به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، یکی از روشهای تخمین و پیشبینی مالیات بر واردات در ۱۲ ماهه سال ۹۷ مقایسه عملکرد ۷ ماهه سال ۹۶ با ۱۲ ماهه سال ۹۶ و تسری آن به عملکرد ۷ ماهه سال ۹۷ است.
در این روش روند افزایش مالیات وصولی در ماههای پایانی سال ناشی از افزایش تقاضا برای واردات و وصول ضمانتنامههای گمرکی در پیشبینیهای انجامشده مستتر است.
همچنین روش دیگری برای تخمین مالیات بر واردات ۱۲ ماهه امسال وجود دارد که آن اخذ آمار و اطلاعات مربوط به وصولیهای نقدی و ضمانتنامهها وترخیصهای نسیه توسط گمرک است.

طبق آمار اخذ شده از گمرک در ۹ماهه ابتدایی سال ۹۷، میزان درآمد وصولی نقدی حدود ۹۸ هزار و ۵۵۹ میلیارد ریال بوده که با احتساب مانده ضمانتنامههای ۹ماهه ابتدای سال ۹۷ به ارزش ۵۴ هزار و ۱۱۵ میلیارد ریال و پیشبینی وصولی نقدی و ضمانتنامهها معادل ۴۷ هزار و ۳۲۶ میلیارد ریال در سه ماهه پایانی سال ۹۷، میزان عملکرد این ردیف در کل سال ۹۷ حدود ۲۰۰ هزار میلیارد ریال برآورد میشود.
از مجموع این رقم با پیشبینی عملکرد ردیفهای ثبت معافیتها و تخفیفات گمرکی و حقوق ورودی موضوع ماده ۲ قانون مدیریت حمل و نقل سوخت (جمعی ـ خرجی) (حدود ۳۲ هزار و ۱۵۱ میلیارد ریال) کل پیشبینی عملکرد مالیات بر واردات در سال ۹۷ حدود ۲۴۲ هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال برآورد میشود.
بر این اساس روش سوم با توجه به ضرورت دستیابی به پیشبینی واقعبینانه از مالیات بر درآمد وصولی در سال ۹۷ با در نظر گرفتن ارقام وصولی و ضمانتنامهها و لحاظ امکان افزایش واردات در ماههای پایانی سال به دست میآید که میتوان از میانگین دو روش قبلی استفاده کرد.
می توان پیشبینی کرد در سال ۹۷ حدود ۲۹۵ هزار و ۳۵۲ میلیارد ریال به عنوان مالیات بر واردات دریافت شود، بنابراین بالغ بر ۱۰۱ درصد رقم مصوب قانون بودجه امسال محقق میشود.
انتهای پیام/ب