به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، رضا ملک زاده در همایش پویش ملی مبارزه با سرطان و افتتاح همزمان مراکز پیشگیری و تشخیص زود هنگام سرطان اظهار کرد: سرطان یک معضل بزرگ جهانی است، در سال گذشته ١٨ میلیون نفر در دنیا به بیماری سرطان مبتلا شده اند و برآورد می شود که این میزان تا سال ٢٠٤٠ به ٣٠ میلیون نفر برسد.
وی افزود: در ایران در سال ٢٠١٧، حدود ٣٨٠ هزار نفر فوت کرده اند که ١٦ درصد از این مرگ و میرها بر اثر ابتلا به بیماری سرطان بوده است. یعنی بعداز بیماری های قلب و عروق که ٤٣ درصد علت مرگ ها در ایران را شامل می شود، دومین علت مرگ به سرطان ها اختصاص دارد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه نیمی از سرطان ها قابل پیشگیری و نیمی از بیماران مبتلا به سرطان قابل معالجه است، افزود: درحال حاضر ٢٥٠ هزار نفر در ایران به بیماری سرطان مبتلا بوده و سالانه حدود ١١٠ هزار نَفَر مورد جدید سرطان تشخیص داده می شود. همچنین هرسال، ٥٦ هزار نَفَر در ایران در اثر سرطان فوت می کنند.
ملک زاده با بیان اینکه ٣٤ درصد از افرادی که براثر سرطان فوت می کنند، زیر ٧٠ سال و ١١ درصد آنها زیر ٥٠ سال سن دارند، خاطرنشان کرد: شایع ترین سرطان در مردان، سرطان معده و شایع ترین سرطان در زنان، سرطان سینه است.
وی یکی از مهمترین دستاوردهای حوزه سرطان را برنامه ملی ثبت و شناسایی بیماری سرطان برشمرد و گفت: براساس این برنامه، می توان به طور دقیق از نوع و تعداد بیماران سرطانی در أقصی نقاط کشور مطلع شد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه محیط و شیوه زندگی در ابتلا به بیماری سرطان نقش بسزایی دارد، عنوان کرد: در مطالعاتی که در زمینه ثبت سرطان صورت گرفته است، نشان داده شده عوامل محیطی در ابتلا به برخی سرطان ها نقش زیادی دارد.
وی، سرطان سینه، معده، رکتوم، ریه، مثانه، پروستات و خون را ٧ سرطانی برشمرد که در ایران از بیشترین شیوع برخوردار است و افزود: مهمترین عواملی که در ابتلای به سرطان معده و مری موثر است، شامل دخانیات، آب غیربهداشتی، بهداشت دهان پایین، چاقی، آلودگی هوا، عفونت ها، مصرف زیاد گوشت قرمز، عوامل ژنتیکی و نوشیدنی داغ است.
ملک زاده با بیان اینکه سرطان مری در ایران رو به کاهش است، تصریح کرد: در ایران به علت تغییر شیوه زندگی، سرطان کولون روبه افزایش است.
وی با بیان اینکه آمار ابتلا به بیماری سرطان در ایران و در دنیا رو به افزایش است، گفت: برآورد می شود که آمار سرطان در ایران در سال ٢٠٣٠ به ١٥٥ هزار نفر خواهد رسید.
وی درخصوص عوامل افزایش آمار بیماری های سرطان گفت: عواملی همچون افزایش امید به زندگی، افزایش تعداد سالمندان، کنترل عفونت در بیماری های واگیر، کاهش مرگ نوزادان، تغییر سبک زندگی، تشخیص بهتر بیماری ها و ثبت موفق تر اطلاعات از جمله عواملی است که منجر به افزایش آمار سرطان ها می شود.
ملک زاده شیوه زندگی نادرست را اصلی ترین علل ابتلا به سرطان قلمداد کرد و گفت: چاقی، مصرف دخانیات، عفونت ها، رژیم غذایی نامناسب ( مصرف بی رویه نمک، چربی ها، فست فودها و گوشت قرمز) و استرس از جمله عوامل محیطی است که ابتلا به این بیماری را تسریع می کند.
وی با بیان اینکه ٩٠ درصد ایرانیان تحرک بدنی کافی ندارند، یادآور شد: برآورد می شود در ایران ٣٥ درصد غذاهای مصرفی اضافی است. ضمن اینکه مصرف میوه و سبزیجات که منجر به کاهش ابتلا به سرطان می شود، در ایران وضعیت خوبی ندارد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از تاسیس ٣٤ مرکز تحقیقات سرطان در کشور خبر داد و گفت: تعداد مقالات در حوزه سرطان به ٨٠٠ مقاله در سال رسیده و در زمینه تحقیقات و پژوهش سرطان، همکاری های بین المللی خوبی درحال انجام است. همچنین در موسسه تحقیقاتی نیماد نیز ٥٤ پروژه بزرگ در زمینه سرطان انجام شده است.
انتهای پیام/