دبیر علمی دومین همایش سالیانهی انجمن علمی رواندرمانی ایران بر لزوم انطباق فرهنگی متون رواندرمانی با نیازها و ظرفیت جامعهی ایرانی تاکید کرد.
دکتر بهروز دولتشاهی، روانشناس، با بیان این که «نیاز به خدمات بهداشت روان و به ویژه رواندرمانی، به شکلی حرفهای و قابلاتکا، نیازی است که روز به روز بیشتر شناخته میشود»، توضیح داد: «افزایش تعداد مراجعان به رواندرمانی و مشاوره، از یک سو ممکن است بازتاب فشار و تنشی باشد که بر تکتک اعضای جامعه وارد میشود، و از سوی دیگر به دلیل اعتمادی است که به تدریج رواندرمانگران نزد مراجعان ونیازمندان به خدمات رواندرمانی کسب کرده اند و توسط مردم به رسمیت شناخته میشوند.»
این عضو هیات علمی دانشگاه، تصریح کرد: «با این حال، وارداتی بودن بخش اعظم دانش و تکنیکهای رواندرمانی قابلانکار نیست. موضوعی که به دلیل درهمتنیدگی پیچیدهی مسایل فرهنگی با روان بشر، نمیتوان نسبت به آن بیاعتنا بود.»
دبیر علمی همایش انجمن رواندرمانی ایران در ادامه تاکید کرد: «این سخن به آن معنا نیست که منابع ترجمهشده از نویسندگان کشورهای دیگررا نادیده بگیریم. بلکه توجه به ملاحظات فرهنگی در رواندرمانی به معنای بازخوانی این متون و اندیشیدن و انجام پژوهش روی آنها در چارچوب زمینه های فرهنگی اجتماعی و با استفاده از ظرفیت فرهنگی غنی ایرانی است.»
دکتر دولتشاهی، رسالت این همایش را که «رواندرمانی در پرتو فرهنگ و جامعه» عنوان دارد، «ایجاد فضایی علمی و سازنده برای بحث از چنین موضوعاتی» اعلام کرد.
توضیح این که دومین همایش سالیانهی انجمن علمی رواندرمانی ایران، دهم تا دوازدهم بهمن ماه در مرکز اسناد و کتابخانهی ملی ایران و با حضور متخصصان و کارشناسان گوناگون روانشناسی، جامعهشناسی و روانپزشکی برگزار خواهد شد.