به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس سید آرش حسینی میلانی پیش از ظهر امروز در یکصد و نوزدهمین جلسه صحن علنی شورای شهر تهران در ارائه گزارش دو کمیسیون مشترک سلامت، محیط زیست و خدمات شهری و برنامه بودجه درباره لایحه "چگونگی محاسبه و اخذ بهای خدمات مدیریت پسماند" گفت: هیات دولت مصوبهای دارد که براساس آن، انجام خدمات مدیریت پسماند باید بر مبنای اخذ بهای خدمات پسماند باشد. در قانون مدیریت پسماند هم بر این مسئله تاکید شده است.
وی با بیان اینکه بهای خدمات مدیریت پسماند در دو سال گذشته ثابت مانده و شهرداری در تامین هزینههای ارائه خدمات مشکل دارد، اظهار داشت: دو کمیسیون مشترک جلسات مشترک متعددی در این باره داشتهاند. نرخ تعیینشده کنونی هم برای سال ۹۷ است تا در مهلت باقی ماند اخذ شود.
رییس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با بیان اینکه ما در اخذ بهای واقعی خدمات دچار عقبافتادگی هستیم، تصریح کرد: میزان وصولی فیشهای صادر شده بسیار پایین است. میزان قبوض صادرشده بخش غیرمسکونی برای سال گذشته ۳۱۴ میلیارد تومان بوده اما میزان وصولی فقط ۹۱ میلیارد تومان است و معوقات بخش مسکونی هم ۱۸۹ میلیارد تومان است.
حسینی میلانی با بیان اینکه درباره نحوه محاسبه بهای خدمات پسماند از فرمول ابلاغی وزارت کشور استفاده شده است، خاطرنشان کرد: در بخش مسکونی، پارامتر بُعد خانوار براساس مقادیر سرشماری نفوس و مسکن در سال ۹۵ در نظر گرفته شده است. مقدار سرانه پسماند هر خانوار هم ۷۵۰ گرم در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: برای خدمات پسماند غیرمسکونی هم برای هر صنفی نرخ بهای خدمات پسماند براساس میانگین تولید در نظر گرفته شده است. لازم به ذکر است نرخ تعیین شده برای هر صنف در سال ۹۶ موجب شکایت به دیوان عدالت شده بود که این نرخ هماکنون به میزان قابل توجهی کاهش یافته شود.
این عضو شورای شهر به اصلاحات انجام شده در لایحه "چگونگی محاسبه و اخذ بهای خدمات مدیریت پسماند" اشاره کرد و ابراز داشت: بر اساس تبصره ۷، سازمان مدیریت پسماند در جهت حفظ و بهبود محیط زیست شهری موظف به پیگیری و سنجش هزینههای محیط زیستی شده است.
وی گزارشدهی به شورا درباره طرح تفکیک از مبدا را مهم دانست و بیان کرد: بر اساس اصلاحات انجام شده شهرداری موظف است گزارش تفکیک از مبدا را هر سه ماه یکبار به شورا ارائه ارائه دهد چراکه موضوع تفکیک از مبدا یکی از مسائل مهم و کلیدی برای شورای پنجم محسوب میشود.
سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری اضافه کرد: در تبصره سوم نیز واحدهای مسکونی که در حریم شهر تهران واقع بودهاند و شهرداری خدمات پسماند به آنها ارائه میکرد، ضریب چهار، دهم برای اخذ بهای خدمات پسماند در نظر گرفته شده است.
حسینی میلانی در پاسخ به سوال مسجدجامعی درباره برآورد هزینههای محیط زیستی هم یادآور شد: هزینههای محیط زیستی مربوط به هزینههایی میشود که پروژههای شهری به محیط زیست شهر وارد میکنند. به طور مثال، شیرآبهای که از زبالهها صادر میشود ممکن است وارد آبهای زیرزمینی شود یا گاز متانی که از آرادکوه منتشر میشود. اینها هزینههایی هستند که قبلا در نظر گرفته نمیشدند.
در نهایت، کلیات این لایحه با ۱۸ موافق و بدون مخالف به تصویب رسید.
انتهای پیام/