آمارها میگوید ایران حدود ۱۴ هزار کودک بیوه زیر ۱۸ سال دارد.
به گزارش خبر فوری؛ این اولین بار نیست که ماجرای ازدواج کودکان در رسانههای ما مطرح میشود. تقریبا از زمان شروع به کار مجلس دهم٬ فراکسیون زنان پیگیر پرونده ازدواج دختران و پسران کودک بود. ماجرایی که از سال ۹۵ تاکنون موافقان و مخالفان زیادی داشته. اکنون بعد از گذشت دو سال از طرح این بحران در مجلس اما هنوز که هنوز است فراکسیون زنان نتوانسته نظر مثبت منتقدین را به این طرح جلب کند و چندی پیش این طرح در کمیسیون حقوقی قضایی رد شد و هنوز هم گزارش رد طرح آن به مجلس داده نشده است.(اینجا بخوانید)
مخالفین تصویب طرح کودک همسری اما در اقدامی تازه در فضای مجازی هشتگی به نام « ما آدمیم» راه انداختند و از مسیولین خواستند تا به آنها فرصت ازدواج در سنین پایین را بدهند. این هشتگ که بعد از انتشار ویدیویی آغاز شد٬ طالب ازدواج زیر هجده سالهها و اعطای نشاط جوانی به آنهاست.
این در حالیست که اساسا طرح کودک همسری به معضل ازدواج دختران زیر ۱۳ سال و پسران زیر ۱۵ سال میپردازد. (اینجا بخوانید)
طرح مقابله با کودک همسری اما زمانی آغاز شد که طبق آمار تعداد کودکان بیوه افزایش یافتند و این اتفاق به منزله یک معضل اجتماعی تلقی شد که در آینده نزدیک میتوانست بحران سازی کند. اتفاقی که مراجع تقلید هم با آن مخالفت کردند و حتی فتوایی هم در این زمینه صادر شد.( اینجا بخوانید)
اما واقعیت درباره کودک همسری٬ احتمالا از زبان قربانیان این اتفاق بهتر گفته شود. قربانیانی که حالا بزرگ شدند اما هنوز تبعات آسیب کودک مطلقه و کودک بیوه را به دوش میکشند. (اینجا بخوانید)
در اینفوگرافی که در ابتدای گزارش مشخص شده اما بهتر میتوان سالهایی که بیشترین قربانی کودک همسری را داشتند مشاهده کرد. دختران و پسرانی که زیر ۱۸ سال هستند اما مهر طلاق در شناسنامه دارند.