تولید «گویچه‌های ارتجاعی» توسط محققان ایرانی برای کمک به محیط زیست

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، امروزه رسوب‌زدایی مبدل‌های حرارتی پوسته - لوله به خصوص در نیروگاه‌های قدرت از مهمترین چالش‌ها به لحاظ هزینه‌های مالی و نیروی انسانی به شمار می‌رود. 

روش‌هایی مانند رسوب‌زدایی به کمک واترجت و اسیدشویی لوله‌ها از جمله مواردی است که علاوه بر کاهش طول عمر مبدل‌های حرارتی‌ متحمل هزینه‌های فراوانی در تمام زمینه‌هاست. 

پس از مطالعه و پژوهش‌های فراوان و همکاری دانشکده‌های فناوری‌های نوین و مهندسی شیمی دانشگاه علم و صنعت ایران، علاوه بر دستیابی کشور به فناوری تولید توپک‌های صنعتی به عنوان سومین کشور جهان پس از کشورهای آلمان و چین موفق به ساخت سامانه توپک‌رانی برای نخستین بار در کشور شده است.

محمد فصیحی دستجردی، علیرضا زاهدی و امین روشتیان این طرح را اجرا کردند. این طرح در صنایع نیروگاه‌های  حرارتی، پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها، شهرک‌های صنعتی و مسکونی، صنایع کشتیرانی، صنایع تهویه مطبوع ساختمانی و وزارت نیرو کاربرد دارد. از این محصول برای کاهش آلودگی حرارتی محیط زیست، کاهش مصرف منابع آبی، افزایش بازده نیروگاه‌های قدرت، افزایش اقتصاد تک‌محصولی، مدیریت و بهینه‌سازی مصرف انرژی و کارآفرینی در راستای طراحی، ساخت، نصب و راه‌اندازی سامانه‌های توپک‌رانی در کشور استفاده می‌شود. 

رسوب‌زدایی از لوله‌های مبدل حرارتی، افزایش بازده مبدل‌های حرارتی، افزایش طول عمر این مبدل‌ها، کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری آنها و مقرون به صرفه بودن از ویژگی‌های این طرح است. 

انتهای پیام/