش بیمار و خانوادهاش میگذارد.
گلایه حسن روحانی از نسخه پیچی پزشکان
گاهی نیز بیمار از قبل به توصیه پزشکی دیگر نسبت به انجام آزمایش خون و تصویربرداری از محل بیماری اقدام کرده ولی مقبول پزشک دوم نیست و بیمار اینجا نیز ارجاع به مرکزی خاص به بهانه تشخیص دقیقتر میشود. هرچند این رویه نادرست برای همه پزشکان نیست ولی آمار آن آنقدر بالا است که اخیرا صدای رئیس جمهور را هم در آورد.
حسن روحانی اول بهمن ماه امسال در جمع در وزیر، معاونان و مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به ضرورت استفاده دولت الکترونیک در موضوع سلامت اظهارداشت:« چند بار عکس، چندبار MRI، چند بار سی تی اسکن، شما اگر این شبکهها را وصل کنین دیگر این سوءاستفاده تمام میشود. با جان و سلامت مردم بازی میکنند. من چون با فلان آزمایشگاه یا مرکز آشنایی دارم ...، ( به بیمار میگویند این MRI را هفته پیش کجا رفتی؟ شهرستان؟ نه. جایی را معرفی میکنم که آنجا دقیق است و برای باردوم بیمار میفرستند آنجا که MRI بگیرد. چرا با مردم بازی میکنید؟متاسفانه برخی پزشکان مقررات را رعایت نمیکنند و تا صفحه هرچه جا دارد مینویسند.»