انجام آزمایش دقیق خون با اسباب بازی

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از نیواطلس، پژوهشگران دانشگاه ملی تایوان به تازگی پی برده اند که می توان از فیجت اسپینر برای تجزیه وتحلیل نمونه های خون در نواحی دورافتاده و فاقد امکانات استفاده کرد.

فیجت اسپینرها معمولا دارای سه نرمه دایره ای شکل در اطراف و یک نرمه بزرگتر در مرکز هستند و از آنها برای کاهش استرس و عصبانیت و تمدد اعصاب و تخلیه انرژی استفاده می شود.

در جریان انجام آزمایش های خون نیز از شیوه ای مشابه برای جدا کردن پلاسما از سلول‌های خون استفاده می شود. دستگاه‌های آزمایش خون مجهز به سانتریفیوژهایی هستند که با چرخش سریع این کار را انجام می‌دهند. پلاسمای خون حاوی پروتئین، ویروس و دیگر موادی است که با بررسی آنها بیمار بودن یا نبودن فرد مشخص می‌شود.

سانتریفیوژها دستگاه هایی گران قیمت هستند و استفاده از آنها مستلزم دسترسی به برق است. لذا نمی توان از آنها در برخی کشورهای عقب افتاده یا مناطق دورافتاده بهره گرفت.

از همین رو تعدادی محقق تایوانی با نصب بسته های حاوی خون بر روی نرمه های اسباب بازی فیجت اسپینر از آنها برای تقلید از کارکرد سانتریفیوژها بهره گرفته اند. در این روش می توان با چرخش سریع این اسباب بازی پلاسما را از بقیه خون جدا کرد.

بررسی ها نشان می دهد سه تا 5 بار چرخش فیجت اسپینر با استفاده از تماس دست به مدت 4 تا 7 دقیقه موجب جداشدن بخش زیادی از پلاسما از سلول های خونی می شود. سپس می توان از پلاسمای جدا شده برای انجام تست های کاغذی خون بهره گرفت. از این طریق شناسایی پروتئین های خطرناکی مانند HIV-1 که در نهایت به ابتلا به ایدز می انجامد ممکن است.

انتهای پیام/