به گزارش خبرنگار گروه محیط زیست و گردشگری خبرگزاری فارس، مسعود باقرزاده کریمی مدیر دفتر اکوسیستم های تالابی سازمان محیط زیست درخصوص تامین حقابه دریاچه ارومیه نیز اظهار داشت: دو میلیارد و پانصد و هفتاد و هشت میلیون مترمکعب از حقابه این دریاچه از طریق سدها تامین میشود که در سال گذشته تنها ۵۴ درصد از این مقدار محقق شده است.
وی ادامه داد امسال سال، خوب آبی برای این منطقه خوبی بوده است و تراز ۱۲۷۰.۶۴ برای دریاچه ثبت شده که نسبت به سال گذشته ۳۲ سانتی متر افزایش ارتفاع داشته است.
باقرزاده گفت : در تالاب گاوخونی به دلیل بارگذاری بیش از حد توان حوزه آبریز حتی اگر در چند سال آینده نیز سالهای پرآبی داشته باشیم، بازهم تالاب گاوخونی مشکل تامین آب خواهد شد.
وی در ادامه تصریح کرد: بدهی انباشته در سالهای گذشته به دلیل مهاجرپذیری گسترده و برداشت بی رویه آب باعث خالی شدن مخازن زیرزمینی در حوضه آبریز زاینده رود و تالاب گاوخونی شده است به همین دلیل با وجود بارش های خوب در کوهرنگ جریان آب زاینده رود همچنان به گاوخونی نرسیده است.
مدیر دفتر اکوسیستم های تالابی سازمان محیط زیست با اشاره به وضعیت تالاب بختگان نیز اظهار داشت انتقال آب شرب شیراز و توسعه کشاورزی موانعی است که امروز باعث میشود حقابه بختگان تامین نشود و نیازهای آبی این حوزه بر برده نشود.
وی ادامه داد: هورالعظیم تا نیمه سال ۹۷ با یک استرس آبی مواجه بود ولی بارشهای بی سابقه اخیر باعث سرازیر شدن آب به سمت بخش عراقی شده و زادآوری پرندگان نیز گسترش یافته است.
باقرزاده اظهار داشت: آتش سوزی تالاب در بیشتر مواقع در سیستم های طبیعی باعث ریکاوری و توالی طبیعی منطقه میشود که به کنترل آفات و جوانسازی تالاب ها کمک می کنند.
وی در پاسخ به سوال فارس در خصوص وضعیت رامسر سایت های ثبت شده کشور ایران و آخرین وضعیت تالاب انزلی نیز پاسخ داد: ۶ تالاب از ۲۴ تالاب ثبت شده ایران به دلیل تغییرات اکولوژیکی وضعیت مناسبی ندارند این تغییرات را ناشی از دخالت انسان و تغییرات اقلیمی بوده است.
وی پاسخ به این سوال فارس که آیا احداث ۳ سد در بالادست این تالاب که موجب خشکیدگی آن خواهد شد نیز گفت انباشت مواد آلی و رسوب گذاری مشکل اصلی تالاب انزلی است و این مشکل به راحتی قابل حل نیست و شاید چند دهه زمان ببرد.
باقرزاده تغییر کاربری جنگل ها در بالادست و آلایندگی هایی که به دلیل نبود هوادهی در تالاب انزلی حالت سیمانی پیدا کردهاند را مشکل انتقال آب برشمرد و گفت: اگر نیاز آب ورودی تالاب را حل کنیم بسیاری از مشکلات حل می شود.
وی با اشاره به این که تا به حال تنها سد لاسک مجوز زیست محیطی احداث گرفته است بیان داشت: این مجوز با کاهش قابل ملاحظه ای ارتفاع از سطح سد اتفاق افتاد .
باقرزاده خاطر نشان کرد: ما مخالف ادامه سدسازی در اطراف تالاب انزلی هستیم.
وی همچنین از تشکیل ستاد ملی حفاظت و احیای تالابها در آیین نامه حفاظت از تالابها که در حال نهایی شدن است اشاره کرد و گفت در راستای این آییننامه ستادهای تالابها در استانها فعالیت است.
انتهای پیام/