به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نخستین شتاب دهنده محصولات پزشکی تشخیصی (IVD) با حمایت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی افتتاح شد. این شتابدهنده با هدف جبران خلا فناوری های حـوزههای مختلف محصولات IVD و ورود محصولات و خدمات فناورانه به بازار داخل و خارج کشور تاسیس شده است.
محصولات پزشکی تشخیصی(IVD)، طیف وسیعی از وسائل ساده تا آنالیزرها را شامل میشود.
نقش مهم وسایل پزشکی IVD اعم از دسـتگاهها، وسـائل و مـواد کنترل همچون کالیبراتورها و استانداردها، در ارائه یک پاسخ قابل اطمینـان توسـط آزمایـشگاه تـشخیص طبـی بـه پزشک و مراکز درمانی در علم پزشکی روشن است.
در واقع کیفیت این ابزار یکی از مهمترین عناصر تـاثیر گـذار در پاسخ آزمایشها بر روی نمونههای انسانی است.
بنابراین جزء لاینفک بخش بهداشت، سلامت و درمان جامعه محسوب میشود.
در دنیای امروز سرعت پیشرفت و توسعه فناوریهای تشخیص پزشکی با سرعت پیشرفت فنآوریهای کامپیوتری برابری میکند. در کشور ما، با وجود تعداد قابل توجهی از دانش آموختگان، فناوران و ایدهپردازان جوان، ظرفیت با ارزشی برای پیاده سازی فنآوریهای تشخیصی (IVD) منطبق با مدلهای موفق جهانی وجود دارد.
با این وجود، اکوسیستم و بستر طراحی، تولید و تجاریسازی پروژههای نوآورانه IVD ناهموار و پر چالش است که باعث شده سهم ناچیزی از محصولات داخلی و صادرات به این محصول برسد.
در مسیر تبدیل ایده به محصول قابل ارائه به بازار IVD، «عدم شناخت صحیح و واقعی از ساختار و نیاز بازار و مشتری»، «وجود قوانین، استانداردها و الزامات حاکم بر بازار داخلی و بینالمللی» و مهمتر از همه «عدم وجود زیر ساختهای مالی و سرمایهگذاری» از جمله چالشهای پیشروی تیمهای نوپا است. این وضعیت، لزوم ایجاد ساختارهای حمایت محور که محلی برای تلاقی و نزدیکتر شدن صاحبان ایده و سرمایهگذاران است را دوچندان میکند.
در پاسخ به وضعیت موجود، شتابدهنده سیناپس با سرمایهگذاری بخش خصوصی و حمایت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به عنوان نخستین شتابدهنده محصولات تشخیصی IVD کشور، با حضور اعضای ستاد توسعه زیست فناوری و متخصصین حوزه پزشکی آغاز به کار کرد.
بهروز تهرانی مدیرعامل این شرکت دانشبنیان درباره این شتاب دهنده، گفت: چشمانداز این شرکت، تبدیلشدن به پربازدهترین شتابدهنده پلتفرمهای IVD در خاورمیانه تا پنج سال آینده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ماموریت این شرکت، جبران خلا فناوری های حـوزههای مختلف محصولات IVD و ورود محصولات و خدمات فناورانه به بازار داخل و خارج کشور است، گفت: سیناپس در مسیر سند ملی زیست فناوری، در راستای اشتغالزایی فارغالتحصیلان علوم زیستی کشور حرکت میکند.
تهرانی ادامه داد: شتاب دهنده ما نیروهای متخصص را از میان ایرانیان خارج کشور جذب میکند و با بهرهگیری از مربیگری، فرآیندهای طراحی تولید و تجاری سازی را با دقت بالاتری پیش خواهد برد.
انتهای پیام/